[x] Închide căutarea
  Caută în categoria   Caută Autentificare

Prima pagina
Special
Forum
Newsletter
Sondaje
Cand credeti ca se va rezolva criza gunoaielor din Cluj Napoca?

  In timp util.
  Până la sfârșitul anului 2015.
  Până la mijlocul anului 2016.
  În doi ani.
  În mai mulți ani

Votează   |   Vezi rezultate

Concurs
concurs

Concursul este suspendat, momentan.

 
HOME
CĂUTARE
ARHIVĂ
DESPRE MINE
CONTACT
PUBLICITATE
Viata
 
29.09.2016
  Iuliu Maniu si cosmarul noptilor bucurestene

Am hotărât să vă spun câte-o poveste adevărată despre marele patriot și om politic român Iuliu Maniu, cel supranumit „Sfinxul de la Bădăcin”. A fost numit așa din cauza spiritului său calm și taciturn; dar și a lungilor ore pe care le petrecea singur, în meditație, la umbra copacilor din curtea casei părintești din localitatea sălăjană Bădăcin.
Sunt atâtea povești minunate și adevărate despre acest Mare Bărbat al națiunii române. Unele cunoscute, cum este salvarea Vienei de la bolșevism, în octombrie-noiembrie 1918, când timp de 55 de zile Maniu a condus Viena. Sau teribilul său rol de Protector-salvator al noului și firavului stat cehoslovac. Maniu, cu armata română de peste 80.000 de militari, ce-o avea la Viena, a asigurat și protecția Comitetului Național Cehoslovac din Praga, salvându-le viața și apărându-i pe aceștia c până când au reușit să-și înjghebe și ei o armată națională. Și câte povești minunate nu sunt. Pe care am să vi le spun. Printre acestea va fi și cea despre cea mai mare rostire politică și națională pe care Maniu a făcut-o în... ungurește.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 549. Comentarii: 0. Punctaj: 40.
 
 
26.07.2016
  Laboratorul lui Dumnezeu de apa plata

Laboratorul lui Dumnezeu de apa plata


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 3172. Comentarii: 0. Punctaj: 28.
 
 
27.08.2012
  O mierla amuzanta face baie dupa seceta groaznica

Ploaia cazuta in aceasta dimineata la Cluj, dupa cele opt saptamani de seceta cumplita, cu temperaturi record a fost prilej de bucurie pentru toate fiintele vii. Dar parca cel mai mult s-a bucurat o scumpa de mierla care are cuibul in copacii din fata garajului meu. Pasarica s-a folosit de baltoaca facuta in groapa de pe alee si a decis sa-si faca toaleta si sa-si curete penele de praful si murdaria adunate in aceste saptamani in care natura neprietenoasa a lipsit-o de ploaie si de apa.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 424. Comentarii: 0. Punctaj: 30.
 
 
15.04.2012
  Despre puturosi, smecheri, invidiosi si despre Hristos, Domnul ospetelor...

La A IV-a Putere, alaturi de Parintele Andrei, Mitropolitul Clujului, in Sambata Mare, de dinainte de Inviere, am abordat teme sensibile din discutia comuna, cotidiana, romaneasca. I.P.S. Andrei a oferit raspunsuri intelepte si pline de har despre postul  bucatelor si al inimii, dar si despre Hristos, Domnul veseliei si al ospetelor, cel care - zic eu - a inmultit vinul, semn ca i-a picat bine ospatul. Apoi, am cautat la Parintele Andrei raspunsuri la patima cu care acceptam inversarea valorilor moral-crestine in lumea de astazi, mai ales la copii; cei care-i blameaza pe colegii lor harnici si seriosi, numindu-i tocilari. Am vorbit despre puturosii si smecherii care-si impun filosofia lor morala si falsele lor valori. Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 405. Comentarii: 0. Punctaj: 20.
 
 
08.02.2012
  Mitropolitul Clujului se temea inca de anul trecut sa nu fie El motiv de poticneala a credinciosilor sai

Mitropolitul Clujului, parintele Andrei, isi marturisea, in cadrul talkshow-ului "A IV-a Putere" , realizat inaintea Craciunului anului trecut (2001),  cea mai mare temere a sa: sa nu fie persoana si spiritul sau "motiv de poticneala si indepartare a credinciosilor pe care-i pastoreste de biserica si de credinta crestina.Aceasta marturisire a sa a fost facuta la intrebarea noastra: "Care a fost cea mai mare problema si cea mai mare povara pe care o poarta de cand a fost inscaunat mitropolit al Clujului?"Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 320. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
31.01.2012
  SEMNAL DE ALARMA PENTRU TOTI PARINTII!

TREBUIE SA OPRIM NEBUNIA OFICIALA DIN SCOLILE IN CARE NE INVATA COPII!
Asa zisa reforma a ministrului Funeriu nu este altceva decat o avalansa de ordine si norme irationale, care innebunesc profesorii, ii afecteaza pe copii nostri si vor compromite procesul de invatamint din Romania. Profesorii, pusi sa faca educatia copiilor nostri, sunt sufocati de birocratia si statistica pe care trebuie sa le intocmeasca la comanda ministrului educatiei, Daniel Funeriu. Am primit zeci de plingeri de la profesorii clujeni, care sunt iritati si disperati de nesfarsitele situatii statistice - gen: evidentierea scrisa/elev a progreselor/regreselor si explicarea cauzelor regresului sau progresului ( ganditi-va ca un profesor poate avea sute de elevi). Apoi, profesorii trebuie sa intocmeasca zilnic tot felul de acte si hartii stupide si inutile. in dauna pregatirii lor pentru lectiile la clasa. In acest moment, ca urmare a ordinelor si normelor irationale ale acestui ministru, preocuparea esentiala a profesorilor clujeni este aceea de a redacta acte, de a participa fictiv sau real (dar esentiala e obtinerea unei dovezi scrise) la simpozioane, sesiuni, concursuri, traininguri etc; de a intocmi proiecte inutile, care raman in mape si sertare; de a publica in brosuri de maculatura, platindu-si cu bani castigati greu articolele si studiile, etc, facand toate acestea in dauna pregatirii firesti, naturale pentru ore.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 826. Comentarii: 4. Punctaj: 0.
 
 
31.12.2011
  Ultima zi!

Astazi e ultima zi a celui mai bun an al meu. 2011 a fost un an paradoxal: deosebit de bogat prin generozitatea Creatorului si Naturii, cu roade bogate si un vin de colectie. Greu si sarac pentru cei mai multi din cauza lacomiei unor nesatuli, care-au afundat lumea-n criza si disperare. Ca si acum 80 de ani, in timpul Marii Crize si Depresiuni, Creatorul si Natura au compensat pierderile si greutatile suferite de oamenii simplii din cauza crizei si a lacomiei, cu abundenta produselor alimentare, oferite de recolte bogate. 


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 492. Comentarii: 5. Punctaj: 41.
 
 
05.12.2011
  Bancuri sexuale tari cu ardeleni

O franţuzoaică super-bogată, puţin mai ofilită, hotărăşte că e cazu' sa încheie cu viaţa libertină şi să-şi întemeieze o famile.
Ca să fie sigură că o să fie satisfăcută de alegere dă un anunţ în care, pe linga titlul de sot scos la licitatie, oferea si 1 milion de euro premiu... cu o singură condiţie: viitorul soţ să fie capabil să o satisfacă de o sută de ori la rând, ca probă înaintea căsătoriei.
Vine germanu' ..... cedează după două numere.
Vine rusu'.... cedează dupa 3.
Americanu' .... dupa 4.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 467. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
28.11.2011
  Super bancuri cu ardeleni si tigani

Ion si Gheo intra in crasma se aseaza la o masa si comanda cate un detz.
La un moment dat unu se ridica de la o alta masa,vine la masa lor si
ii TRAGE lui Gheo o palma.Gheo se uita la el si-l intreaba calm:
-Ma,asta o fo in serios ori in gluma?
-In serios-zice tipul.
-..la care Gheorghe reactioneaza prompt: No ase, ca mie nu-mi plac glume de astea.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vine puradelu acasa de la scoala foarte fericit.Tiganu cand il vede il intreaba:
-Ha...!, ce esti asa bucuros mo?
-Apoi ma taticule azi la scoala cand ne-o pus invatatoarea o intrebare
numa eu am stiut sa raspund din toata clasa.
-Du-te mo dasteptu lu tata,da ce-o intrebat invatatoarea?
-Ca cine so beshit.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 591. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
28.09.2011
  SCUZE, Alin Tise!

De peste 20 de ani in tara asta ne tot plangem ca politicienii care gestioneaza tara asta si banii nostri publici nu fac nimic pentru binele si interesul nostru comun, ci doar pentru binele lor si al camarilei din jurul lor. Asa si este. Sunt atat de rare cazurile in care, in urma unor politicieni, a ramas ceva maret, facut din bani publici. O asemenea exceptie este "Cluj Arena", cel mai modern si mai ieftin stadion, la categoria sa de peste 30.000 de locuri, din Europa. Un stadion facut in doi ani si care costa 1200 Euro/scaun. National Arena din Bucuresti a costat 4500 euro/scaun si a fost facut in sase ani. Acest proiect a fost materializat datorita curajului nebun al lui Alin Tise. Alaturi de multi alti ziaristi, acum doi ani, l-am rugat sa nu demoleze stadionul ca nu va avea bani sa ridice unul nou si ca va fi vai de capul lui. Omul n-a tinut cont de nimic si acum, peste cateva zile, Templul va fi inaugurat.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1186. Comentarii: 4. Punctaj: 109.
 
 
20.09.2011
  Marturisire tulburatoare:accidentarea mortala a unui bebelus pe trecerea de pietoni

Cred ca una din cele mai emotionante emisiuni pe care le-am facut pina acum este cea in care fostul prefect al Clujului, Calin Platon, a avut curajul sa vina la "A IV-a Putere" pentru a rosti o tulburatoare marturie despre secunda blestemata in care a accidentat mortal, pe trecerea de pietoni, un bebelus de trei luni, ranind-o si pe mama acestuia la picior. Bebelusul de trei luni s-a nascut prematur, la sapte luni. Timp de doua luni medicii s-au luptat sa-l tina in viata. A reusit sa scape si, in seara zilei de 27 august 2010, la ora 18,49, 59 (sec) se afla in carucior, impins de mama sa, pe o trecere de pietoni de pe B-dul 1 decembrie 1918, din Cluj. A urmat secunda fatala, in care, omul Calin Platon, sustine ca nu i-a vazut, orbit fiind de soare... Este o marturie despre care multi mi-au spus ca atunci cand au deschis televizorul, sambata, la ora 12, nu s-au mai putut ridica de pe fotoliul sau scaunul pe care stateau pina la final, ramanad nemiscati si apoi, minute bune in sir.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 754. Comentarii: 1. Punctaj: 22.
 
 
31.01.2011
  Scoala BOB pe drumul Golgotei

Scoala BOB este prima scoala romaneasca din Cluj, infiintata in interiorul zidurilor cetatii, undeva pe la 1853, la care mergeau cei cativa baieti ai slugilor si zilierilor valahilor mamaligari. A fost fondata de episcopul greco-catolic, Ioan Bob, semnatarul memoriului Suplex Libellus Valachorum, trimis in semn de protest imparatului din cauza asupririi si deznationalizarii romanilor din Transilvania. Istoria scolii Bob este aidoma istoriei Romaniei. De fapt este istoria unor creatori si a unor titani care au construit ceva iar acum este consemnarea trista a faptelor unor pigmei romani, carora nu le pasa si care tot distrug de 20 de ani ce altii au zidit intr-o suta. De la inceput, Scoala Bob a trait si a crescut luand seva din sufletul mare al profesorilor si directorilor ei. La 1853, scoala era o clădire modestă cu 2 ferestre și o ușă cu geam către lumina de afara.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1443. Comentarii: 2. Punctaj: 15.
 
 
31.12.2010
  21% dintre clujeni apreciaza modelul jurnalistic Novacescu

Una din sectiunile sondajului comandat de catre Realitatea TV Cluj si Ziua de Cluj, care nu a fost data publicitati, se refera la starea mass mediei locale in mintea si sufletul opiniei publice clujene. Sunt realitati surprinzatoare acolo si il inteleg oarecum pe Rares Bogdan de ce a luat decizia, cu cateva ore inainte de a trimite ziarul in tipar, sa scoata din pagina acel sondaj de opinie. Cel mai probabil s-ar fi confruntat cu acelasi tip de incidente ca si cele inregistrate cu mai multi politicieni, dintre care unul era sa degenereze intr-o bataie ca la carte, taman in parcarea unui cunoscut hotel. Il inteleg, dar ii dispretuiesc frica de a nu publica si aceasta sectiune a sondajului in care se reliefau locul si importanta institutiilor de presa dar si a ziaristilor clujeni. Si acest sondaj le va arata acelor ziaristi care se cred buricul pamantului ca in Cluj Napoca oamenii au o cu totul alta parere despre ei. In acelasi timp, mai vreau sa-i spun lui Rares ca-l inteleg de ce a recurs si in acest sondaj la "solutia bunicului salvator", la fel cum a facut si-n 2005. Trebuia, cumva, sa dreaga busuiocul.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 826. Comentarii: 1. Punctaj: 31.
 
 
24.12.2010
  Hai, Mosule si aici, la noi!

Hai, Mosule! Vino! Te rog intra si in casa asta pe care o ocolesti de prea multi ani. Intra si la copilul asta amarat, care se tot roaga de atata vreme, ca i-or ragusit si gandurile. O fi el mai neascultator, mai blegovan si i-o fi placand lui lenea si obiceiurile tiganesti, dar e si el copil de-al tau. Printre primii nascuti crestini in lumea asta barbara. Si-i asa de sarac si de speriat, si de naucit de vremurile astea care l-au tot calarit de sute de ani. Hai, Mosule!


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 401. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
17.11.2010
  Raiul blestemat

A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi nu s-ar povesti. A fost odată, pe un tărâm îndepărtat, situat între mare şi un munte mare, o ţară frumoasă şi mănoasă, căreia Creatorul i-a dăruit toate darurile pe care le putea primi o ţară. I-a dat un fluviu lung şi larg, care s-o străbată şi să se verse-n mare; i-a dăruit o deltă cu mii de specii de păsări, animale, peşti, plante şi flori. I-a dat râuri multe şi câmpii mănoase. I-a dat bogăţii de tot felul: aur, cărbune, fier, petrol, uraniu..., de fapt i-a dăruit tot tabloul lui Mendeleev. Apoi, Darnicul Creator i-a dat acelei ţări dealuri multe şi domoale, pline cu pomi plini de rod şi i-a zis pădurii: aici ţi-e locul! Creşti şi te înmulţeşte!, ca să purifici aerul, ca să fii adăpost şi hrană copiilor mei, lighioanele şi jivinele, ce vor fi de-acum ale tale.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 389. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
06.08.2010
  Clujul Livada Maicii Domnului

Ma tot chinui de un an sa-l conving pe primarul Clujului, dl. Sorin Apostu, sa includa in programele publice ale municipalitatii, finantate de la bugetul local, si pe cel de mai jos, prin care putem usor transforma Clujul in Livada Maicii Domnului. Sa facem din acest oras - nu exagerez si nu am cazut in vreo transa mistica - un romanesc mic Eden. Sa ne reintoarcem acolo de unde ne-am izgonit, sa ne facem orasul cu adevarat prietenos cu noi si sa ne bucuram de bucuria copiilor nostri catarati tot timpul in pomii plini de rod. Va indemn sa priviti fotografia atasata. E facuta in cartierul Zorilor, pe strada Dima, unde un om a plantat acei meri de care se bucura copii din blocuri. Mai bine ii cataram in pomi dupa fructe decat sa-i indopam cu otrava din chipsurile si hamburgerii cu care industria mortii ne tot ademeneste pe toate televizoarele. Ajutati-ma sa-l convingem pe primarul Clujului sa introduca acest proiect in buget din toamna acestui an! Atasez mai jos proiectul: Clujul - Livada Maicii Domnului, asa cum il vad eu. Astept opiniile voastre.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 650. Comentarii: 0. Punctaj: 18.
 
 
13.05.2010
  Dumnezeu a fost la ziua lui Mitru Farcas

Peste 1000 de clujeni i-au cantat miercuri seara " La multi ani " marelui artist roman, Dumitru Farcas, cu ocazia zilei sale de nastere. Emotionantul moment s-a petrecut la Casa de Cultura a studentilor la finalul unui spectacol grandios organizat in cinstea celor 72 de ani de viata ai Maestrului si a celor peste 50 de ani de activitate. In cadrul unui acestui spectacol, cum rar s-a vazut pe scena Casei Studentilor, au performat Ioan Bocsa si Ansamblul Datina, Ansamblul de traditii stravechi din Rupea, Maria Dan Golban, Ansamblul "Martisorul" ( condus de atatia ani de Maestrul Farcas), Gheorghe Turda si alti invitati.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 419. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
Nume utilizator:
Parola:
Autentificare
Recuperare Parolă
Cont Nou

Promo
LINSAJUL MEDIATIC SI MANAGEMENTUL POLITIC AL LUI BRATIANU. DOUA CARTI ESENTIALE PENTRU TINE

Cărțile:

Ion I.C. Brătianu. Concepție și management politic, Editura Eikon, Cluj Napoca, 2011, 410 p. si:

 Linsajul mediatic în politica românească [...]


Talkshow online
Radio Napoca fm Cluj - 102,2 fm


Descarca-te!

Ai o problema ?

Copyright © 2018 Fundatia Armonia. Toate drepturile rezervate.
Home     Despre Mine     Contact     Forum     Publicitate     Termeni și Condiţii
made by EIKON