[x] Închide căutarea
  Caută în categoria   Caută Autentificare

Prima pagina
Special
Forum
Newsletter
Sondaje
Cand credeti ca se va rezolva criza gunoaielor din Cluj Napoca?

  In timp util.
  Până la sfârșitul anului 2015.
  Până la mijlocul anului 2016.
  În doi ani.
  În mai mulți ani

Votează   |   Vezi rezultate

Concurs
concurs

Concursul este suspendat, momentan.

 
HOME
CĂUTARE
ARHIVĂ
DESPRE MINE
CONTACT
PUBLICITATE
Cine sunt ?
 

Ma numesc Ion Novacescu. Sunt jurnalist, ca ocupatie si modest istoric, ca pasiune. De loc mi-s banatean din Valea Almajului, satul Prilipeti ( care la noi acasa mai e cunoscut drept Locul cu Tei) si din 1987 locuiesc la Cluj. Am 43 de ani si in noiembrie 1992 am publicat primul meu articol. Tot in acel an am absolvit si Facultatea de Istorie-Filosofie, Specializarea: Relatii Internationale a Universitatii Babes Bolyai. Intre 1992 si 1997 am lucrat la Banca Dacia Felix, in cadrul Biroului de Presa. Sunt casatorit, din august 1994, cu Gabriela, impreuna cu care avem doua fete: Florina si Dana.

Cariera de jurnalist am inceput-o ca reporter la Stirea, in 1997. Mai inainte ( respectiv intre anii 1994 - 1996) am publicat ocazional articole in Mesagerul Transilvan, condus la acea vreme de Tavi Iacob ( director) si Florin Danciu ( redactor sef). Practic, de la cei doi am deprins primele secrete ale jurnalismului si am primit primele lectii. La inceputul lui 98 am intrat in echipa redactionala a publicatiei regionale Transilvania Jurnal, activand in paralel si ca reporter la CD Radio. Celebrul radio clujean, care a capatat o notorietate nationala dup ace i-a adus pe Smokie la Cluj, in 1999. In septembrie 1998 am devenit corespondent de Cluj al agentiei Reuters si al ziarului "Cotidianul" - al regretatului Ion Ratiu. In ianuarie 1999 am facut primul meu talk show TV la NCN. A fost o emisiune incendiara la care au participat parintele-profesor Chirila, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj si doi lideri ai Martorilor lui Iehova. De asemenea, pentru mine va ramane de neuitat celebra confruntare de patru ore pe care am moderat-o intre Gh. Funar si Radu Sarbu sau incendiarul talk show care i-a opus pe Funar lui Paskany. Am realizat emisiunea " A IV-a Putere " la NCN, - care a fost cel amai audiat talk show clujean - in fiecare vineri seara, de la 20,30 la 21,30, pina in ianuarie 2004. Din noiembrie 2004 am realizat talk show-ul "A IV-a Putere" la Alpha TV Cluj pina in 5 iulie 2009. Emisiunea a juns la o audienta record, desi era realizata sambata de la ora 11, mai ales dupa inspirata decizie de a-l invita constant pe fostul primar Emil Boc. Talk show-ul de la Alpha TV, mai ales in perioada ianuarie 2007 - mai 2008 a fost lider necontestat in topul emisiunilor TV din Cluj.

Intre timp, mai precis la 10 septembrie 2007, aparea primul numar din Cetateanul Clujean, pe care am avut cinstea sa-l editez in calitate de director aproape doi ani. A fost primul saptamanal distribuit gratuit la Cluj intr-un tiraj de 10.000 de exemplare, pe care l-am fondat impreuna cu Decebal Cotoc. La mijlocul anului 2009, din cauza crizei economice am decis sa ma retrag atat din firma care edita publicatia cat si de la conducerea sa editoriala, acestea fiind preluate de firma Amprenta.

Incepand din octombrie 2009 am lansat site-ul www.infoprompt.ro si fac parte, cu mandrie, din echipa Antena 1 Cluj, unde realizez, alaturi de Sorin Calin, talkshow-ul "La Subiect!".

In ceea ce priveste istoria, marea mea pasiune, mentionez aparitia cartii mele: "Ion I. C. Bratianu si optiunea occidentala a Romaniei", Editura Mesagerul, 1996. De atunci, insa, ale vietii aspre valuri m-au tot impins in alta parte decat spre taramul linistit care sa-mi permita finalizarea si publicarea unei lucrari despre activitatea politica a lui Gh. I. Bratianu.


 
Nume utilizator:
Parola:
Autentificare
Recuperare Parolă
Cont Nou

Promo
LINSAJUL MEDIATIC SI MANAGEMENTUL POLITIC AL LUI BRATIANU. DOUA CARTI ESENTIALE PENTRU TINE

Cărțile:

Ion I.C. Brătianu. Concepție și management politic, Editura Eikon, Cluj Napoca, 2011, 410 p. si:

 Linsajul mediatic în politica românească [...]


Talkshow online
Radio Napoca fm Cluj - 102,2 fm


Descarca-te!

Ai o problema ?

Copyright © 2018 Fundatia Armonia. Toate drepturile rezervate.
Home     Despre Mine     Contact     Forum     Publicitate     Termeni și Condiţii
made by EIKON