[x] Închide căutarea
  Caută în categoria   Caută Autentificare

Prima pagina
Special
Forum
Newsletter
Sondaje
Cand credeti ca se va rezolva criza gunoaielor din Cluj Napoca?

  In timp util.
  Până la sfârșitul anului 2015.
  Până la mijlocul anului 2016.
  În doi ani.
  În mai mulți ani

Votează   |   Vezi rezultate

Concurs
concurs

Concursul este suspendat, momentan.

 
HOME
CĂUTARE
ARHIVĂ
DESPRE MINE
CONTACT
PUBLICITATE
Revista Presei Straine
 
02.10.2016
  Salvam Casa memoriala a lui Iuliu Maniu din Badacin, alturi de Parintele C-tin Necula

Sunt bucuros să vă anunț că părintele-conf.univ.dr. Constantin Necula a acceptat IDEEA și invitația mea de ține o conferință altfel la Berăria Culturală, în cadrul unui eveniment cultural și caritabil, dedicat salvării Casei Memoriale Iuliu Maniu din Bădăcin. Și nu numai că va conferenția despre: „Sens, Muncă și Bucurie”, ci va și susține niște tineri rockeri ai Clujului, ajutându-i să se facă cunoscuți cu un recital rock în deschiderea conferinței sale. Evenimentul este oferit de NTT DATA România si avea loc în 20 octombrie, de la ora 19, la Casa de Cultură a Studenților.  Astfel, „Trupa lu' Bunu" a Rock Academy, by Costi Cămărășan și Trupa „The Fuse”, vor concerta în deschiderea conferinței.

Fii și tu parte a acestui proiect de suflet și contribuie la salvarea casei memoriale a marelui patriot român, Iuliu Maniu, cumpărând un bilet de intrare, de la Cinema Florin piersic și Iulius Mall. Fă acest gest de care o să fii mândru!

Acesta este un proiect „Fabrica de Lideri”, finanțat de către Municipalitatea clujeană, în cadrul politicii publice de suysținere a culturii clujene.

Berăria Culturală este un proiect cultural și comunitar al Fundației Armonia - susținut de către URSUS Breweries - care a intrat în cel de-al patrulea an de activitate.


 Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 2582. Comentarii: 0. Punctaj: 29.
 
 
06.09.2013
  Unguri exaltati agita steagurile Ungariei si scandeaza numele tarii lor in centrul Clujului

Grupuri, grupuri de cetăţeni unguri - majoritatea suporteri ai echipei Ungariei - fac escală la Cluj, în drumul lor spre Bucureşti, unde echipa ţării vecine va juca un meci decisiv cu naţionala României, în preliminarile Campionatului mondial din Brazilia. Deosebit de exaltaţi şi dotaţi cu steaguri maghiare şi diferite bannere, cetăţenii maghiari merg, ca într-un pelerinaj, la statuia lui Matei Corvin - aflată-n P-ţa Unirii din Cluj - unde scandează minute-n şir: Ria, Ria Hungaria!


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 2244. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
08.06.2013
  Sa astepti 37 de ani pentru o traire coplesitoare

In august 1986, in timp ce urcam o coastă abruptă, cu un cort de patru persoane-n spinare, în drumeţia către platoul Semenicului, am cântat pentru prima dată cu gaşca mea - Adi Chivu - fiind cel care ne-a învăţat - "Smoke on the water". Abia primisem rezultatul că am fost admis la Universitatea din Cluj şi mi se părea şi mie că plutesc pe apă, nesimţind aproape deloc, multe ceasuri, povara celor câteva zeci de kilograme ale unui cort de fabricaţie militară, cu nişte bare de metal, grele ca naiba. Cântam toată gaşca, din toţi rărunchii, de răsuna pădurea de la poalele Semenicului. Cântam pentru că eram tineri şi copacii ne făceau să respirăm miracolul vieţii şi al liberatăţii. De atunci, anii au tot trecut, ascultând, pe casete, ori CD-uri, această grozavă cântare a celor de la Deep Purple. Şi gândurile că nu-mi va fi dat niciodată să trăiesc alături de ei un concert. Da, să trăiesc, pentru că aceşti artişti nu cântă pur şi simplu. Ei fiinţează acolo pe scenă. Se preschimbă-n spirite ale Muzicii. Altfel nu se poate. Altfel nu-i posibil să ... nu ştiu cum să spun ... să generezi/concepi/creezi starea aceea de plutire-n muzică. De trăire-n Facere şi bucurie. Şi să rezişti la vârsta lor. Să baţi tobele la 60 şi ceva de ani sau să ai o asemenea îndemânare, ca a pianistului, ori să-ţi menţii vocea, la 67 de ani, ca a lui Ian. Nu se poate, dacă nu trăieşti acolo, în altă lume şi alt spirit.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 741. Comentarii: 0. Punctaj: 20.
 
 
18.04.2013
  De ce vor basistii clujeni sa-mi strice bucuria lansarii cartii

Valeţii mediatici ai băsismului şi Poliţia lui Boc s-au căşunat pe mine, începând de ieri, aparent fără motiv, bănui doar pentru a-mi strica bucuria lansării căriţii: Linşajul mediatic în politica românească. 1919. Adevărul versus Brătianu, Editura Adevărul, Bucureşti 2013. Ieri, la prânz, m-am deplasat cu maşina - în care aveam mai multe materiale, cutii cu cărţi, mobilier, etc - în zona P-ţei Unirii, pentru a le duce la standul de prezentare al cărţii. Fiind chiar în timpul inaugurării Târgului de carte Gaudeamus de către prefect, preşedintele CJ şi primarul Clujului, zona era tare aglomerată. După ce am dat mai multe ocoluri ale pieţei şi negăsind un loc unde să opresc câteva minute pentru a descărca materialele, am observat maşina SPP a primarului, a Prefecturii plus altele parcate, aşa cum arată fotografia postată de Ştiri de CLuj. În zonă se afla şi agentul Poliţiei rutiere,căruia i-am cerut voie să mă lase să-mi descarc materialele, crezând că pe perioada deschiderii oficiale este tolerată parcarea în acel spaţiu interzis, sugestie înşelătoare indusă de prezenţa maşinilor oficialităţilor. Mi-am spus: dacă pentru granguri e voie, pot parca şi eu până descarc maşina. Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 758. Comentarii: 0. Punctaj: 37.
 
 
10.10.2012
  Centralismul politic, pasul democratiei romanesti catre dictatura

"Centralismul politic" în partide, manifestat agresiv acum prin "paraşutarea" unor candidaţi de la "centru" pentru colegiile parlamentare (asa cum se întâmplă  la Cluj în PSD, PDL şi PNL ), este fenomenul social-politic cel mai nociv care se manifestă acum în România europeană, pentru că: compromite democraţia şi încrederea cetăţenilor în sistemul parlamentar şi în principiul reprezentativităţii legitime; instalează voinţa supremă a unui lider sau al unui grup, adică ceea ce numim absolutismul politic autoritarist la nivel central; diluează regulile şi normele interne, încremenind viaţa internă a partidelor şi creaţia politică (idei, programe, iniţiative locale şi naţionale); anihilează autonomia filialelor, transformându-le in simple anexe utilitar-politice, bune doar pentru a pune la dispoziţia "Centrului" resurse financiar-materiale şi forţă de muncă politică brută în campanii şi referendumuri; ucide meritocraţia şi spiritul de competiţie şi promovare politică internă; încurajează corupţia politică, mediocritatea şi fanariotismul contemporan (adică, practicile politice orientale: linguşeala, uneltirile, înşelăciunea şi trădările).


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 811. Comentarii: 0. Punctaj: 19.
 
 
28.05.2012
  Boc despre cazul Apostu, retragerea la Cluj si victoria PDL din toamna

"3,2,1... Am intrat!" Odata cu ultima secunda care se scurge si care stinge-n casca vocea regizorului ce-mi anunta intrarea "in direct", pasesc si eu in universul meu. Acolo unde nimic altceva nu conteaza, nici macar interesele mele directe, ci doar TALK SHOW-ul. Vineri seara, 25 mai, de la ora 21 pana la ora 22, alaturi de dl. Emil Boc, fostul premier al Romaniei si candidat la Primaria Clujului, am avut cel mai intens, mai fain, mai polemic si mai corect jurnalistic talkshow al activitatii mele de jurnalist.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 832. Comentarii: 0. Punctaj: 20.
 
Nume utilizator:
Parola:
Autentificare
Recuperare Parolă
Cont Nou

Promo
LINSAJUL MEDIATIC SI MANAGEMENTUL POLITIC AL LUI BRATIANU. DOUA CARTI ESENTIALE PENTRU TINE

Cărțile:

Ion I.C. Brătianu. Concepție și management politic, Editura Eikon, Cluj Napoca, 2011, 410 p. si:

 Linsajul mediatic în politica românească [...]


Talkshow online
Radio Napoca fm Cluj - 102,2 fm


Descarca-te!

Ai o problema ?

Copyright © 2018 Fundatia Armonia. Toate drepturile rezervate.
Home     Despre Mine     Contact     Forum     Publicitate     Termeni și Condiţii
made by EIKON