[x] Închide căutarea
  Caută în categoria   Caută Autentificare

Prima pagina
Special
Forum
Newsletter
Sondaje
Cand credeti ca se va rezolva criza gunoaielor din Cluj Napoca?

  In timp util.
  Până la sfârșitul anului 2015.
  Până la mijlocul anului 2016.
  În doi ani.
  În mai mulți ani

Votează   |   Vezi rezultate

Concurs
concurs

Concursul este suspendat, momentan.

 
HOME
CĂUTARE
ARHIVĂ
DESPRE MINE
CONTACT
PUBLICITATE

inchide
Vezi toate articolele din Politica.
 
30.12.2016
  Marturie despre trecutul premierului Sorin Grindeanu

Marele om de stat român, Ion I.C. Brătianu spunea că pentru a cunoaște cu adevărat un politician, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-i studiezi trecutul și „din ceea ce a făcut vei ști ce e capabil să facă” în prezent și în viitor. În aceeași ordine de idei, în sănătoasa și trainica societate bănățeană evalurea capacităților unui individ și stabilirea orizontului de așteptare pe care-l poți avea de la acesta, îl puteai face analizându-i originile și familia în care s-a format. Astfel puteai detecta nu doar educația și valorile în care acesta a crescut, ci și principiile după care-și va ghida viața și profesia. Înțeleapta vorbă bănățeană: „spune-mi de al cui ești, ca să-ți spun cine ești”, a fost principiul diriguitor care a instituit ordinea socială și a menținut morala universului sătesc. Satul îți știa istoria familiei până la a șaptea spiță și o faptă reprobabilă – hoție sau orice ticăloșie – era trecută în catastiful nescris și transmisădin generație. După cum, faptele, morala, demnitatea și realizările îți înnobilau numele. Inclusiv poreclele familiilor se dădeau după faptele înaintașilor, iar urmașii erau datori să onoreze această zestre simbolică. În cazul familiei mele a fi „drepți ca Băionii” simboliza nu doar înălțimea bărbaților și a femeilor, ci și starea de a fi drept și de onoare.

Evident era și cazul  numelui de ocară, spre exemplu „X, al lui Ucigașu”, fiindcă străbunicul lor omorâse o bătrână, pentru a-i fura banii. Faptele și realizările familiei erau imprescriptibile și erau purtate fie ca distincție de urmaș, fie ca etichetă defăimătoare, care-ți spunea exact câte parale face acel individ. Acesta este unul dintre argumentele care m-au determinat să spun ceea ce știu despre actualul premier al României, dl. Sorin Grindean. Mai bine zis despre familia sa, cu atât mai mult cu cât bunica sa din partea mamei provine din satul în care m-am născut – Prilipeți, jud. Caraș Severin, iar în timpul adolescenței am fost de mai multe ori în casa bunicilor săi, aflată în satul Borlovenii Vechi. În aceeași măsură, fac această mărturie a mea din spirit de solidaritate față de un almăjan de-al meu și, mai ales, din bucurie și încredere că, în sfââââârșiiiit, a ajuns și unul de-al nostru la conducerea Țării. După 27 de ani de rătăcire prin pustie. Timp în care Banatul meu drag a fost pustiit prin dezindustrializare, șomaj și alcoolism. Până în decembrie 1989 Banatul a fost „Fruncea României”, după care cea mai dezvoltată provincie a țării a fost pedepsită sistematic prin lipsa unor politici publice de susținere a modernizării.
Nu în ultimul rând, scriu și spun toate acestea oripilat fiind de boala colectivă a societății românești, în care un om este judecat și anatemizat fără se ști ceva despre el și fără a exista interesul de a-l cunoaște, mai întâi. Ușurința, iresponsabilitatea, prostia și ticăloșia cu care se pun etichete defăimătoare pe fruntea unui om este criminală și diabolică. Și TREBUIE să înceteze!

Ei bine! Sorin Grindean este nepotul de fată al lui Milă (Mihai) Imbrescu și al Pălăghiei, născută Piperea. (Vezi Galeria foto). Mama sa, Ana, căsătorită Grindean, este profesor de fizică, în timp ce tatăl său este profesor de matematică. Ani de zile, tatăl său a fost directorului Liceului Pedagogic din Caransebeș. Vacanțele, mai ales cele de vară, Sorin Grindeanu și le făcea la bunicii din Borlovenii Vechi, unde mergea de dimineață până seara la treburile țarinii: strâns de fân, cules de prune etc. Familia lui Milă Zamela (porecla în sat) a fost foarte muncitoare și pricopsită, prin roadele muncii lor. Casa lor era, în vremea lui Ceaușescu, una din cele mai arătoase și trainice, fiind cu etaj și având numeroase acareturi. Acești oameni gospodari aveau numeroase animale și mai ales vite, pe care și actualul premier, cât a fost copil și adolescent, le-a îngrijit. De fapt, veniturile familiei au provenit în principal din creșterea vițeilor, care erau vânduți apoisatutului. Precizez că multe familii din Almăj aveau contract cu instituția statului care contracta animale de la țărani. Bunicul său, care l-a crescut, s-a îngrijit ca acesta să-și însușească valorile sale și ale familiei sale. Printre care se află demnitatea, bunăcuvința și respectul. Este stupefiant să vezi că toate acestea sunt preschimbate voit, în scop propagandistic, în supușenie și lipsă de coloană vertebrală. Este de acum cunoscut faptul că bunicul său a fost deținut politic pentru că a susținut mișcarea partizanilor anticomuniști din Valea Almăjului. În documentarul alăturat, realizat de TVR Timișoara, îl puteți vedea (de la min: 12,01), alături de soția sa, Pălăghia, cea care se trage din marea familie a drepților Băioni din Prilipețul meu drag. La urmă, dar nu în cele din urmă, CI MAI ALES pentru a înțelege, în Valea Almăjului a fost una din cele mai puternice mișcări de rezistență armată anticomunistă din România. Asta spune esențialul despre caracterul bărbaților și a femeilor de aici. Urmăriți reportajul și veți înțelege valorile cu care a fost dăruit de bunicul său noul premier.
Așadar, eu am încredere în almăjeanul Sorin Grindean și cred că ar trebui să-i acordăm o șansă. Trecând peste pre-concepții și ideologii. A venit vremea ca un bănățean să facă din România fruncea centrului și sud-estului Europei.

Vreau să precizez că am făcut această mărturie fără a avea vreun interes. Nu am nicio relație cu noul premier al României.


Sorin Grindeanu: "Vreau să vă spun ceva. Să știți că bunicul meu, cel care m-a crescut, a fost deținut politic. Dacă mergeti la Memorialul Durerii din Sighet, pe Banat este al treilea nume. A făcut ani de pușcărie. Nu aș fi putut vreodată să trec peste memoria bunicului meu. Sunt oamenii care m-au crescut și care au pătimit".

Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 51095. Comentarii: 8. Punctaj: 448.
Votează articolul


Listeaza articolul Trimite articolul pe mail Trimite articolul prin Yahoo! Messenger
TAG-uri: Sorin Grindeanu  trecut  familie  Prilipeti  Borlovenii Vechi  Banat  
Vezi toate articolele din Politica.
 
 
 
Comentariile cititorilor

 
Din condei, așa, ieși bine Dar, ca urmaș al lui Adi care ne vîndu și pămîntul de sub noi, mira-m-as. Păcat de moși! Păcat de țară! Păcat de visele-ți sub frunce
Trimis de Marian Bogdan Teșileanu la 15.01.2017 23:33:49
 
 
Doamne ajută și scoate-ne din sărăcie!
Trimis de Alexe Maria la 04.01.2017 06:59:50
 
 
Un articol foarte frumos , scris de un om care este total devotat zonei din care provine și oamenilor din acea zona.Bravo patriot local.
Trimis de Puiu Bontea la 04.01.2017 06:38:26
 
 
Domnul Grindeanu va aplica in calitate de premier politica PSD,ceea ce ma face sa cred ca insusirile personale ale dansului vor conta foarte putin!Loialitate si supusenie totala fata de orddinele ce vor veni dinspre partid(Dragnea),asta va trebui sa arate domnul Grindeanu,chiar si atunci cand aceste ordine vor veni in contradictie cu ceea cu bunul simt ii va spune!Sa nu uitam ca am mai avut un premier supus total unor comandamente si nu am fost chiar fericiti!
Trimis de eusitu la 03.01.2017 10:18:40
 
 
Să lăsăm omul să sfințească omul și-om mai vedea căci cu toții nu ne dorim decât binele!Cât privește obârșia bănățeană,cu ceva ani îndărăt mai apărea o stea ce se pregătea să strălucească prin acea zonă,cred.Nu vreau să greșesc mult ,nici nu vreau să mă mai documentez dar îmi vine în minte acum un Sorin Frunză în vânt( Mehedinți ?!) cred că tot la fel promitea iar acum este omul DNA-ului datorită mișmașurilor pe care le-a făcut.Asa încât să iertăm ce-a fost ,să privim cu mare speranță și să-l lăsăm pe acest om să-și înceapă treaba cum o ști el mai exact iară nouă să ne fie bine!
Trimis de Prunache la 01.01.2017 16:51:31
 
 
E foarte bine așa! Sunt convins ca bunicul domnului PM se va împăca excelent cu PR-ul dânsului. O balerina de 24 de ani și un pensionar fac casă bună întotdeauna. Dan Horea, întrebarea nu era ce ar căuta în PNL sau USR ci ce caută în PSD. Sunt convins ca bunicul bea șampanie în mormănt...
Trimis de dan pavaloiu la 01.01.2017 08:37:54
 
 
Mazeta lui Dragnea...așa va rămâne in istorie.Pacat de cariera lui politica.
Trimis de Un Bănățean la 31.12.2016 18:52:33
 
 
Poate Dumnezeu de aceasta data ne ajuta sa mergem pe alt drum . Doamne Ajuta .
Trimis de Lucian Devian la 31.12.2016 13:36:33
 
Nume utilizator:
Parola:
Autentificare
Recuperare Parolă
Cont Nou

Promo
LINSAJUL MEDIATIC SI MANAGEMENTUL POLITIC AL LUI BRATIANU. DOUA CARTI ESENTIALE PENTRU TINE

Cărțile:

Ion I.C. Brătianu. Concepție și management politic, Editura Eikon, Cluj Napoca, 2011, 410 p. si:

 Linsajul mediatic în politica românească [...]


Talkshow online
Radio Napoca fm Cluj - 102,2 fm


Descarca-te!

Ai o problema ?

Copyright © 2018 Fundatia Armonia. Toate drepturile rezervate.
Home     Despre Mine     Contact     Forum     Publicitate     Termeni și Condiţii
made by EIKON