[x] Închide căutarea
  Caută în categoria   Caută Autentificare

Prima pagina
Special
Forum
Newsletter
Sondaje
Cand credeti ca se va rezolva criza gunoaielor din Cluj Napoca?

  In timp util.
  Până la sfârșitul anului 2015.
  Până la mijlocul anului 2016.
  În doi ani.
  În mai mulți ani

Votează   |   Vezi rezultate

Concurs
concurs

Concursul este suspendat, momentan.

 
HOME
CĂUTARE
ARHIVĂ
DESPRE MINE
CONTACT
PUBLICITATE
Stirea Ta
 
12.10.2016
  Fractiunea care curma viata si blocheaza orasul

Da. Fracțiunea de secundă. Importanta, prețioasa de fracțiune de secundă care e atât de prețuită de noi toți oamenii moderni și care ne face să devenim grăbiți, precipitați, inconștienți și iresponsabili. Secunda aceea blestemată care cântărește în decizia omului mai greu decât o întreagă viață. Asta e povestea grabei și a inconștienței. E povestea care se tot repetă ceas de ceas în marele oraș. La fel s-a întâmplat și în jurul orei 16, pe strada Memorandumului. De data aceasta a fost una cu final fericit. Pentru că la volanul unui bolid de 20 de tone - un atobuz cu burduf al CTP - s-a aflat un om RESPONSABIL. El a salvat viața unei inconștiente iresponsabile, care pur și simplu s-a aruncat în fața autobuzului ce intra în stație. Impactul dintre bolid și om s-a produs la nivelul capului. Lovitura capului femeii în parbriz a sunat ca o bufnitură oribilă. Călătorii din stația Memorandumului au sărit imediat să dea o mână de ajutor. Unul a adus o pătură, cu care a învelit trupul femeii, întins pe caldarâm. Altul a sunat la 112. Salvarea a venit imediat, victima a fost dusă de urgență la spital. În urma ei a rămas un șofer șocat dar profesionist desăvârșit, conștient că experiența sa a putut salva o viață.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 2039. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
03.11.2015
  Clujul Secret, dezvaluit la Beraria Culturala

Cea de-a 44-a ediție a Berăriei Culturale va fi una de referinţă, întrucât are ca temă relevarea misterelor şi a celor neştiute din Clujul Secret. În această seară, de la ora 19, în sala Euphoria a fostei Fabrici de bere Ursus, invitaţii mei sunt doi profesori cu har ai Colegiului George Barițiu: Laura Zmicală și Vladimir Bogosavlievici. Cei doi sunt autorii unei cărţi de senzaţie despre  „Clujul văzut şi nevăzut”, apărută în ediţie bilingvă: română şi engleză. În acelaşi timp, profesorul Vladimir Bogosavlievicieste unul dintre cei mai iubiţi profesori de istorie ai Clujului, acesta remarcându-se prin orele de senzaţie pe care le ţine cu elevii săi pe stradă sau în faţa unor clădiri simbol ale oraşului. Am prezentat pe pagina mea de facebook câteva dintre motivele pentru care această ediţie nu poate fi ratată: “Știi care e prima casă a Clujului, care încă stă în picioare? Dar sediul de demult al primei loji francmasonice, ori a Monetăriei orașului?


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 910. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
31.03.2015
  Editie Speciala a Berariei Culturale - ASTAZI!

Prieteni, vă invit deseară la o EDIȚIE SPECIALĂ, a Berăriei Culturale, dedicată parteneriatului dintre Cluj Napoca și Ursus, care va avea loc marți, 31 martie 2015, ora 19, la sala Euphoria. Invitați: Vákár István - președinte interimar al Consiliului Județean Cluj, Mihaela Luțaș - prorector UBB, Robert S. Uzuna - Director Corporate Affairs Ursus Breweries, Cristina Bălan - CSR and Sustainability Practitioner. „Din punctul nostru de vedere, dorim sa ne focalizam ca obiectiv pe reconfirmarea publica a ADN-ul nostru clujean, pe istoria si trairea comunitatii clujene de care suntem inca legati, precum si implicarea puternica a companiei in viata cotidiana a locului si reinnoirea angajamentului nostru de a investiti in viitorul Clujului”, a declarat Robert S. Uzuna.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 676. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
25.03.2014
  Despre pacatul iertarii si alte acuze ce mi se aduc

Liviu Alexa mă sfătuieşte - într-un lung editorial publicat astăzi, de Buna Vestire, (vezi: http://www.ziardecluj.ro/prietenie-cu-autori-necunoscuti-despre-oi-si-magari) să iau atitudine şi să curm mizeriile şi acuzele pe care mi le-au adus, în aceşti 20 de ani de când fac presă, tot felul de oameni mici şi răi, care n-au zidit nimic la viaţa lor, vieţuind doar în venin şi ură. El, alături de oameni care ţin la mine şi le pasă de numele şi onoarea mea, nu-şi pot explica, printre altele, de ce am tăcut şi răbdat atâţia ani, fără să iau atitudine contra celora care care m-au acuzat că am fost "turnător al securităţii", în vremea când eram un adolescent. N-am răspuns fiinţelor cu chip doar de om, în primul rând, pentru că e o minciună şi pentru că sufletul meu nu are ce să-şi reproşeze în acest caz.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1161. Comentarii: 0. Punctaj: 19.
 
 
23.10.2013
  Despre Romania si viitorul sau Urgent

Cea de-a 10 dezbatere organizată la Berăria Culturală îl are ca invitat pe sociologul Vasile Sebastian Dâncu, care va vorbi despre o temă delicată: România - speranţă sau proiect? La rândul său, organizatorul acestor dezbateri, istoricul şi jurnalistul Ion Novăcescu a propus, ca temă, în cadrul dezbaterii, sintagma: "viitorul Urgent al Patriei". Profesorul Dâncu va prezenta publicului şi mass media care participă la aceste dezbateri, în premieră, rezultatele recente ale unor măsurători sociologice, făcute de către IRES, care oferă date inedite despre optimismul românesc, dar şi despre scepticismul naţional. Apoi, vor fi prezentate date statistice despre orgoliul românesc, dar şi despre ruşinile din sufletul naţional. Dezbaterea va începe la ora 19 şi se va ţine, ca de obicei, în sala Euphoria de la Fabrica de Bere Ursus, aflată pe CAlea Mănăştur nr. 2 (vis a vis de Universitatea de Ştiinţe Agricole)


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 771. Comentarii: 0. Punctaj: 28.
 
 
09.10.2013
  Actorul Dorel Visan vorbeste la Beraria Culturala despre Om si Taina sa

Actorul Dorel Vişan va conferenţia astăzi (09.10.2013) la Berăria Culturală despre Om şi Taina sa. Cel mai cunoscut şi apreciat actor român al personajelor negative din filmul românesc post-decembrist se va oferi publicului într-o postură inedită şi tulburătoare. El va vorbi despre semnificaţia şi rostul pe lume al Omului, despre trăirile şi căutările sale; despre alegerile sale, precum şi despre spirit şi materie. Dezbaterea cu public va începe la ora 19, în localul fostei Fabrici de bere Ursus.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 546. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
25.09.2013
  Dati Sufletului ce-i al sufletului. Veniti si ascultati-l pe Academicianul I.A. Pop la Beraria Culturala

Omul modern - și românul, cu precădere - sunt preocupați, cu obstinație, aș zice, de cele trebuincioase trupului. Ba chiar, cultul trupului și al ambalajului său ne domină gândurile și faptele. Zi de zi și ceas de ceas. Cea mai mare parte a timpului și energiilor noastre le consumăm pentru „ambalajul” exterior (în care includ și imaginea publică, alături de accesorii) și pentru supraviețuirea trupului (fapt fiziologic și instinctiv firesc, până la urmă). Suntem obsedați de ambalajul cu care ieșim în lume, iar această plagă mentală colectivă este rezultatul propagandei consumiste a marilor imperialisme comerciale, care ne-a programat și defectat creierul.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 646. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
16.05.2013
  UBB l-a dat afara pe profesorul plagiator

Hotarare deosebit de dura a Comisiei de Etică a Univeritatii Babes Bolyai (UBB) in privinta profesorului universitar, Gheorghe Popescu - Facultatea de Studii Economice - impotriva caruia fosta sa doctoranda a depus o plingere in care-l reclama ca i-a plagiat lucrarea de doctorat, aproape in totalitate. Decizia UBB poate fi inceputul unei ample miscari indreptate impotriva cadrelor didactice universitare, banuite de plagiat, care, cu siguranta, va declansa un val de reclamatii si sesizari, avand in vedere impactul emotional al acestei masuri. Eu, personal, pur si simplu nu inteleg ce s-a intamplat cu omul Gh. Popescu, pe care l-am avut profesor in studentie si care a fost - pentru mine - unul din cei mai straluciti, liberali, inteligenti si bine pregatiti profesori ai studentiei mele. Precizez ca la cursuri si seminar niciodata nu a citit de pe foi; a vorbit liber si era (pe vremea comunismului) documentat, liberal si liber in exprimare. De aceea, pur si simplu, nu inteleg cum a putut sa comita o asemenea fapta. Iata, mai jos, comunicatul oficial al UBBB.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 717. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
22.04.2013
  Despre Libertate şi Onoare. O cronica de Ciprian Paun

 Primăvara ne aduce un eveniment editorial de excepţie. Este vorba de cartea istoricului clujean Ion Novăcescu „Linşajul mediatic în politica românească. 1919. Adevărul versus Brătianu”, apărută la Editura Adevărul. Cartea este o invitaţie plăcută la lectură, la meditaţie şi reprezintă un demers ştiinţific documentat şi atent pus în pagină de autor aflat deja la maturitatea proiectelor de cercetare.  Este o carte de dragoste pentru că din fiecare pagină a ei răzbate admiraţia autorului pentru dialogul dintre Constantin Mille, avanpostul ziarului Adevărul în lupta cu familia Brătianu  şi Ion I.C. Brătianu, reprezentantul de marcă al „partidului afaceriştilor” cum era numit PNL la acea dată. Autorul doreşte să intervină, să argumenteze opţiuni, decizii ale primului ministru sau să sară în apărarea ziariştilor de la ziarul Adevărul atunci când publicaţia lor era cenzurată, atacată şi hărţuită.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 539. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
26.10.2012
  Despre candidatura mea la Parlament

Avand in vedere zvonurile si speculatiile care s-au facut, dupa participarea mea la emisiunea domnului Dan Diaconescu, la OTV, ( joi, 18 octombrie) unde am prezentat teza mea de doctorat despre: Ion I.C. Bratianu. Conceptie si management politic, precum si Proiectul  de modernizare a Romaniei, participare in urma caruia s-a spus ca voi candida la unul din colegiile de deputati din Cluj Napoca, e bine si cinstit sa fac aceste precizari:


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1392. Comentarii: 0. Punctaj: 70.
 
 
09.10.2012
  Arma bicefala cu care liberalii au cucerit Ardealul

Primarul municipiului Oradea, dl. Ilie Bolojan, mi-a facut marea cinste de a ma invita sa deschid sesiunea de comunicari stiintifice dedicata aniversarii a 91 de ani de la infiintarea organizatiei din Bihor a Partidului National Liberal. Expunerea noastra isi propune sa le prezinte liberalilor bihoreni "Arma bicefala" cu ajutorul careia Ion I.C. Bratianu a cucerit politic Ardealul dupa 1919. Arma bicefala este un concept pe care l-am definit in teza noastra de doctorat despre managementul politic si conceptia celui mai mare om de stat al Romaniei, si prin care intelegem impletirea, intr-un concept si un complex politico-economico unitar, a mijloacelor de actiune politica (partid, propaganda) si financiara (bancile, in special) pe care PNL le avea la dispozitie in perioada interbelica. Ion I.C. Bratianu a folosit arma bicefala pentru a cuceri politic Transilvania - o terra ostila liberalilor, care se afla sub controlul politic al Partidului National condus de Iuliu Maniu - in conformitate cu principiile si regulile unei strategii militare, organizandu-si partidul ca o armata si desfasurandu-si actiunea politica intocmai ca o operatiune militara: cu desanturi finaciar-economice in capitalele de judet; cu baraje de artilerie mediatica si, in final, cu ofensiva politica a infanteriei liberale. In amre cam asa a gandit si actionat cel mai mare om politic al Romaniei, care n-a fost supranumit strateg politic, dar are a agandit si actionat ca un strateg dupa ce a cunoscut o rusinoasa infrangere politico-electorala la primele alegeri organizate in Romania in baza votului universal (introdus de el).


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 638. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
04.02.2012
  Lansarea cartii la Oradea, la invitatia primarului Bolojan

Am avut marea bucurie si onoare sa fiu invitat de primarul municipiului Oradea, dl. Ilie Bolojan, ca sa-mi lansez cartea Ion I.C. Bratianu. Conceptie si management politic in capitala Bihorului. Am avut parte de o organizare si un public de exceptie, intr-un cadru de vis: impresionanta cladire a Filarmonicii care, alaturi de majestuoasele cladiri ale Teatrului si Primariei (toate recent renovate) ...dau zonei centrale aerul de oras de mare tinuta europeana.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 751. Comentarii: 0. Punctaj: 19.
 
 
15.11.2010
  "Doliu cultural" dupa cladirea-n oglinda

Saptamana trecuta s-a scris epilogul proceselor care dureaza de peste 10 ani intre Episcopia romano-catolica de Alba Iulia si cele 25 de familii care locuiesc in apartamentele din imobilul situat pe str. Iuliu Maniu nr. 1-3, printr-o noua sentinta favorabila a instantei de judecata in favoarea celor 25 de chiriasi. Pina acum acestia au castigat doua sentinte definitive si irevocabile, la Curtea de Apel Cluj (2007) si Oradea (1999) impotriva cererii de revendicare formata de episcopie, instantele hotarand ca actul de donatie al cladirii, din anul 1952, este valabil. In 2007, Episcopia catolica a deschis in 2007 al treilea proces, prin care a solicitat anularea actului de donatie, proces pe care l-a pierdut definitiv si irevocabil saptamana trecuta.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 915. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
01.08.2010
  Politicianul ce va fi arestat pentru coruptie la Cluj

La celebrul si atat de dezbatutul vad talk show de miercuri de la NCN am aruncat pe piata o ipoteza pe care n-am dus-o pina la capat. Duminica, la piscina, la Iulius Mall, un domn mi-a cerut sa termin ce-am vrut sa spun atunci cand am zis ca Clujul s-a facut remarcat nu numai prin faptul ca a dat un premier, ci si ca: la Cluj a fost arestat primul judecator pentru coruptie si primul si singurul presedinte de banca. Ca tot aici, in orasul de pe Somes, au fost arestati primii profesori de liceu, tot pentru coruptie si ca... 


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 766. Comentarii: 2. Punctaj: 16.
 
 
08.04.2010
  Academicianul clujean Ionel Haiduc reales presedinte al Academiei Romane

Academicianul clujean Ionel Haiduc a fost reales presedinte al Academiei Romane, in cadrul Adunarii Generale, care a avut loc joi la Bucuresti. Ionel Haiduc a candidat pentru un nou mandat in fruntea celui mai inalt for al culturii si inteligentei romanesti.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 626. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
20.03.2010
  Scrisoarea unei unguroaice din Cluj

Domnule Novacescu, nu doresc sa-mi publicati numele. Sunt un simplu cetatean roman, consider ca am drepturi egale cu toti ceilalti cetateni romani, cel putin teoretic, cei cu drepturi mai multe fiind , parerea mea, cei cu stare materiala buna si foarte buna, indiferent de etnie sau apartenenta lor politica.Sunt unguroaica 100%, dar casatorita cu un roman, am cetatenie romana, nationalitate maghiara si convingerea ca putem cu totii sa convietuim aici sau oriunde daca suntem toleranti. Dar a sfida mereu majoritatea mi se pare strigator la cer!


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 722. Comentarii: 2. Punctaj: 19.
 
 
15.03.2010
  Tinutul Secuiesc nu-i Romania!? No, bine!

Abia ce m-am intors de la manifestatia maghiarilor din centrul Clujului, prilejuita de ziua lor. Inainte de orice vreau sa le urez un sincer : "La Multi Ani!" tuturor prietenilor, vecinilor, colegilor de bresla si cunoscutilor mei maghiari. E ziua lor si cred ca au dreptul sa o serbeze cum vor. Esential este sa serbeze si sa se bucure de nationalitatea lor, de istoria si de cultura lor si de tot ceea ce reprezinta maghiarimea in lumea asta. Pe toata durata manifestatiei a fost o vreme cainioasa si a viscolit mai rau ca-n ianuarie. A fost atat de frig ca erau sa-mi inghete si sentimentele romanesti. Pina cand am vazut steagurile negre si cartonul acela purtate de sase tineri imbracati intr-un fel de uniforma neagra, cu berete negre,cu bocanci negri si care se tot chinuiau din cauza frigului sa-si innegreasca si privirile innvinetite. Bravi eroi intr-o opera nationalista al carei cadru a fost sabotat de un viscol nemilos.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1095. Comentarii: 1. Punctaj: 38.
 
 
08.03.2010
  Sotia eroului-martir si-a salvat casa de la vanzare silita.Pt. o luna

Delia Matis, sotia eroului-martir, Lucian Matis, impuscat la Cluj in 21 decembrie 1989, a reusit sa achite o  parte din suma pe care o datoreaza pentru intretinere, motiv pentru care Asociatia de Proprietari i-a scos apartamentul la licitatie, in 18 februarie a.c.. Familia Matis a platit 13.272 de lei executorului judecatoresc care instrumenteaza dosarul executional, suma reprezentand contravaloarea intretinerii apartamentului pentru perioada: iulie 2005 - februarie 2008. In obligatia familiei Matis a mai ramas de achitat contravaloarea intretinerii din martie 2008 pina la zi, datorie pentru care asociatia a deschis mai multe procese la Judecatoria Cluj.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 724. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
05.03.2010
  Boc i-a taiat toata publicitatea lui Marga

Rectorul U.B.B., Andrei Marga, a dezvaluit in cadrul emisiunii " La subiect! " de la Antena 1 Cluj ca executivul condus de Emil Boc a emis o hotarare de guvern in baza careia universitatii clujene i se interzice dreptul de a-si mai faca publicitate si ca a primit in acest sens o notificare in urma cu cateva zile. Marga sustine ca in acea notificare se precizeaza ca universitatile de stat nu-si mai pot face publicitate si ca premierul Romaniei, Emil Boc, este imputernicit sa gestioneze aceasta activitate care se va putea face doar cu acordul sau scris.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 651. Comentarii: 2. Punctaj: 20.
 
 
18.02.2010
  La UMF Cluj sunt 225 de studenti suedezi

La Universitatea de Medicina si Farmacie ( UMF ) din Cluj  studiaza in acest moment 225 de studenti suedezi. Potrivit rectorului universitatii, prof.univ.dr. Constantin Ciuce acest numar mare de studenti suedezi plaseaza UMF Cluj ca al doilea centru universitar european, dupa cel de profil din Suedia in care se specializeaza cetateni suedezi. 


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1037. Comentarii: 1. Punctaj: 10.
 
 
15.02.2010
  O profa si un politist s-au palmuit pe holul scolii

Antena 3 a difuzat imagini socante cu o profesoara si un politist din localitatea Sanpaul, judetul Mures, care s-au palmuit reciproc pe holul scolii din localitate, la sfarsitul sapatamanii trecute. Ambii vor fi cercetati de institutiile in care activeaza fiind acuzati de comportament necorespunzator. Totusi, profesoara va fi cercetata penal pentru ultraj.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 603. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
11.02.2010
  Suspectii in cazul jafului raman in arest

Tribunalul Cluj a respins ieri cererea de eliberare a suspectilor Andrei Hossu si Bogdan Baciu, cei doi clujeni care au fost arestati preventiv, fiind acuzati ca ar fi autorii jafului din februarie anul trecut petrecut la sediul Bancii Transilvania din Manastur. Ieri a avut loc o noua audiere publica a celor doi, in cadrul careia avocatii celor doi au solicitat eliberarea din arest si cercetarea in stare de libertate, pe motiv ca la dosar nu exista probe temeinice care sa ateste ca clientii lor ar fi autorii jafului.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 657. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
Nume utilizator:
Parola:
Autentificare
Recuperare Parolă
Cont Nou

Promo
LINSAJUL MEDIATIC SI MANAGEMENTUL POLITIC AL LUI BRATIANU. DOUA CARTI ESENTIALE PENTRU TINE

Cărțile:

Ion I.C. Brătianu. Concepție și management politic, Editura Eikon, Cluj Napoca, 2011, 410 p. si:

 Linsajul mediatic în politica românească [...]


Talkshow online
Radio Napoca fm Cluj - 102,2 fm


Descarca-te!

Ai o problema ?

Copyright © 2018 Fundatia Armonia. Toate drepturile rezervate.
Home     Despre Mine     Contact     Forum     Publicitate     Termeni și Condiţii
made by EIKON