[x] Închide căutarea
  Caută în categoria   Caută Autentificare

Prima pagina
Special
Forum
Newsletter
Sondaje
Cand credeti ca se va rezolva criza gunoaielor din Cluj Napoca?

  In timp util.
  Până la sfârșitul anului 2015.
  Până la mijlocul anului 2016.
  În doi ani.
  În mai mulți ani

Votează   |   Vezi rezultate

Concurs
concurs

Concursul este suspendat, momentan.

 
HOME
CĂUTARE
ARHIVĂ
DESPRE MINE
CONTACT
PUBLICITATE

inchide
Vezi toate articolele din Polemici Scandal.
 
11.03.2012
  Politicienii si administratorul drumului sunt responsabili pentru dezastrul si jaful de la centura, sustine proiectantul

Mircea Pop, cel care controleaza firma DP Consult - proiectanta centurii de ocolire a Clujului, a declarat, in cadrul talkshow-ului "A IV-a Putere", ca el si firma sa nu au nici o responsabilitate asupra dezastrului si costului exorbitant al centurii si ca, dimpotriva, proiectul in sine este un motiv de mandrie si de lauda pentru DP Consult, care este a cincea firma de profil din Romania. Pop a spus ca i "se pare corect sa se verifice cine a gresit daca a gresit cineva acolo." In opinia sa " este o parte de vina si la factorul politic si o parte la administratorul drumului" pentru starea actuala, caracterizata de alunecari, falimentul constructorului si costul exagerat al unei lucrari nefinalizate.

Mircea Pop a afirmat ca proiectul centurii Clujului, Valcele-Apahida, "a fost insusit de beneficiar, ca traseu, ca studii geo, ca proiectare, ca studii topo. La randul sau, constructorul, dupa licitatie, si-a insusit proiectul. N-a spus nicaieri ca ar fi ceva rau in proiect iar daca proiectul ar fi fost executat dupa fisa tehnica, in timp, totul ar fi decurs bine." El sustine ca marile probleme ale centurii se datoreaza amanrilor, intreruperii timp de un an a lucrarilor dar si problemelor cu finantarea. Totusi, la intrebarile mele punctuale si ale colegilor: Mihai Soica (Ev. Zilei),Valentin Malaescu si Rares Bogdan ( Ziua de Cluj), referitoare la acuzatiile de erori de proiectare: la km 14, unde traseul taie inexplicabil un deal, fapt care a necesitat lucrari de consolidare, desi traseul putea fi mutat cativa metri pentru a nu strapunge acel deal; chestiunea costisitoarelor viaducte, ale zecilor de tone inutile de asfalt din zona rondourilor de la nodul Gheorghieni, etc. Mircea Pop nu a oferit un raspuns. El a sustinut ferm ca, in ciuda structurii solului (turba si argila), a izvoarelor de suprafata, daca se lucra pe tronsoane n-ar fi fost probleme si nu s-ar fi ajuns la asemenea costuri. Ramane de vazut cat de trainice sunt afirmatiile proiectantului centurii si cine va fi declarat responsabil de catre Comisia de Ancheta trimisa de ministrul Transporturilor la Cluj. Noi, jurnalistii care investigam si facem dezvaluiri asupra erorilor si costurilor imense, inca din aprilie 2007, consideram ca am facut tot ce am stiut noi pentru a aimpiedica producerea celui mai mare jaf public din istoria Clujului. Contribuabili ar trebui sa retina ca, cu diferenta de 100 de milioane de euro, platiti in plus pentru construirea pe treisfert a unui drum de doua benzi, lung de doar 24 de km, se putea construi un ultramodern spital de urgenta, sau: 10 scoli noi; sau cinci spitale noi; sau 20 de gradinite noi si moderne s-au inca doua stadioane la fel de moderne si de frumoase ca si Cluj Arena. Pentru ca nu s-a intamplat aasta si pentru ca suntem prea saraci ca sa ne permitem o asemenea cheltuiala, cine ar trebui sa raspunda. Si, evident, ne gandim ca acel cineva nu mai trebuie sa fie Maria Sa COntribuabilul Roman.
Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 931. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
Votează articolul


Listeaza articolul Trimite articolul pe mail Trimite articolul prin Yahoo! Messenger
TAG-uri: Responsabilitate  centura Clujului  politicieni  costuri uriase  
Vezi toate articolele din Polemici Scandal.
 
 
 
Comentariile cititorilor

 
Adaugă tu primul comentariu la acest articol !
 
Nume utilizator:
Parola:
Autentificare
Recuperare Parolă
Cont Nou

Promo
LINSAJUL MEDIATIC SI MANAGEMENTUL POLITIC AL LUI BRATIANU. DOUA CARTI ESENTIALE PENTRU TINE

Cărțile:

Ion I.C. Brătianu. Concepție și management politic, Editura Eikon, Cluj Napoca, 2011, 410 p. si:

 Linsajul mediatic în politica românească [...]


Talkshow online
Radio Napoca fm Cluj - 102,2 fm


Descarca-te!

Ai o problema ?

Copyright © 2018 Fundatia Armonia. Toate drepturile rezervate.
Home     Despre Mine     Contact     Forum     Publicitate     Termeni și Condiţii
made by EIKON