[x] Închide căutarea
  Caută în categoria   Caută Autentificare

Prima pagina
Special
Forum
Newsletter
Sondaje
Cand credeti ca se va rezolva criza gunoaielor din Cluj Napoca?

  In timp util.
  Până la sfârșitul anului 2015.
  Până la mijlocul anului 2016.
  În doi ani.
  În mai mulți ani

Votează   |   Vezi rezultate

Concurs
concurs

Concursul este suspendat, momentan.

 
HOME
CĂUTARE
ARHIVĂ
DESPRE MINE
CONTACT
PUBLICITATE
Politica
 
30.12.2016
  Marturie despre trecutul premierului Sorin Grindeanu

Marele om de stat român, Ion I.C. Brătianu spunea că pentru a cunoaște cu adevărat un politician, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-i studiezi trecutul și „din ceea ce a făcut vei ști ce e capabil să facă” în prezent și în viitor. În aceeași ordine de idei, în sănătoasa și trainica societate bănățeană evalurea capacităților unui individ și stabilirea orizontului de așteptare pe care-l poți avea de la acesta, îl puteai face analizându-i originile și familia în care s-a format. Astfel puteai detecta nu doar educația și valorile în care acesta a crescut, ci și principiile după care-și va ghida viața și profesia. Înțeleapta vorbă bănățeană: „spune-mi de al cui ești, ca să-ți spun cine ești”, a fost principiul diriguitor care a instituit ordinea socială și a menținut morala universului sătesc. Satul îți știa istoria familiei până la a șaptea spiță și o faptă reprobabilă – hoție sau orice ticăloșie – era trecută în catastiful nescris și transmisădin generație. După cum, faptele, morala, demnitatea și realizările îți înnobilau numele. Inclusiv poreclele familiilor se dădeau după faptele înaintașilor, iar urmașii erau datori să onoreze această zestre simbolică. În cazul familiei mele a fi „drepți ca Băionii” simboliza nu doar înălțimea bărbaților și a femeilor, ci și starea de a fi drept și de onoare.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 50984. Comentarii: 8. Punctaj: 448.
 
 
27.11.2016
  Dan Puric despre teroarea corectitudinii politice si caprele de politicieni

Actorul Dan Puric a susținut la Cluj Napoca, la sfârșitul acestei săptămâni, o conferință  eveniment, intitulată: „Glăsuind în neguri”, în cadrul celei de-a 63-a ediții a Berăriei Culturale, desfășurată la Cinema Florin Piersic. (vezi Galeria foto!)
Acesta a lansat un virulent atac la adresa politicienilor români, pe care i-a acuzat că sunt incapabili să devină repere morale și de comportament în misiunea lor de oameni de stat sau de legiuitori, eșuând în incompetență, lașitate și corupție. „Dacă vă uitați la caprele astea politice de astăzi, care sunt incapabile să preia... Uf! Am jignit caprele și capra e cea mai inteligentă. Nu mănâncă iarbă, doar de sus, din pomi și e singura care nu face cancer – deci, politicienii ăștia sunt incapabili să preia memoria națională și să fie repere, acum când e mai mare nevoie de așa ceva. Pentru că sufletele noastre au fost distruse. Au fost călcate în picioare. Ni se tot atrage atenția că politica e făcută pe calcule, nu pe sentimente. Da, dar sufletul e făcut pe sentimente. Și nu întâmplător noi suntem suflete. Iar politicienii ăștia, mare parte dintre ei, când îi vezi cum se comportă, îți vine să zici că ăștia-s urmașii celor 20 de români care l-au vândut pe martirul Horea și-au încasat bani din trădarea lor.”


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 239. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
03.11.2016
  Culmea creativitatii electorale: PSD si PNL au acelasi slogan electoral. DING!!!

Frate! Am ajuns să o văd și pe asta. Culmea creativității electorale în anul de grație 2016 o reprezintă faptul că marile partide românești - PSD și PNL au același slogan electoral. „Îndrăznește să crezi în România” e sloganul cam ... infantil dar comun atât pesediștilor cât și liberalilor. După cum vedeți în cele două imagini cu fluturași electorali ai celor două partide chestia e - vorba ardeleanului, OABLĂ. Adică e fantastică.

Vezi galeria foto!Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1024. Comentarii: 0. Punctaj: 29.
 
 
30.08.2016
  PSD vaneaza fete tinere si inalte

Chestorul (r) Teodor Pop Pușcaș, fostul șef al IPJ și unul dintre pesediștii cunoscuți ai Clujului, a declarat în „Matinalul” Realitatea fm, pe care l-am făcut în această dimineață (30.08.2016), că deține probe indubitabile care atestă existența unui grup care conspiră și acționează pentru ca PSD să rămână un partid minor în municipiul Cluj Napoca. „Experiența mea de polițist, de peste 40 de ani, timp în care am coordonat anchete penale, inclusiv în domeniul criminalității economico-financiare, informațiile și probele pe care le-am adunat, îmi confirmă existența acestui grup care de mai mult timp acționează pentru ca la Cluj Napoca PSD-ul să scadă și nu cumva să crească, pentru a speria ursul”. Teodor Pop Pușcaș - care deține și cea mai puternică firmă de pază și protecție din Cluj, având peste 450 de angajați - a mai spus că inclusiv numirea actualului președinte interimar al pesediștilor clujeni, tânărul Horea Nasra, face parte din scenariul pe care acest grup îl pune în aplicare pentru a sabota creșterea partidului.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 548. Comentarii: 0. Punctaj: 20.
 
 
27.01.2015
  Exclusiv! Cine l-a scapat pe Baldea de la excluderea din PNL?

Consilierul local liberal din Cluj Napoca şi co-preşedinte al TNL, Ioan Bâldea, a fost convocat în faţa Biroului Politic al PNL Cluj pentru a fi sancţionat. Convocarea a fost făcută printr-o adresă trimisă acestuia, în 12 ianuarie a.c. (vezi foto document), de către co-secretarul general al PNL Cluj, Mircea Abrudean. Surse din PNL Cluj (aripa liberală) ne-au precizat că planul viza excluderea lui Bâldea din PNL, pentru indisciplină şi "pentru că este un vampir politic, care nu ţine cont de nimic, doar de interesele şi imaginea sa personală."


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1585. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
03.06.2014
  Norica Nicolai: PNL a ajuns o minge de ping pong între PSD și Traian Băsescu

Europarlamentarul PNL, Norica Nicolai, a lansat un atac dur la adresa lui Crin Antonescu și a actualei conduceri interimare a partidului, pe care-i consideră responsabili de starea proastă în care a ajuns PNL și de rezultatul slab obținut la europarlamentare. Într-un discurs ținut în cadrul Delegației Permanente a PNL Cluj, la sfîrșitul acestei săptămâni, Norica Nicolai a criticat vehement cele două decizii ale fostei conduceri a PNL: de a afilia partidul la familia popular-europeană și de a realiza fuziunea cu PDL, pe care le consideră nestatutare. Europarlamentarul liberal consideră că în acest moment PNL riscă să dispară de pe scena politică, la fel ca PNȚCD.  În opinia sa, vina majoră o poartă fosta conducere a partidului care a impus un anumit mod de lucru. „Deciziile trebuie să înceteze în PNL să fie expresia unui grup de interese și a unor găști pentru că deciziile de tipul ăsta ne-au adus unde suntem. Eu cred că în ultimele trei zile am pierdut câteva procente din cauza incoerenței.” Liderul liberal a precizat ferm că nu va participa la constituirea grupului PPE, în numele principiilor morale. „În al doilea rând mai este nevoie de o anumită morală și un anumit obraz. Eu, deocamdată, nu voi participa  la constituirea grupului PPE din Parlamentul european, fiindcă nu sunt capabilă să merg acolo. Deocamdată noi am depus o cerere, fără să avem un răspuns. Este jenant să mă pui în situația să scuip unde am lins.” În același sens, Norica Nicolai cere temporizarea negocierilor de fuziune cu PDL, până la congresul din 28 iunie și reformarea partidului care, acum, e „o minge de ping pong între PSD și Traian Băsescu.” Norica Nicolai i-a șocat pe liberalii clujeni, - bulversați și așa de arestarea șefului lor politic, Horea Uioreanu - când a anunțat că „în următoarea perioadă va fi așa o bulversare majoră a vieții publice. Acum Băsescu tace și clocește pentru că nu i-a ieșit o chestiune. Sper să nu clocească pe seama PNL, ca de obicei și să ne vrea alături.”


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1953. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
02.06.2014
  Planul PSD de preluare a sefiei CJ Cluj a esuat

La inițiativa PSD Cluj o treime dintre consilierii judeteni au convocat, la ora 11, o sedință de îndată a forului județean, avînd un puncte sențial pe ordinea de zi: alegerea unui vicepreședinte, aflat în funcție, ca președinte al CJ Cluj pe timpul suspendării lui Horea Uioreanu. Precizăm ca acesta a fost suspendat din funcție de prefectul Gh. Vușcan, în urma arestării sale preventive, pentru 30 de zile. Interesant este faptul că demersul PSD a fost susținut de consilierii UDMR. Partid despre care liderii PNL și PDL Cluj susțin că le-ar sta alături în demersul lor de înlăturarea a vicepreședintelui PSD, Ioan Oleleu. Precizăm că anuntul convocării ședinței de îndată nu a fost publicat pe site-ul institutiei.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 643. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
30.05.2014
  EXCLUSIVITATE. Oleleuuuu! PNL si PDL Cluj îl vor mazili pe vicele PSD de la Consiliul Judeţean.

Liberalii şi democrat-liberalii clujeni s-au înţeles astăzi (vineri, 30 mai a.c.), într-o şedinţă fulger, ţinută la prânz, să constituie o nouă majoritate la Consiliul Judeţean Cluj (CJ). Hotărârea a fost luată după ce Curtea de Apel Cluj l-a trimis în arest preventiv pentru 30 de zile pe preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, iar cele două partide poartă negocieri pentru o alianţă şi, apoi, o fuziune. Părţile au ajuns rapid la un acord în ceea ce priveşte convocarea de unei şedinţe de urgenţă a CJ Cluj, posibil şi în acest weekend, dar cel mai probabil luni 2 iunie a.c., care va avea ca temă principală reglementarea sucesiunii interimare la conducerea forului judeţean.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1164. Comentarii: 0. Punctaj: 24.
 
 
10.02.2014
  Exclusiv: Cearta ca la usa cortului între liderii liberalilor clujeni

Zvonurile despre tensiunile şi conflictul dintre liderii grupărilor din PNL Cluj au fost confirmate de o ceartă, ca la uşa cortului, petrecută în acest week end între cel care şi-a câştigat deja porecla de: "Gigelu' Rebelu' ", pe numele său real Ioan Bâldea, consilier local şi şef la judeţ al tineretului naţional liberal iar pe partea cealaltă: primarul celei mai mari comune din România, trei consilieri locali liberali şi unul judeţean. Cearta distinşilor domni a fost atât de aprinsă, încât barierele raţiunii şi înfrânării au fost ridicate, lăsând libere adevăratele sentimente pe care protagoniştii şi le nutresc. Cert este că scandalul a fost pigmentat cu acuze grave de şpăgi şi plăţi de mii de euro pentru cumpărarea unui loc de consilier local la Cluj Napoca, colaboraţionism cu primarul Emil Boc sau lipsă de cojones în pantaloni. Ce e cu adevărat fascinat şi LIBERAL, în acelaşi timp, e că această ceartă s-a făcut în public, pe facebook, în cel mai pur spirit ardelenesc, adică: "ori la bal, ori la spital şi dă-i să sune!".
Consilierul local PNl, Bîldea Ioan a postat vineri seara o fotografie pe contul său de facebook de la concertul de jazz simfonic, de la Flarmonică, cu titlul: "Muzica nu zgomot.".
Imediat, liderul consilierilor locali PNL din Cluj Napoca, Ovidiu Florian, care - potrivit unor surse - este extrem de iritat de manevrele lui Bâldea de a fi numit el lider în locul lui Florian, de Horea Uioreanu, l-a luat de urechi pe Bâldea, cel poreclit "Gigelu' Rebelu' ". Redăm mai jos, cu probele foto de rigoare (click pe galeria foto) savuroasa dispută academică dintre aleşii noştri liberali:Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 2039. Comentarii: 0. Punctaj: 31.
 
 
24.12.2013
  Exclusiv.Cadoul de Craciun al USL pentru Boc: consilierul local Baldea

Moș Crăciunii darnici și cu gând bun din USL Cluj, adică moș Horea Uioreanu și moș Remus Lăpușan (asistați de Moșulică Ioan Petran) s-au gândit și-au hotărât să-i facă un cadou fain, de Crăciun, primarului Emil Boc; ca să-i pice bine tot anul care vine. Și ca să fie voios și bucuros la toate ședințele de Consiliu Local. Așa că au pus în desagă darul pentru primar, parfumat și ambalat cu fundițe roșii, galben și albastre. Aseară, în prag de Ajun, moșii useliști, gârboviți și osteniți de greutatea darului adus pe șalele lor firave, l-au depus, fain frumos, la registratura Primăriei, poftindu-l pe primar să deschidă sacul astăseară, lângă bradul din biroul său.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1017. Comentarii: 0. Punctaj: 27.
 
 
16.09.2013
  UP date: Razboi total in PNL Cluj

Up date: Mihai Szeplekan dezminte zvonul că ar fi făcut cadouri unor primari din judeţ pentru a+l susţine în cursa pentru şefia organizaţiei.

Presedintele organizaţiei de tineret a PNL Cluj (TNL), Ioan Bâldea, a publicat aseară pe pagina sa de facebook o scrisoare redactată şi semnată de către preşedintele organizaţiei, senatorul Marius Nicoară, şi deputatul Adrian Oros, în 28 martie 2013, prin care-i solicitau preşedintelui pe ţară al TNL, Florin Alexe, să-i sancţioneze pe şefii tineretului liberal din Cluj pentru neimplicarea în campania electorală din noiembrie 2012. Potrivit documentului publicat, Nicoară susţinea atunci că sancţionarea lui Ioan Bâldea şi Gavrilă Iuga se impune pentru lipsa de implicare şi în campania de demitere a preşedintelui Băsescu, din iulie 2012. Mai mult de atât, cei doi erau acuzaţi de "rea credinţă", fapt care ar fi fost dovedit de atitudinea celor doi, care au declarat că se vor implica "doar atunci când cred ei de cuvinţă".Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 997. Comentarii: 0. Punctaj: 21.
 
 
03.06.2013
  Ai cartile lui Novacescu?

Cartile: Ion I.C. Bratianu. Conceptie si management politic, Editura Eikon, Cluj Napoca, 2011, 410 p. si: Linsajul mediatic in politica romaneasca. 1919. Adevarul versus Bratianu, Editura Adevarul, Bucuresti, 2013, 425 p., CU DEDICATIE din partea autorului - le puteti procura daca trimiteti o comanda prin mail la: ion(at)novacescu.ro sau un mesaj pe Facebook/Ion Novacescu.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 6174. Comentarii: 1. Punctaj: 99.
 
 
22.04.2013
  În istorie rămân politicienii, nu noi, jurnaliştii.O cronica de Ion Cristoiu

Simt nevoia să revin asupra cărţii lui Ion Novăcescu, „Linşajul mediatic în politica românească, 1919, Adevărul versul Ion I.C. Brătianu“, despre care am vorbit la lansare şi despre care am mai scris în hotarele acestei rubrici săptămânale. ( in ziarul Adevarul din 22 aprilie 2013, n.n.)
O fac şi pentru că, spre surprinderea mea, această carte de analiză în profunzime, plecând de la un caz – cel din 1919 –, a relaţiei dintre presă şi politicieni în Istoria modernă a ţării, nu s-a bucurat de atenţia cuvenită din partea celor cărora le e adresată în primul rând: jurnaliştii.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 775. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
05.03.2013
  Razboiul de 100 de ani pentru Schengen.Explicatii geopolitice

Motto: VIntila Bratianu, in 1923: "Politica mondiala, astazi, este o politica economica iar Romania trebuie sa constientizeze aceasta realitate." In cadrul  Editiei Speciale, realizate de catre Ciprian Aron la Realitatea Cluj, am relevat istoricul si ratiunile comerciale ale bataliei strategice pe care Romania o poarta de mai bine de 100 de ani pentru a deveni cea de-a doua mare poarta de intrare/iesire a Europei dinspre Asia. Precizez ca foto este preluata de pe pagina de facebook a colegului si prietenului Ciprian Aron, care a vrut sa sublinieze originalitatea, promptitudinea si profesionalismul demersului nostru; relevand faptul ca si presedintele Romaniei a tinut sa explice la harta intelesul bataliei pentru Schengen. In demonstratia mea la harta Europei am facut referire la studiile publicate in 1923, in extraordinara culegere: Politica externa a Romaniei, de catra Vintila Bratianu si Virgil Madgearu. Acestia au arata ca in viitoarea dezvoltare a lumii si a Europei, porturile Constanta, Galati si Braila vor deveni principala cale de acces a produselor venite din Asia catre inima Europei, folosind Dunarea, pina in Germania si Tarile de Jos; produse care astfel ar putea ajunge mai repede, mai usor si mai ieftin prin Marea Neagra sau prin Canalul Suez si Mediterana pina la Gurile Dunarii. (Emisiunea o puteti viziona aici: http://webtv.realitatea.net/emisiunilocale/editie-speciala-realitatea-tv-cluj-03-03-2013_907206.html?p=1#video )Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1011. Comentarii: 0. Punctaj: 37.
 
 
08.02.2013
  Linşajul mediatic în mass media românească.

După publicarea recentului raport de monitorizare a justiției din România , demers realizat în baza Mecanismului de Cooperare și Verificare (M.C.V.) și, mai ales după răspunsul oficial al României la acest raport, exprimat de președintele Traian Băsescu, dezbaterea publică s-a concentrat în jurul unui concept de presă, cu înțeles și practici macabre. În zilele care au urmat publicării raportului MCV, în platourile TV de știri și-n paginile ziarelor politice au curs acuzele referitoare la folosirea excesivă și în interes ocult contra unor oficiali din Justiție, a unui demers de presă specific, căruia i se atribuie conotații și practici non-jurnalistice, demers cunoscut sub numele de linşaj mediatic. Practic, politicienii, analiștii, ziariștii prezenți în talkshow-urile televiziunilor, sau în paginile ziarelor, ori publicul anonim care comentează în subsolul articolelor publicate în presa online, au operat intens, și în funcție de interesul politic sau comercial, cu acest concept fără a-l defini și explica.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 678. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
24.01.2013
  Primul linsaj mediatic din istoria Romaniei

In fotografia atasata puteti vedea Coperta 1 de la noua mea carte care va apare la Editura Adevarul din Bucuresti: Linşajul mediatic în politica românească. Adevărul versus Brătianu. Cartea are un continut original si unic in istoriografia romaneasca (vezi cuprinsul, mai jos). In cuprinsul celor 400 de pagini + 52 de imagini inedite este concentrata cronica primului linsaj mediatic din politica romaneasca a sufragiul universal. Acesta este linsajul politic primordial; cel care a fost modelul pentru celelalte care au urmat si se practica si astazi. A fost executat de catre Const. Mille, directorul si patronul Trustului Adevărul-Dimineaţa şi,în acelaşi timp,  cel mai important jurnalist si fondator al presei romane moderne - contra celui mai puternic om politic si de stat al vremii,  Ion I.C. Bratianu - premier la acea vreme şi unul din părinţii fondatori ai Romaniei Mari. Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1487. Comentarii: 2. Punctaj: 28.
 
 
11.12.2012
  Realitatea si-a cerut scuze.Dosarul de jurnalist al lui manastire

Batalia mea pentru sanctionarea manipularii si dezinformarii ordinare practicate de catre pseudo-jurnalistul silviu manastire, in cadrul rubricii "dosar de candidat", de la Realitatea TV, s-a incheiat cu succes. Realitatea TV si-a cerut scuze fata de mine prin vocea moderatorului Dorin Chiotea, in cadrul dreptului la replica acordat de postul bucurestean, vineri, 07.12.2012, la ora 19,50. De asemenea, realizatorul Rares Bogdan - caruia ii sunt recunoscator pentru tot ce a facut, dar mai ales pentru adevarul pe care l-a rostit, in interventia sa - a precizat public, in cadrul emisiunii moderate de catre Dorin Chiotea, ca Realitatea TV a gresit fata de mine si ca a fost normal sa-si ceara scuze.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1533. Comentarii: 1. Punctaj: 68.
 
 
10.12.2012
  UPdate:Primii parlamentari alesi la Cluj (rezultate partiale)

Update: Numaratoarea oficiala a voturilor arata, in cazul PDL, ca Adrian Gurzau nu a castigat colegiul, obtinand peste 6000 de voturi. In aceste conditii, partidul va decide intre el si Adrian Papahagi, care a obtinut cca. 7000 de voturi in Colegiul 1. Situatia este fluida.Vom reveni.  Potrivit unor rezultate partiale contabilizate la numaratoarea paralela a partidelor inscrise la scrutinul electoral din 9 decembrie (ora 11), se contureaza deja numele unor alesi din Senat si Camera Deputatilor. Astfel, USL, care a obtint cca 46% din voturi in judetul Cluj a castigat ( cu peste 50,1%) colegiile 5 - Radu Zlati; 6 - Cornel Itu si 9 - Elena Uioreanu. La Senat, acelasi rezultat l-a obtinut Marius Nicoara. USL va mai obtine inca cel putin doua locuri de deputat, in urma redistribuirii judetene, care vor fi adjudecate de Aurelia Cristea (Colegiul3) si Adrian Oros (Colegiul 1). In urma redistribuirii nationale, USL va mai avea cel putin un senator, care va fi ales intre Al. Cordos si Serban Radulescu. E posibil ca ambii sa fie parlamentari.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1052. Comentarii: 0. Punctaj: 29.
 
 
01.11.2012
  FEUDALISMUL POLITIC romanesc si clujean actual

In emisiunea de la Realitatea TV Cluj (din data de 31.10.2012), am transmis cateva mesaje esentiale despre "FEUDALISMUL POLITIC", care, simt, au generat reactii pe masura. Dovada fiind multimea de mesaje de apreciere sau critica la adresa rostirilor mele. Mai ales a celor referitoare la doua dintre candidaturile la parlament care, dincolo de orice subiectivism personal sau de grup, reprezinta REALITATI de netagaduit si probe ale manifestarilor de putere ale regimului "feudalismului politic romanesc". Nefericirea maximă a României şi a românilor este că istoria a fost atât de crudă cu ei în aceşti ultimi 100 de ani. Pe când ne pregăteam să scăpăm de feudalismul medieval şi să construim o civilizaţie burgheză prosperă (pe baza resurselor minerale, petrol în primul rând) a venit al doilea război mondial şi odată cu el cei 50 de ani de dominaţie sovieto-comunistă. Sfârşitul comunismului şi tranziţia bezmetică, fără reper şi fără proiect către capitalism, iată, ne-au împins din nou în negurile istoriei, obligandu-ne sa traim într-un  regim neo-feudal. Care însă e mult mai greu de suportat decât al celui marii aristocraţii româneşti, pentru că este exercitat de oameni care nu au calităţile morale, patriotice şi culturale ale primilor. Feudalismul politic actual este asemănător, ca manifestări şi jaf public ( nu ca şi opresiune) cu regimul fanariot.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1177. Comentarii: 0. Punctaj: 47.
 
 
19.07.2012
  Noul 1848 european si Parintii-salvatori ai Romaniei (Up date)

Up date: 12.09.2012. La aceasta ora in Parlamentul European are loc o dezbatere asupra situatiei politice din Romania. Toate luarile de cuvant, indiferent din ce tabara au fost, au tradat teama factorilor politici europeni fata de contagiunea pe care ar putea sa o provoace ceea ce eu am denumit "experimentul romanesc" al blitz krieg-ului politic al USL. Am mai remarcat faptul ca, la acest nivel atat de mare, oaratorii - oameni politici experimentati si educati - nu au reusit sa defineasca si sa opereze cu concepte corecte, care sa surprinda corect experimentul politic romanesc al suspendarii presedintelui tarii. Operatiune politica executata rapid si cu succes prin intermediul unei majoritati parlamentare constituita ad-hoc din transfugi politici care (spuneam  in 19 iulie) a ingrozit cancelariile europene asupra perspectivei sumbre a unui nou an 1848 european. Un nou an revolutionar care sa rastoarne regimurile europene si-n locul lor sa instaurzez noile "Comune pariziene", dorite de masele pauperizate de criza si politicile publice ineficiente ale politicienilor. Pur si simplu, oratorii au preluat concepte ale discursului politic intern, asa cum este cazul conceptului: "lovitura de stat parlamentara", concept care este un nonsens aberant. Conceptul corect, in opinia mea, este "blitz-krieg la adresa status-quoului statului de drept", pentru ca, in esenta, acesta a fost experimentul USL. Adica, operatiunea politica desfasurata rapid si eficient, in trei zile, prin care s-a executat demolarea rapida a statusquo-ului juridic si legislativ pe care se baza statul de drept pana in data de 30 aprilie si recladirea lui in trei zile, exact ca in minunea descrisa de Scripturi.

19.07.2012: De doua saptamani presa internationala e necrutatoare la adresa clasei politice romanesti: "clici corupte se lupta pentru putere"; "politicieni corupti si iresponsabili"; " figuri sinistre"; "lipsa crasa de cultura politica si respect pentru valorile europene"; "fascinatia pentru despotism balcanic si oriental a politicienilor romani", etc. De doua saptamani tot felul de valeti si menajere mediatice isi fac zilnic treaba de a-si spala si curata stapanii politici, fara sa priceapa nici ei si nici bosii lor din partide de ce Uniunea Europeana (crestin-democrati si socialisti), alaturi de presa occidentala au reactionat atat de vehement si de dur fata de halucinantele miscari politice din Romania.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 961. Comentarii: 2. Punctaj: 72.
 
 
07.06.2012
  Ultima confruntare cu Boc, inaintea votului

Joi, 7 iunie, de la ora 22,15, a avut loc, la talk show-ul A IV-a Putere, ultima confruntare electorala la care a participat Emil Boc. Emisiunea trebuia sa inceapa la ora 22,00, insa Emil Boc a intarziat din cauza 'incidentului" de la Casa de Cultura a Studentilor, incident prilejuit de "confruntarea" ratata dintre principalii contracandidati la functia de primar, E. Boc si Marius Nicoara.Cei doi contracandidati ( de fapt staff-urile lor electorale) au vrut sa-si dea o lovitura sub centura. A fost vorba de provocarea facuta de Boc, la adresa contracandidatilor sai, pentru a se intalni la o confruntare finala, acolo. Evident, provocare a fost de forma, la fel si acceptul celorlalti, intrucat niciuna din tabere nu au dorit o asemenea confruntare, avand in vedere scorusondaje.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 584. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
06.06.2012
  Protocol de colaborare intre BNS si USL (P)

Blocul Naţional Sindical – Filiala Cluj-Napoca si Uniunea Social Liberala Cluj, reprezentată de către domnii Remus Gabriel LĂPUŞAN – co-preşedinte şi Marius Petre NICOARĂ – co-preşedinte, au incheiat miercuri, 6 iunie 2012, un protocol de stabilire a modalităţilor de susţinere reciprocăAutor: Ion Novacescu. Vizualizări: 656. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
24.05.2012
  Doctrina statului liberal organizat român şi a comunităţii locale liberal-organizate

Ma gandesc de multa vreme sa redactez, sub forma unei doctrine, ideile pe care le-am prezentat in emisiunile si editorialele pe care le-am facut/scris pana acum. Evident, importanta au si lecturile mele doctrinare, dintre care cele mai importante sunt cele de inspiratie liberala dar si cele dirijiste. E obligatoriu sa precizez ca asupra mea a exercitat o influenta majora conceptia liberala a celui mai mare om de stat al Romaniei tuturor timpurilor, liberalul Ion I.C. Bratianu, in discursul si actiunea sa politica am regasit primele referiri doctrinare la ideea statului liberal organizat roman si a comunitatii locale liberal-organizate, fara a fi conceptualizate sub aceste nume. Acestea sunt cele oua concepte pe care le propunem acum spre dezbatere publica. Mai mentionam ca in 2010, noi am obtinut titlul de doctor in istorie cu o teza referitoare la conceptia lui Ion I.C. Bratianu, cea care, dupa cum spuneam, ne-a influentat decisiv si pe care o consideram a fi, acum, deosebit de utila pentru dezvoltarea si prosperitatea comunitatii locale si nationale. De ce? Pentru ca imbina, in chip stralucit, principiile liberalismului, cu cele ale organizarii si interventionismului de stat, care, iata, acum in vreme de criza, s-a dovedit a fi atat de necesar si atat de invocat.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 875. Comentarii: 0. Punctaj: 19.
 
 
23.05.2012
  Nu ei trebuie sa piarda, noi trebuie sa castigam! Lansarea candidatilor USL Cluj (P)

In prezenta celor trei presedinti ai partidelor care formeaza USL - Victor Ponta (PSD), Crin Antonescu (PNL) si Daniel Constantin (PC) -sambata 12 mai a avut loc lansarea candidatilor USL Cluj la Primaria municipiului Cluj Napoca, Dej, Turda, Campia Turzii, Gherla , Huedin dar si la presedintia Consiliului Judetean. Presedintele PSD Cluj, Remus Lapusan, a facut oficiile de gazda, prezentandu-i pe candidatii la Primaria Cluj Napoca - senatorul PNL, Marius Nicoara si candidatul la Consiliul Judetean - deputatul PNL, Horea Uioreanu.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 733. Comentarii: 0. Punctaj: 11.
 
 
28.04.2012
  Exclusivitate. Dimitriu nu mai candideaza la Primarie

Presedintele UNPR Cluj, Stefan Dimitriu, a declarat, in exclusivitate, la talk show-ul "A IV-a Putere", ca nu va mai candida la functia de primar al Clujului si ca organizatia sa va depune doar liste la Consiliul Local Cluj Napoca si Consiliul Judetean Cluj. Anuntul lui Dimitriu a fost facut imediat dupa difuzarea declaratiei presedintelui PDL, Emil Boc, care a anuntat ca va candida la Primaria Clujului. Dimitriu a negat faptul ca retragerea sa ar avea legatura cu decizia lui Boc de a candida si a precizat ca gestul sau este determinat de constientizarea faptului ca singurii doi candidati valabili in batalia de la Cluj sunt Emil Boc si Marius Nicoara.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 945. Comentarii: 1. Punctaj: 9.
 
 
09.04.2012
  Acuzatie dura: Sala Polivalenta platita 60% si executata 33 %

Senatorul PNL de Cluj si, in acelasi timp candidat al USL la Primaria clujeana, a lansat, in cadrul talkshow-ului A IV-a Putere un atac dur la adresa administratiei PDL de la Primaria Cluj Napoca pe tema scandalului construirii noii Sali Polivalente, de langa stadion. Precizam ca in urma cu doua saptamani Tribunalul Cluj a dispus, in baza unei sentinte, anularea licitatiei prin care lucrarile de construire au fost atribuite firmei ConA din Sibiu, care s-a angajat sa construiasca obiectivul cu un pret mai mic cu peste 50 milioane lei noi decat cel stabilit prin studiul de fezabilitate al proiectului scos la licitatie. In urma contestarii licitatiei de catre firma ACI, cea care s-a plasat real pe locul doi ( pt. ca o firma a fost declasata ), instanta a hotarat ca proiectul pe care-l executa ConA este altul decat cel scos la licitatie iar pretul de cost nu este real. Dupa emiterea acestei sentinte, firma ConA a stopat lucrarile, si-a retras utilajele, blocandu-se lucrarile, in timp ce Primaria a declarat ca va face recurs intrucat instanta si-a depasit competenta hotarand asupra unor lucruri care n-au fost cerute in contestatie si, mai ales, pentru ca e nefirescu sa opresti lucrarile la un obiectiv construit in proportie de 65%.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 677. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
11.03.2012
  Mitrea si Boc - protectorii politici ai traseului Valcele-Apahida

Mircea Pop, cel care controleaza firma DP Consult - proiectanta centurii de ocolire a Clujului, a declarat, in exclusivitate la talkshow-ul "A IV-a Putere" ca traseul centurii Clujului, Valcele-Apahida a fost stabilit la sfarsitul anului 2003, inceputul anului 2004, in timpul ministeriatului lui Miron Mitrea, in guvernul PSD, Adrian Nastase. Precizam ca exact in aceeasi perioada, Mircea Pop era transferat din functia de consilier pe probleme de drumuri si autostrazi al lui Adrian Nastase in functia de director adjunct al Companiei Nationale de Drumuri si Autostrazi. Cu ceva timp inainte, se arata intr-o ancheta publicata de Ev. Zilei, prin semnatura lui Mihai Soica, Mircea Pop isi instrainase partile sociale de la firma DP Consult unor apropiati colaboratori de-ai sai iar firma castiga proiectarea centurii.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 936. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
02.02.2012
  Ipoteza soc! Alegeri locale si parlamentare in 3 si 4 iunie

Surse apropiate de coalitia de guvernamint ne-au declarat ca una din variantele probabile pentru a se pune in aplicare decizia politica de organizare a alegerilor comasate in acest an, este aceea ca alegerile locale si cele parlamentare sa se desfasoare una dupa alta, in doua zile: intr-o zi scrutinul pentru locale iar in urmatoarea cel general. Conform acestui scenariu, cele doua date ar fi zilele de 3 si 4 iunie a.c. Aceleasi surse sustin ca s-ar fi ajuns la aceasta varianta in urma deciziei Curtii Constitutionale, care a declarat neconstitutionale mai multe articole ale legii de comasare a alegerilor locale si parlamentare care urmau sa se sedasoare la sfarsitul lunii noiembrie.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 737. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
18.01.2012
  Culise si efecte ale protestelor. Up date.

Up date: Decizia Curtii Constitutionale, care a declarat neconstitutionala legea comasarii alegerilor locale si a celor generale; demisia premierului Emil Boc, anuntul premierului demisionar ca vor fi alegeri locale in 3 sau 10 iunie, continuarea protestelor in piete, in ciuda gerului de -20 de grade, cererea PDL Cluj ca Emil Boc sa fie candidatul la Primaria clujeana, toate, au confirmat analiza de mai jos, facuta de noi la mijlocul lunii ianuarie.

Primul si cel mai important: demoralizarea si sentimentul de rusine ale membrilor si simpatizantilor PDL. De ce? Din mai multe cauze. Sa o analizam pe cea mai recenta:
Premierul Boc a declarat ca a avut informatii gresite despre dr. Arafat si ca acesta este un mare specialist al sistemului de urgenta romanesc, al carui loc este in Ministerul Sanatatii pentru a-si continua munca utila pentru cetatenii Romaniei. No fain! Va dati seama in ce stare de ridicol si de prostatie sunt toti membrii PD-L care au respectat ordinul de a da share si like la anchetele si mizeriile scrise despre acel om. Fara sa clipeasca la gandul ca una din salvarile alea poate ca le-o fi fi scapat mama, fratele ori prietenul de la moarte. La fel, "jurnalistii - anchetatori" n-au clipit ca, poate, intr-o zi, acea salvare va veni intr-un suflet sa-i resusciteze, cand, Doamne Fereste!, le va crapa inima ori ficatul de atata fiere si colesterol. Cert este ca, incet, incet, sentimentul demoralizator al rusinii ca apartin acelui grup, se va inocula in sufletele celor mai multi membri si simpatizanti ai PDL iar  acest fapt este cel mai dezastruos efect al protestelor, gafelor de comunicare si de management politic al partidului de guvernamant, care-i vor afecta grav disciplina, capacitatea de actiune politica si zestrea electorala. Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1221. Comentarii: 8. Punctaj: 20.
 
 
15.12.2011
  Tise-atac dur contra unor inamici invizibili

Presedintele Consiliului Judetean Cluj (C.J.), Alin Tise, a lansat astazi un atac dur la adresa unor inamici de-ai sa-i, pe care nu-i nominalizeaza dar care, de mai mult timp l-ar fi transformat intr-o tinta, urmand sa-l inlature de la conducerea judetului si sa preia astfel, fara lupta, a doua institutie importanta a Clujului.

"Constat, în ultima perioadă, că am devenit o ţintă. Sunt ţinta unora care vor Clujul fără luptă. Sunt un obstacol în calea unora care doresc să pună mâna pe Cluj fără competiţie. Care vehiculează şi instrumentează zi de zi , scenarii care mă vizează. Oameni care mă doresc anchetat fie de DNA,  fie de DIICOT, fie de oricine mi-ar ştirbi din imagine în faţa clujenilor. Sunt indivizi care se ocupă exclusiv de mizerii; care se ocupă de delaţiuni şi care, prin acţiunile lor, au distrus viaţa şi cariera multor oameni (profesori, medici, magistraţi, persoane publice, ziarişti etc). Aceeaşi care afirmă peste tot că urmatoarea ţintă e Tişe. Pentru că asta şi-ar dori ei. Personaje care au prădat acest oraş şi judeţ ,care fac scenarii şi dictează acum campanii împotriva mea. Oameni care, direct sau prin intermediari, au pus mâna pe afaceri grase cu administraţiile din toate timpurile şi care, apoi, folosesc bani inclusiv în mass media şi implicit în viitoare campanii de denigrare. Oare ce bani sunt acestia şi de unde? Oare cum au pus mâna pe aceste afaceri? Oare cu câţi bani şi de unde sunt plătiţi aceşti delaţionişti şi şantajişti ? Sigur, răspunsurile la toate astea vor veni la timpul lor…"Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 982. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
28.11.2011
  Acuze dure de colaborationism cu Apostu la adresa presei clujene

Presedintele PSD Cluj, Remus Lapusan, a adus grave acuzatii la adresa presei clujene, de colaborationism si protejare a primarului Sorin Apostu, arestat preventiv sub acuzatia de coruptie. Acuzele liderului opozitiei clujene la adresa institutiilor media locale si in special a jurnalistilor clujeni au fost facute in cadrul unei editii deosebit de tensionate a talk show-ului " A IV-a Putere", in cadrul careia acesta a fost acuzat, la randul sau, de colaborationism cu puterea portocalie.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 870. Comentarii: 1. Punctaj: 10.
 
 
24.11.2011
  Optimism la crucea lui Bratianu

In 24 noiembrie 1927, spre seara, se stingea din viata cel mai mare om de stat al Romaniei tuturor timpurilor, dupa o agonie de doua zile. Primul ministru al Romaniei, Ion I.C. Bratianu, murea sufocat si vlaguit de o misterioasa infectie generalizata. Era in puterea varstei si se simtea bine in ziua in care a picat la pat. Dimineata se intalnise cu Titulescu, caruia ii spusese ce planuri mari are pentru Romania Mare si pentru romani. La o ora dupa aceasta intalnire a facut febra puternica iar seara a cazut la pat, intrand in cea mai grea lupta a vietii sale, pe care a si pierdut-o, doua zile mai tarziu, in parte si din cauza incompetentei (ca sa nu spun a relei vointe) medicului chemat sa-l opereze de amigdale; cel care era ministrul liberal al sanatatii si care a facut interventia chirurgicala contraindicata, agravandu-i infectia si starea generala a bolnavului.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 780. Comentarii: 0. Punctaj: 39.
 
 
11.11.2011
  Exclusiv:PD-L Cluj nu-l exclude pe Apostu din partid

 PD-L Cluj nu-l va exclude din partid pe primarul Clujului, Sorin Apostu,care a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, asa cum au cerut unii lideri de la Bucuresti in cursul zilei de ieri. Precizam ca ministrul de interne, Traian Igas, a declarat ca in cazul in care primarul Sorin Apostu va fi arestata preventiv pentru 29 de zile, acesta "trebuie exclus urgent din partid". In ciuda acestei opinii, impartasite de altfel de mai multi lideri ai partidului, filiala clujeana a decis sa nu faca un asemenea gest radical si doar sa-l suspende din partid pe Sorin Apostu pe toata durata anchetei penale si a procesului care va avea loc.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 760. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
21.09.2011
  Dancu despre "Hora Unirii" cu Paszkany

Postez cel de-al doilea episod din talk-show-ul incendiar pe care l-am avut cu strategul Vasile Dancu, la "A IV-A Putere", despre falimentul politicii clujene, din cadrul careia a disparut competitia si alternativa la monopolul portocaliu. A fost unul din cele mai dinamice, directe, obiective, incisive si reusite interviuri ale mele, pentru ca interlocutorul a vrut sa intre in joc si a jucat. Am vorbit despre: "politica Bucurestiului de a distruge orice alternativa a Transilvaniei; despre "hora unirii cu Paszkany"; despre scopul si rolul grupului de presa pe care l-a creat alaturi de Paszkany si Ioan Rus; despre "ardelenism", despre " Romania ardelenilor", despre eroul tragic Emil Boc; despre "razboiul epic" de pe blog al lui Dancu contra portocaliilor;Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1041. Comentarii: 4. Punctaj: 49.
 
 
20.09.2011
  Dancu: la Cluj avem o Presa si o Opozitie de reverenta

Strategul PSD, Vasile Dancu, a facut declaratii si marturisiri de senzatie la emisiunea " A IV-a Putere", precizand, printre altele, ca la Cluj, atat presa locala cat si opozitia fac actiuni de reverenta la adresa puterii portocalii, ritual in care ziaristii si politicienii opozitionisti se poarta duios si tandru cu cei de la putere, ca in cadrul "unei familii". Dancu sustine ca de pe malul Somesului a disparut spiritul critic la adresa puterii si ca acestui  fapt se datoreaza starea jalnica a opozitiei, inclusiv a PSD-ului local.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 973. Comentarii: 6. Punctaj: 28.
 
 
17.07.2011
  Exclusivitate! Marga nu candideaza la Primaria Cluj. El vizeaza functia de viceprim-ministru.

Rectorul UBB, profesorul Andrei Marga, invitat la emisiunea " A IV-A Putere" , pe care am realizat-o sambata, la Alpha TV Cluj, a risipit zvonurile referitoare la o candidatura a sa la Primaria clujeana, declarand ca nu va candida la alegerile locale din iunie 2012 . In acelasi timp, el a dezvaluit ca la nivelul conducerii centrale a USl s-a stabilit ca sa preia functia de vice-prim-ministru, intr-un eventual guvern al USL, rezultat dupa alegerile generale din 2012.  Precizarea sa ferma a fost facuta in contextul in care in aceste zile sunt asteptate rezultatele unui sondaj de opinie al USL Cluj, in care a fost sondata inclusiv candidatura lui Andrei Marga, pentru a se afla opinia clujenilor. Rectorul UBB a declarat ca in opinia sa cele mai potrivite candidaturi pentru Primaria clujeana, din partea USL, ar fi cele ale senatorului PNL, Marius Nicoara si a lui Ioan Rus, " daca acesta ar fi convins sa faca acest lucru".


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 18519. Comentarii: 2. Punctaj: 27.
 
 
12.02.2011
  Mircea Giurgiu se opune alegerii primarului dintr-un singur tur

Deputat PD-L de Cluj, Mircea Giurgiu, a declarat sîmbătă, în cadrul talkshow-ului „A IV-a Putere" de la Alpha TV că va vota în Parlament împotriva inițiativei pe care partidul său o susține, ca primarii, președinții de consilii județene și parlamentarii să fie aleși dintr-un singur tur de scrutin. Mircea Giurgiu a făcut această declarație surprinzătoare în contextul în care el este unul dintre inițiatorii proiectului de lege depus la Cameră de mai mulți deputați PD-L. Acesta a declarat că și-a reevaluat poziția față de această inițiativă a partidului său, întrucât, în felul acesta, democrația românească este afectată iar voința majoritară a electorilor este alterată.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 771. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
29.11.2010
  Tensiuni mari in PD-L Cluj. Tise anunta ca nu candideaza si reclama abuzuri si aroganta

Presedintele Consiliului Judetean Cluj (CJ), Alin Tise, a anuntat luni pe blogul sau ca nu va candida la nici o functie in PD-L Cluj. "Consecvent fiind deciziei luate, anunţ public că nu voi candida la nicio funcţie de conducere a PDL Cluj. În acelaşi timp, pentru prezent, nu voi accepta nici statutul de participant ca membru de drept în organele de conducere a organizaţiei judeţene, din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean", a precizat Tise. Acesta a lansat un atac dur la adresa actualei conduceri a organizatiei clujene, afirmand ca: "aroganţa şi suficienţa, combinate cu totala rupere sau ignorare a realităţilor generale, conduc la degradarea şi pierderea, în ultimă instanţă, a credibilităţii."


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 782. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
27.10.2010
  A inceput razboiul fratricid al portocaliilor

In urma cu 10 zile avnsam ipoteza unui scenariu de razboi politic si administrativ intre primarul Sorin APostu si presedintele Consiliului Judetean, Alin Tise, folosindu-ne de licenta istorica a "noptii cutitelor lungi". Editorialul nostru, preluat si de Foia Transilvana a generat reactii de simpatie, mai ales la primar, care m-a apostrofat, la iesirea de la o emisiune de la NCN, ca ma folosesc de sabii si cutite lungi, fara ca sa am habar de realitati. La fel, o vie simpatie ne poarta dl. deputat Buda, cel mai mare apicultor al Clujului. De fapt al Romaniei. Iata ca scenariul avansat de mine s-a adeverit. Alin Tise l-a somat public marti pe primarul Apostu sa nu mai dea dovada de rea credinta si sa puna la dispozitia Consiliului Judetean (CJ) terenul din jurul stadionului necesar pentru amenajarea intrarilor.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 701. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
17.06.2010
  Analiza:Mircea Giurgiu si-a facut platforma pentru candidatura la Primarie

Decizia deputatului PD-L, Mircea Giurgiu, de a vota "pentru" motiunea de cenzura a PSD si pentru caderea guvernului Boc se bazeaza, in opinia noastra, pe un calcul politic rational al inteligentului politician clujean si nu pe invocatul sentimentalism sindical pentru pensionarii si salariatii persecutati de guvernarea PD-L. Calculul politic este urmatorul: prin votul sau din Parlament, Giurgiu si-a cladit o solida platforma populara si de simpatie de pe temeliile careia isi va lansa candidatura la Primaria Clujului. 


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1096. Comentarii: 2. Punctaj: 53.
 
 
11.05.2010
  Basescu ataca Clujul si pe Boc

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a atacat ieri extrem de dur alocarile de fonduri guvernamentale catre Cluj pe care le-a facut recent guvernul condus de catre Emil Boc. Atacul prezidential s-a produs cu ocazia intalnirii pe care Traian Basescu a avut-o cu grupurile parlamentare ale PD-L, independentilor, UDMR si minoritati, in cadrul careia seful statului le-a explicat ratiunea masurilor dure de austeritate pe care Romania trebuie sa le adopte.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 834. Comentarii: 1. Punctaj: 10.
 
 
30.04.2010
  Misto!!! Un parlamentar clujean si-a angajat sotia ca expert pe teme politice

Deputatul UDMR de Cluj, Mate Andras-Levente, alaturi de alti 23 de deputati face parte din grupul select al parlamentarilor romani care si-au angajat sotia sau copii la cabinetele parlamentare pe posturi de sefi de cabinet, experti sau consilieri. Parlamentarul maghiar si-a angajat sotia, pe Mate Erzsebet ca expert, oferindu-i un salariu net de aproape 2300 de lei, bani blatiti din suma forfetara alocata lunar deputatului din fonduri publice.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 786. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
19.03.2010
  UpDate2:Dimitriu co-ordonatorul pe Transilvania al Partidului Independentilor

Liderul PSD Cluj, Stefan Dimitriu, si-a dat demisia din partid vineri dimineata.Dimitriu, care a fost presedintele fialei Cluj Napoca a PSD si a fost consilier local al acestei formatiuni timp de trei legislaturi si-a trimis demisia prin fax, fara a si-o motiva, precizand sec numarul articolului din stat care-i permite unui membru sa paraseasca formatiunea fara a-si motiva gestul. La finalul cereri sale, Dimitriu le-a multumit fostilor sai colegi pentru colaborarea avuta din 1990 pina in data de 19 martie 2010.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 746. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
17.03.2010
  Seful UDMR Cluj despre extremistii cu pancarda:"Niste nenorociti"

Presedintele UDMR Cluj, Laszlo Attila, care este si viceprimar al Clujului a declarat ieri in emisiunea " La subiect" de la Antena 1 Cluj, ca extremistii unguri care au participat la manifestatiile de la Cluj, prilejuite de ziua de 15 martie, " sunt niste nenorociti care au compromis comunitatea maghiara din Cluj si o manifestare care s-a dorit decenta"


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 637. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
12.03.2010
  Culmile si minciunile scandalului "Bordel pentru politicieni"

Dupa cum ati sesizat, pina acum am evitat sa scriu despre acest scandal. Din mai multe motive. N-are rost sa le mentionez, cum n-are rost sa bravez ca am avut si eu subiectul inca de la inceputul acestei saptamani. Martor este camaradul Rares Bogdan, caruia i-am spus ca joi o sa explodeze in Cluj un megascandal sexual cu politicieni, directori si jurnalisti. O atitudine neutra am avut si in emisiunea de joi, de la Antena 1 Cluj. I-am inteles pe toti, mai ales pe deputatul Calian, pina cand am vazut si auzit interventiile halucinante ale principalilor actori la alte televiziuni....nationale.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 817. Comentarii: 0. Punctaj: 50.
 
 
05.03.2010
  Exclusivitate:Marga va fi co-ordonatorul PNL pe Transilvania.

Andrei Marga, rectorul Universitatii Babes Bolyai, ne-a declarat ca in urma discutiilor pe care le-a avut cu presedintele PNL, Crin Antonescu, caruia i-a spus ca nu doreste sa fie vicepresedinte al partidului, intrucat o asemenea functie presupune o prezenta aproape zilnica la Bucuresti, a convenit sa devina co-ordonatorul PNL pentru filialele din Transilvania ale partidului.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 722. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
03.03.2010
  Exclusivitate: Parlamentarii - Fii Risipitori ai Romaniei

Continuand demersul efectutat de InfoPrompt la mijlocul anului 2009, cand v-am prezentat evidenta cheltuielilor facute de parlamentarii clujeni in primele sapte luni ale anului de criza 2009, (vezi: http://www.infoprompt.ro/articole/polemici-scandal/EXCLUSIVITATE-Cheltuielile-facute-de-senatorii-si-deputatii-clujeni-din-banii-contribuabililor-172/ ) suntem in masura sa va aducem in fata ochilor o noua dezvaluire socanta din care reiese limpede faptul ca noua din cei 10 deputati clujeni sunt printre cei mai risipitori alesi ai neamului. Desi ne propovaduiesc tuturor lectii despre nevoia de a strange cureaua, deputatii de Cluj nu s-au simtit sa fie solidari si in fapte cu restul cetatenilor contribuabili care le platesc luna de la luna enormele facturi de intretinere.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 2885. Comentarii: 3. Punctaj: 59.
 
 
01.03.2010
  PNL a castigat Primaria Bontidei

Surse din cadrul PNL Cluj ne-au declarat ca in urma votului exercitat duminica, in cadrul celui de-al doilea tur organizat pentru alegerea primarului comunei Bontida, candidatul liberal Emil Carhat ar fi fost ales edil. Acesta ar fi devansata-o pe candidata PD-L, Mariana Bagacean cu cca. 400 de voturi.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 702. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
19.02.2010
  Cristi Diaconescu, dezamagit de neparticiparea Grupului la congres

Vicepresedintele PSD, Cristian Diaconescu, care candideaza pentru functia de presedinte al partidului la Congresul din 20 februarie, a venit la conferinta extraordinara a organizatiei clujene cu mari sperante. Intai ca va obtine sustinerea integrala a celor 21 de delegati si apoi ca va avea la tribuna congresului voci autorizate de partea sa, cum sunt cele ale lui Rus, Dancu si Puscas


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 671. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
15.02.2010
  Soc! Adrian Nastase s-a retras din cursa pentru sefia PSD.

Adrian Nastase, unul din cei cinci concurenti inscrisi in cursa pentru sefia PSD a facut un anunt soc luni, in timpul sedintei Comitetului Executiv al partidului, dupa ce a parasit lucrarile acestui for, precizand ca se retrage din competie. Nastase a declarat ca "nu vreau sa particip la aceasta competitie si nu vreau sa legitimez prin participarea mea o regie proasta". Acesta a mai spus ca nu are de gand sa legitimez, prin participarea sa, o competitie in care nu crede si ca nu vrea sa participe la o competitie care se desfasoara dupa niste reguli care nu sunt corect gandite.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 649. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
11.02.2010
  30% din bugetul Clujului merge catre investitii

Buget local al Clujului este mai mic cu aproape 10 % decat anul trecut  avand o valoare de peste 705,5 milioane de lei, cu 70 de milioane mai putin decat anul trecut, iar bugetul general al municipiului are o valoare de 863 de milioane de lei, in timp ce anul trecut a fost de 930 de milioane lei noi. Comprimarea bugetului local se datoreaza crizei economice, care a generat obtinerea unor venituri proprii cu peste 10 % mai mici decat anul trecut dar si scaderea procentului sumelor atrase la buget din imprumuturi bancare.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 704. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
Nume utilizator:
Parola:
Autentificare
Recuperare Parolă
Cont Nou

Promo
LINSAJUL MEDIATIC SI MANAGEMENTUL POLITIC AL LUI BRATIANU. DOUA CARTI ESENTIALE PENTRU TINE

Cărțile:

Ion I.C. Brătianu. Concepție și management politic, Editura Eikon, Cluj Napoca, 2011, 410 p. si:

 Linsajul mediatic în politica românească [...]


Talkshow online
Radio Napoca fm Cluj - 102,2 fm


Descarca-te!

Ai o problema ?

Copyright © 2018 Fundatia Armonia. Toate drepturile rezervate.
Home     Despre Mine     Contact     Forum     Publicitate     Termeni și Condiţii
made by EIKON