[x] Închide căutarea
  Caută în categoria   Caută Autentificare

Prima pagina
Special
Forum
Newsletter
Sondaje
Cand credeti ca se va rezolva criza gunoaielor din Cluj Napoca?

  In timp util.
  Până la sfârșitul anului 2015.
  Până la mijlocul anului 2016.
  În doi ani.
  În mai mulți ani

Votează   |   Vezi rezultate

Concurs
concurs

Concursul este suspendat, momentan.

 
HOME
CĂUTARE
ARHIVĂ
DESPRE MINE
CONTACT
PUBLICITATE
Eveniment
 
02.08.2017
  Marea confruntare a verii: Danilet vs. Tofana

Două lumi se ciocnesc miercuri seară la Cluj-Napoca. În prag de Referendum privind modificarea Constituției pentru definirea Familiei în România, cele două viziuni diametral opuse vor fi susținute de către vârfurile de lance ale taberelor.
Pe de o parte Părintele-profesor universitar Stelian Tofană, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a UBB, neobosit conferențiar pe teme pro-viață, familie și valori creștine. Pe de altă parte, atipicul și implicatul civic judecător Cristi Danilet, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, devenit celebru pentru publicul larg, și în aceeași măsură controversat, odată cu luările sale de poziție vehemente privind, printre altele, și agenda LGBT.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 0. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
15.05.2017
  Celebra si misterioasa Irina Binder conferentiaza vineri la Cluj

Conferință, dialog cu publicul și lansare de carte - toate - în premieră națională la Cluj Napoca

Celebra și misterioasa Irina Binder va conferenția în premieră națională la Cluj, în 19 mai, când va susține pentru prima dată și un dialogul cu publicul.
Conferința: „Fluturi și Insomnii” este un eveniment cultural-caritabil, care va avea loc în ziua de 19 mai, ora 19, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca.
Evenimentul este dedicat strângerii de fonduri pentru o mamă eroină, cu sprijinul Fundației Armonia.
Luiza Schleier este profesor de franceză și italiană la Colegiul Barițiu din Cluj. Este singurul întreținător al celor trei copii ai săi, dintre care cele două gemene de 15 ani suferă de autism.
Precizez că tratamentul lunar al acestei suferințe este foarte costisitor, pe lângă costurile de îngrijire, iar Luiza are un salariu de aproape 1800 de lei.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 208. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
22.04.2017
  Exclusivitate. Operatiune speciala la Cluj Napoca.

Operațiunea specială de lucrare de artă la Cluj Napoca, respectiv: montarea unei grinzi din beton armat de 56 de tone ( una din cele 11), la noul pod „Traian”, de peste Someș, cu ajutorul a două macarale. Una de 500 de tone forță , iar cealaltă de 200 de tone. Operațiunea s-a desfășurat pe parcursul a două zile (21-22 aprilie 2017).Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 0. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
21.02.2017
  Dana Girbovan vorbeste despre Justitie si Manipulare la Beraria Culturala

Președintele Uniunii Judecătorilor din România, judecătorul Dana Girbovan, va conferenția despre „Justiție și Manipulare” în cadrul unei dezbateri-eveniment, care deschide sezonul 2017 al Berăriei Culturale. Cea de-a 64-a ediție a acestui proiect cultural-comunitar va avea loc miercuri seară, de la ora 19, în Amfiteatrul clădirii NTT DATA Tower, parter, str. Constanța nr. 19-21.
Referindu-se la conferința pe care o va susține, judecătorul clujean de la Curtea de Apel, a precizat: „Justiție şi manipulare sunt doi termeni ce ar trebui să fie antinomici. Prin definiţie, când ne referim la justiţie, ne gândim la dreptate, la adevăr. Poate fi, de aceea, folosită justiţia în manipulare? A devenit justiţia armă în lupta politică? Cum reuşim să detectăm manipularea într-un spaţiu tot mai antagonizat, în care pretinşi experţi în drept din presă îşi dau cu opinia despre chestiuni ce ţin de justiţie? Care sunt reperele la care trebuie să ne raportăm pentru a discerne în valul de mesaje zilnice ce privesc justiţia? Sunt întrebări pe care vi le propun că temă pentru dezbatere deschisă, sine ira et studio - fără patimă şi ura -, cu titlul "Justiţie şi Manipulare" organizată de Fundaţiei Armonia din Cluj.”


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 220. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
14.12.2016
  Singur de Craciun, in marele oras

Cea de-a 64-a ediție a Berăriei Culturale este dedicată celor singuri in aceasta periodă aparte a anului si va avea loc astazi, 14 decembrie, de la ora 19, in sala Euphoria a Fabricii de bere Ursus. Alaturi de invitati avizati, va fi explorata psihologia sărbătorilor si se vor analiza manierele de a reactiona eficient la presiunea sociala si a marketingului de sezon. Organizatorul si moderatorul acestor dezbateri, jurnalistul Realitatea fm Cluj, Ion Novacescu, spune ca va fi "o ediție de suflet a proiectului cultural-comunitar `Beraria Culturala", la care vor vorbi spirite minunate și avizate: psihologul  Daniela Dumulescu, prof. univ. dr. Petre Iluț - fondator al școlii românești de psiho-sociologie și preot-profesor Liviu Vidican Manci - directorul Seminarului Ortodox din Cluj Napoca.". De asemenea vor interpreta colinzi seminaristii ortodocsi, alturi de grupul coral  "Napoca Viva", dirijat de prof. Maria Lese.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 207. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
14.11.2016
  Dan Puric - Rostind in neguri - Eveniment unic la Cluj, in 24 noiembrie

Dăruiește sufletului ce-i al sufletului! și vino la o nouă ediție extraordinară a Berariei Culturale pentru a-l întâlni pe marele actor Dan Puric. Acesta va performa într-un spectacol verbal și non-verbal de excepție.
Te asigur că spectacolul-eveniment „GLĂSUIND ÎN NEGURI”, cu marele actor Dan Puric, îți va mângâia sufletul. Merită, cred-mă, să-ți faci acest DAR de bucurie. Va fi un eveniment UNICAT, care va avea loc doar la Cluj Napoca, în 24 noiembrie, de la ora 19, la Cinema Florin Piersic. Titlul și conceptul acestui eveniment le-am sugerat Maestrului, care le-a acceptat din același motiv. Din respect și prețuire pentru TINE, Omule!


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1046. Comentarii: 0. Punctaj: 37.
 
 
08.11.2016
  Arhitectul Serban Tiganas: „Vrem sa stim ce facem pentru a ne place Clujul mai mult in viitor decat ne place acum

Cea de-a 62-a ediție a Berăriei Culturale prilejuiește o dezbatere onestă despre Cluj Napoca, despre dezvoltarea orașului și direcția înspre care acesta se îndreaptă, precum și starea de bine a cetățeanului, care va avea loc miercuri seara, de la ora 19, în sala Euphoria a Fabricii de bere Ursus. „Speculare versus Modernizare la Cluj” este tema propusă de organizatorul și moderatorul dezbaterii, comunicatorul Ion Novăcescu, invitat fiind arhitectul Șerban Țigănaș, președintele Ordinului Arhitecților din Români (O.A.R.). „Vrem să înțelegem ce se întâmplă la Cluj și încotro ne îndreptă, întrucât primim semnale alarmante, confuze și contradictorii, atât dinspre cetățean, cât și dinspre piață și administrație, iar pentru aceasta am invitat una dintre cele mai autorizate voci, care să ne ajute să înțelegem” , susține realizatorul „Matinalului” de la Realitatea fm Cluj.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 582. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
06.10.2016
  Clujul sforaitorilor neputinciosi. Un tanc X6 a blocat toate tramvaile un ceas si jumatate

Astăzi, 6 octombrie 2016, am asistat la un spectacol jalnic în centrul Capitalei culturale, civilizate și mega...super extra a Transilvaniei. A fost o parodie a intervenției autorităților ÎNGROZITOARE, ce mi-a dovedit că orașul ăsta dacă funcționează o face din inerție. Ei bine, circulația tramvaielor a fost blocată pe B-dul Horea timp de o oră și 20 de minute, în intervalul orar 13.47 – 15.06 spre cartierul Manastur, din cauza unui SUV BMW X6 (vezi foto). Deci, oameni normali la cap, poate că n-ați înțeles ce am scris mai înainte, cum nici eu n-am putut pricepe cum naiba se poate întâmpla așa ceva în mândra și civilizata Capitală a Ardealului. Așadar, ați reținut? Timp de 80 de minute transportul public cu tramvaiul a fost blocat din cauza unui tanc pe patru roți care, cică, s-a defectat pe linia de tramvai. Iar autoritățile au fost și ele paralizate și neputincioase, spre disperarea și indignarea călătorilor. Imaginea face cât 1000 de cuvinte, se spune și așa este. Ea ne spune povestea fragilității și neputinței unui oraș și a unor așa zise autorități. Evident, poate vă întrebați de ce n-au venit mai repede cei de la RADP, ca să ridice tancul ultramodern dar defectat???!!! Ba au venit, dar... GHINION!


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1153. Comentarii: 0. Punctaj: 23.
 
 
03.09.2016
  Arii celebre, vin bun, bere aleasa si voie buna la deschiderea Berariei Culturale

Deschidem sezonul de toamnă al Berăriei Culturale cu un eveniment de gală și de mare ținută, care va avea loc la CASINO-ul din Parcul Central, vineri, 9 septembrie, de la ora 19.
I feel pretty, oh, so pretty...!”
Recital de arii celebre și lieduri, în interpretarea:
Sopranei Daniela Pacurar, alături de elevele sale: Delia Mihali, Ioana Sima și Sonia Diugan.
La pian: Meda Nemeti.
Un proiect „Fabrica de Lideri”, menit să ofere o scenă și un afiș talentelor neștiute ale Clujului, finanțat de către Municipalitatea clujeană. Susținem candidatura orașului Cluj Napoca la titlul de Capitală culturală Europeană 2021.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 295. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
28.06.2016
  Limitele creierului nostru prezentate la Beraria Culturala de neurochirurgul Stefan Florian

Marele neurochirurg român, de talie internațională, Profesorul universitar, Ioan Ștefan Florian, va susține o conferință-eveniment la cea de-a 57-a ediție a Berăriei Culturale, care va avea loc miercuri, 29 iunie, de la ora 19, în Sala Euphoria de la Fabrica de bere Ursus. Intitulată: „Limitele Creierului Nostru”, conferința Profesorului Florian va fi urmată de tradiționala dezbatere cu publicul participant.  Referindu-se la temat rostirii sale de la Berăria Culturală, neurochirurgul clujean arată că în ciuda complexității și posibilităților sale uimitoare, creierul uman are limitele sale iar omul conștient este dator să-i dea organului care-l ține în viață o mână de ajutor. Mai precis - spune Profesorul Florian - „suntem datori să ne antrenăm mintea în permanență. Cea mai bună metodă pentru a reuși aceasta este să gândim. Apoi să citim o carte și să scriem, folosindu-ne mâna, în principal. Cei care gândesc, cei care folosesc creierul ajung foarte rar să facă demenţă. Pentru a preveni şi a împinge demenţă cât mai încolo, e bine să-ţi utilizezi mintea.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 370. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
14.06.2016
  Fabrica de Talente isi deschide portile la Casino cu un concert live & Magda Puskas

Începe seria evenimentelor organizate pentru a marca împlinirea a trei ani de  activitate ai proiectului cultural-comunitar „Berăria Culturală”. Astfel, miercuri 15 iunie, sunteți invitați speciali la CASINO - Centrul de Cultură Urbană, începând cu ora 20, pentru a vă bucura de cea mai bună bere nefiltrată, făcută la Cluj și pentru a-i asculta într-un concert live pe câțiva tineri talentați. Producătorul evenimentului - realizatorul Matinalului de la Realitatea fm Cluj - Ion Novăcescu, anunță: „Am descoperit câțiva tineri talentați ai Clujului, pe care te invit să-i asculți într-un concert live, în cadrul celei de-a 56-a ediții a Berăriei Culturale . Ai încredere în flerul meu! Așa cum anul trecut l-am prezentat pe Mihail Sandu, în premieră, la Matinalul Realitatea fm Cluj dar și pe scenă, alături de marele actor Marcel Iureș, tot așa și acum veți avea ocazia să ascultați în premieră niște tineri care își vor face numele remarcat în muzica românească. Fabrica de Talente a Fundației Armonia este onorată să le ofere un afiș și o scenă. Tu dăruiește-le prezența și aplauzele tale. La final te vei bucura și de un recital al consacratei artiste folk, Magda Puskas.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 391. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
24.05.2016
  Dracula va fi anchetat la Beraria Culturala

Cea de-a 54-a ediție a Berăriei Culturale ne va purta în universurile paralele ale realității istorice și legendei manipulator-denigratoare despre cel mai cunoscut domnitor roman în toata lumea, mare cavaler al Dragonului și câștigător a numeroase turniruri cavalerești prin capitalele Occidentului. Istoricul și scriitorul Vasile Lupașc din Târgoviște vine special pentru a prezenta în premieră la Cluj Napoca un document fabulos din arhivele Vaticanului. Istoriculși comunicatorul Ion Novăcescu, cel care produce si moderează acest eveniment spune  în promo-ul dezbaterii: „Imaginează-ți că ai putea să faci o călătorie în timp și că ajungi față-n față cu Drăculea Vodă, mai bine cunoscut în Occident sub porecla de Dracula. Ce întrebări i-ai adresa? Cu ce-ai vrea să-l descoși? Ce te-ar interesa să afli de la El?


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 226. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
10.05.2016
  Un mare maestru mason si cavaler templier conferentiaza la Beraria Culturala

Cea de-a 53-a ediție a Berăriei Culturale pare a avea toate incredientele pentru a fi fi una memorabilă. Atât prin tematica aleasă, cât și prin invitatul special care va conferenția și va discuta apoi cu publicul prezent.  Conferința-eveniment „Regalitatea, Masoneria și România”, va fi susținută de către Venerabilul Magister, Florin Horvath, și va avea loc miercuri 11 mai, de la ora 19, în Sala Euphoria a Fabricii de berere Ursus. (vezi Galeria foto). Producătorul și moderatorul Berăriei Culturale, comunicatorul și istoricul Ion Novăcescu, susține că acesta este un eveniment de neratat, întrucât vom avea parte de un regal istoric condimentat cu informații reale, dar necunoscute, ale relației dintre masonerie și regalitatea română, înainte de 1918 dar și după anul astral al românității. În ceea ce-l privește pe conferențiar, precizăm că acestuia i s-au acordat titlurile de Pro Mare Maestru al Marii Loji a României şi de Inspector general – Suveran Comandor gradul 33. 


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 299. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
06.04.2016
  Cluj Napoca - Orasul Livada

I Have a Dream!” este nu doar tulburătoarea rostire a lui Martin Luther King și nume al unor șlagăre celebre, ci și propria noastră trăire. A mea, a ta și a muuultor altora. Dorim să avem ceva, să fim sau pur și simplu să trăim într-o lume mai bună. Cei mai mulți dintre noi visăm și acționăm pentru împlinirea viselor noastre. Așa fac și eu.

În această dimineață, după o campanie de promovare și convingere pe care am început-o în urmă cu 10 ani, primarul Emil Boc a acceptat public lansarea programului comunitar: „Cluj Napoca - Orașul Livadă”, al Fundației Armonia. Prezent în Matinalul de la Realitatea fm Cluj (92,8 fm), prin intermediul unei legături telefonice, întrucât se află la Cracovia, la o reuniune europeană, primarul a acceptat să plantăm primii pomi fructiferi, în cadrul acestui program. Pomii vor prinde rădăcini și vor crește, dăruindu-ne roade, pe un teren dintre blocuri, pe care primarul mi-a spus că eu trebuie să-l caut. Vă asigur că o să-l găsesc. Și tot eu am primit misiunea să cumpăr pomii care urmează să fie plantați. O să cumpăr vișini, meri, cireși, nuci, pruni și peri cu drag! Ca să se prindă. Primarul a acceptat să vină și să sape măcar o groapă. A pomului.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1115. Comentarii: 0. Punctaj: 65.
 
 
16.02.2016
  Criza refugiatilor si islamofobia dezbatute la Beraria Culturala

Situația devine din ce în ce mai dramatică în marea problemă a Europei, care este în aceste zile „criza refugiaților”. Grupul de la Vișegrad (format din Polonia, Cehia, Ungaria și Slovacia cere blocarea Greciei și eliminarea sa din spațiul Schengen, pe motiv că aceasta ar fi responsabilă de acest exod masiv al refugiaților veniți din Siria și Turcia. Spiritele sunt extrem de tensionate, înaintea summit-ului Consiliului Europei, de joi, după ce cancelarul german Angela Merkel a fost părăsită până și de aliatul său principal, Franța. În același timp, cresc resentimentele europenilor față de refugiați, după incidentele din marile orașe ale continentului. Iată câteva motive întemeiate să aflați informații corecte și să participați la o dezbatere academică de prim rang cu cei mai mari specialiști ai în turcologie, dar și în realitățile lumii orientale. Astfel, la ediția cu nr. 49 a Berăriei Culturale realizatorul și moderatorul acestor dezbateri - comunicatorul Ion Novăcescu, l-a invitat pe marele turcolog al Balcanilor - profesorul Tasin Gemil - directorul Institutului de Turcologie și Studii Central-Asiatice.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 346. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
02.02.2016
  Provocarile femeii de success analizate la Beraria Culturala de cel mai bun profiler

Cel de-al patrulea an de funcţionare a proiectului cultural-comunitar Beraria Culturala va fi inaugurat cu o dezbatere senzaţională – a 48-a - despre "Femeia de succes şi provocările vieţii sale personale", care va avea loc miercuri, 3 februarie 2016, ora 19, la Fabrica de bere Ursus. Invitat special este profesorul şi psihologul Ion Duvac - fondatorul Psyhological Profiler Academy din Bucureşti. Miercuri seara femeile – şi nu numai acestea - vor afla cateva dintre solutiile de realizare a unui echilibru optim intre cele doua mari provocari ale vietii. Profesorul Duvac susţine că: “ superioritatea inteligentei emotionale a femeilor si rigurozitatea lor in leadership a determinat, in ultimii ani, o crestere exponentiala a numarului celor aflate in pozitii de top. Deseori, prinse in iuresul grijilor profesionale, femeile de succes trec in plan secund viata personala, cu tot ce insemana aceasta, parteneri, educatia copiilor, calitatea timpului petrecut cu ei etc.”


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 761. Comentarii: 0. Punctaj: 20.
 
 
15.12.2015
  Cele mai tari bancuri ale anului si Premiile de Excelenta Ursus la Beraria Culturala

Miercuri seară, de la ora 19, la Berăria Culturală se vor spune cele mai tari bancuri ale acestui an şi se vor da premii de excelență celor mai buni studenți ai Clujului. Cea de-a 47 ediţie a Berăriei Culturale – una de tihnă şi de voie bună – se va ţine în sala Euphoria de la Fabrica de bere Ursus. În faţa publicului va performa cel mai tare cuplu de povestitori de bancuri din Cluj Napoca: profesorul universitar și decan de facultate, Călin Felezeu și jurnalistul Florin Otrocol, de la Realitatea fm Cluj. În deschiderea evenimentului, Dan Toader - Finance Projects Manager at SABMiller și Octavian Buzoianu, vor decerna Premiile de Excelență Ursus pe anul 2015 celor mai merituoși studenți din centrul universitar Cluj Napoca.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 575. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
17.11.2015
  Povestea cavalerului templier care a fondat statul roman spusă la Beraria Culturala

Cea de-a 46 ediţie a Berăriei Culturale, care va avea loc miercuri seara, de la ora 19,  în sala Euphoria, este ocazia perfectă pentru a dărui sufletului ce-i al sufletului, ascultând o poveste fascinant de reală despre un cavaler templier care a fost întâiul descălector și domn al Țării Românești. Invitatul meu este dr. Dan Marius Drăgan, cel care – alături de scriitorul Florin Horvath, din Zalău – au lansat o ipoteză tulburătoare, potrivit căreia statul român ar fi fost fondat de către un cavaler templier. Astfel, întâiul descălecător şi domn al Ţării Româneşti, Negru Vodă, ar fi fost un templier francez și nu un misterios cuman, așa după cum susține Neagu Djuvara. Vă invit să nu rataţi această ediţie fascinantă a Berăriei Culturale, având în vedere informaţiile şi imaginile care se vor prezenta în premieră, respectiv copii ale unor documente papale, fotografii ale unor fresce din biserici din zona Argeşului şi a unei pietre de mormânt cu însemne templiere din vechea biserică domnească de la Curtea de Argeş. Una dintre cele mai misterioase şi fascinante fresce a fost inserată pe afișul evenimentului, aceasta imortalizând pe vecie (posibila) prima venire a unui papă în Grădina Maicii Domnului – Ţara Românească, suveranul pontif fiind însoțit, după cum se vede, de un călugăr templier (mantia cu cruce roșie).


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 479. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
09.11.2015
  Ingeri versus demoni la Beraria Culturala

Cea de-a 45 ediţie a Berăriei Culturale, care va avea loc, miercuri, 11 noiembrie, de la ora 19, în sala Euphoria de la Fabrica de bere Ursus, îl are ca invitat pe psihologul Daniel David, profesor universitar la Facultatea de Psihologie a UBB. L-am provocat pe domnul Profesor „să facă o incizie în caracterul și profilul psihologic al românilor”, pentru a înţelege cauzele şi mecanismele psiho-culturale care ne fac să ratăm modernizarea, să băltim la periferia Europei şi să suferim tragedii naţionale, precum cea petrecută în 30 octombrie, în „clubul colectiv al morţii”. În acelaşi timp, profesorul David va fi solicitat să ofere o explicaţie asupra revoltei sociale, izbucnite în urma nenorocirii petrecute şi, mai ales, care este cauza războiului intern româno-român. Conflict distrugător de fiinţă naţională şi statală, care-i împarte pe români în tabere antagonice, în vreme ce societatea judecă doar într-o logică maniheistă, România fiind patria „Îngerilor” şi a „Demonilor”, aflaţi într-o continuă preschimbare şi într-un veşnic conflict. Eu cred că „vâlvătăile rugului din „clubul morții” ne-au împroașcat în ochi și-n suflet durere și adevăruri dureroase, minciuni și manipulări, care ne amețesc și de multe ori ne fac fac să vedem imagini neclare despre celălalt. Nu mai avem răbdare și voință să ne curățăm ochii și să ne limpezim mintea. Preferăm să catalogăm și să aplicăm etichete defăimătoare sau onorante pe fruntea celuilalt, ștampile care ne convin și ne răcoresc de dogoarea vâlvătăilor ce ne ard și nouă orgoliile, frustrările și așteptările. Judecăm în alb și negru. Celălalt e fie Înger, fie demon. După cum ne convine și cât ne ajută să ne spălăm mai repede pe mâini de efortul de a fi raționali și echilibrați.” La rândul său, Profesorul David arată că „evenimentul tragic de la clubul Colectiv a fost un eveniment activator care a declansat aceasta tensiune mai veche. Simplu şi direct spus, eu cred că acum „autonomii” îşi revendică de la „colectivişti” ţara, pe care doresc astfel să o sincronizeze european!” Aşadar, dacă vrei să afli cine sunt „autonomii” şi cine sunt „colectiviştii” şi în ce măsură pot fi aceştia a fi catalogaţi drept îngeri sau demoni, nu rata această dezbatere senzaţională, cu unul dintre cei mai mari psihologi ai ţării şi  ai Europei Centrale.


 Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 699. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
21.10.2015
  Dan Puric sustine o conferinta fabuloasa la Cluj despre românism vs europenism

La invitaţia şi în urma propunerii pe care i-am făcut-o, maestrul Dan Puric a acceptat să vorbească cu tărie, la Cluj Napoca, în 27 noiembrie, de la ora 19, despre opţiunea şi dilema care stă în faţa naţiunii noastre de la 1918, încoace. Ce suntem mai întâi? Ce simţim a fi? Europeni sau români? La 1919, la Conferința de pace de la Paris, Românul absolut Ion I.C. Brătianu le-a spus marilor lideri ai lumii că poţi fi un bun european doar dacă eşti un bun român şi doar dacă lupţi pentru ridicarea neamului şi modernizarea românităţii contribui la întărirea Europei. Din fericire pentru noi, astăzi, alegerea asta ne este uşurată de vremurile migratorilor, în care ţări vecine intră în starea de asediu, închizându-şi porţile pentru că Răsăritul pare că s-a umflat şi se revarsă peste Apus.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 7209. Comentarii: 0. Punctaj: 20.
 
 
29.09.2015
  Cei mai buni specialisti in problema refugiatilor vin la Beraria Culturala

Cei mai buni specialiști în problema refugiațialor, dar și a realităților din lumea musulmană vin la Berăria Culturală, la o dezbatere eveniment, care-i va reuni pe profesorii universitari - Tasin Gemil - directorul Institutului de turcologie și studii central-asiatice, Călin felezeu - decanul Facultății de Psihologie și Științele educației, precum și medicul sirian  Hadi Kachef. Dezbaterea va avea loc miercuri, 30 septembrie 2015, de la ora 19, în sala Euphoria, din fosta Fabrică de bere Ursus. Intrarea e liberă! Iată câteva dintre mesajele esențiale ale profesorului Tasin Gemil, înainte de așteptata dezbatere de mâine seară, de la Berăria Culturală, intitulată: Ciocnirea și convețuirea civilizațiilor în Europa”:
"1. Există la ora actuală o criză reală în relaţiile dintre lumea iudeo-creştină şi cea islamică.
2. Scopul teroriştilor zis islamici nu este altul decât acela de a săpa o falie cât mai adâncă între lumea creştină şi cea musulmană, să provoace un război generalizat, cu consecinţe catastrofale pentru întreaga omenire.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 595. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
18.09.2015
  Marcel Iures a refuzat 2,5 milioane de dolari de la Hollywood

Marcel Iureș a mărturisit joi seara, în cadrul spectacolului „Leul Singuratic”, organizat la Casa de Cultură a Studenților în cadrul unei ediții speciale a Berăriei Culturale, că a refuzat o ofertă de acâștiga 2,5 milioane de dolari pe an, ca actor, cu condiția să se mute în America. Marele actor român a spus că nu i-a părut rău să refuze oferta producătorilor de la Hollywood, întrucât prețul pe care ar fi trebuit să-l plătească pentru acest cștig în bani ar fi fost prea mare. „ Nu există să-mi pară rău și chiar atunci când îți pare rău, nu trebuie să recunoști”, afirmație care a stârnit ropote de aplauze din sala plină. „E foarte simplu”, a spus Iureș. „Cum adică?! Să mă mut din cultura mea?! Din reflexele mele?! Eu fac actorie ca pe un sport, ca pe o șansă, ca pe o experiennță. Eu trăiesc bine mersi în limba mea, în cultura mea și în teatrul meu”, le-a răspuns el producătorilor americani care l-au ademenit să se mute la Hollywood. „Acesta este motivul pentru care am refuzat sa joc in englezește la Londra. Ce rezultă dintr-un spectacol acolo? Un afiș? Un caiet program? Fotografii, pixuri și trei, patru bucăți de critică? N-am de ce să fac asta într-o limbă străină. Eu am plătit toate prețurile să o fac în propria mea limbă și în propria mea cultură”, mărturisire care a stârnit un ropot de aplauze de la sala plină.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 481. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
24.08.2015
  Marcel Iures e Leul Singuratic intr-un show inedit la Casa Studentilor

Marele actor român Marcel Iureș va susține în 17 septembrie la Casa de Cultură a Studenților din Cluj Napoca, de la ora 19, un spectacol original și savuros, a cărei temă este trăirea și iubirea. „Leul singuratic” este ocazia minunată de a-l vedea pe omul și actorul Iureș, care a jucat în mari producții hollywood-iene, într-o ipostază nouă, tihnitoare. Alături de Marcel Iureș, pe scena Casei de Cultură a Studenților, vor susține un recital Emeric Imre și artiștii din trupa sa. Pe lângă ei am invitat - în baza proiectului de căutare și promovare a talentelor clujene neștiute - doi tineri care promit: Dana, care va cânta în duet cu Emeric Imre, precum și Mihail Sandu, basarabeanul stabilit în Cluj Napoca. Mihail este autorul melodie care face furori pe Youtube: „Mă ucide ea”. La început de drum, cei doi tineri artiști au nevoie de o scenă și un afiș, alături de mari artiști, consacrați. Prezentator: Florin Otrocol - colegul de Matinal de la Realitatea fm Cluj.


  • Biletele se pot achiziționa din Iulius Mall (parter, lângă informații),  de la Cinema "Florin Piersic", din P-ța Mihai Viteazul, (plăcintăria de la intrare, str. Ploiești) și de la punctul amenajat la Casa de Cultură a Studenților, între orele 15-19,30. Un bilet costă 30 de lei. Rezervări locuri pefacebook: Beraria Culturala, Fabrica de Lideri sau profilul Ion Novacescu. Informații: 0722.365317

Un eveniment marca FABRICA DE LIDERI.

 Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 5475. Comentarii: 0. Punctaj: 101.
 
 
08.07.2015
  Seara de vara la Palat

Berăria Culturală îi invită pe clujeni joi seara, de la 8, să petreacă o minunată „Seară de vară la Palat”, în cel mai frumos cadru natural și urbanistic al Clujului: Casino-ul din Parcul Central. Organizatorul evenimentului, istoricul și jurnalistul Ion Novăcescu a declarat că în cadrul celui de-al doilea eveniment organizat la Casino vor performa artiști consacrați ai scenei lirice clujene, cât și tineri artiști care promit. Astfel, în cadrul programului manifestării culturale, soprana Daniela Păcurar și solistul Operei Române, Sorin Lupu, vor interpreta, în duet, arii celebre, asistați fiind de pianista Meda Nemeti. La rândul său, tânărul absolvent al Academiei de muzică din Cluj, Eduard Leață, ne va oferi un recital extraordinar de chitară clasică. Programul va fi completat de un recital de dans al tinerei și superbei dansatoare Adelina Neamț, câștigătoarea concursului național de salsa, care-l va avea ca partener pe Ionuț Zăhan. Evenimentul are și o dimensiune caritabilă. Continuă programul de strângere de fonduri pentru doatarea unei săli de repetiții pentru copii talentați și fără resurse materiale.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 438. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
26.06.2015
  Deseara e Dans si Armonie la Casino.

Deseară, de la ora 20, vom audia concertul tenorilor de la Ad Libitum Voices și vom fi ispitiți să dansăm tango și vals de doi dansatori minunați: Oana Laura Pop și Szabo Sandor.. Vă invit, în același timp, să dăruiți din prinosul vostru pentru un scop caritabil: dotarea unei săli de repetiții, cu instrumente muzicale, pe care să le folosească tinerii talentați și lipsiți de mijloacele necesare. Un eveniment marca: Show Factory & Fabrica de Lideri.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1013. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
23.06.2015
  Confruntare dura la Beraria Culturala intre Vuscan si Papahagi

Cea de-a XXXVII-a ediție a Berăriei Culturale prilejuiește în această seară, de la ora 19, la Fabrica de bere Ursus, o confruntare aprigă de idei şi viziuni între doi universitari ai Clujului. Umanistul Adrian Papahagi - conferențiar universitar dr. la Facultatea de Litere a UBB - versus inventatorul și profesorul universitar dr. Gheorghe Vușcan, - prefectul județului Cluj. Cei doi intelectuali vor dialoga și se vor confrunta în jurul ideii fundamentale: „Rostul studiilor universitare la români”. Gheoprghe Vușcan susține că este pregătit și determinat să-l pună la încercare pe Adrian Pahagi și este convins că abordarea și întrebările pe care i le va adresa omologului său îl vor pune în încurcătură. La rândul său, Adrian Paphagi a precizat pe pagina sa de facebook că „voi dialoga cu Prof. Gheorghe Vușcan, încercând să fac abstracție că e prefectul PSD al Clujului, iar eu un intransigent em-zecist.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 478. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
09.06.2015
  Credinta versus Religie la Beraria Culturala

Cea de-a XXXVI-a ediţie a Berăriei Culturale prilejuieşte, în această seară, de la ora 19, la Fabrica de bere Ursus, o dezbatere fabuloasă, pe o temă incitantă: „Credință versus Religie”. Față în față, într-un dialog polemic captivant, vor sta Chirurgul salvator de vieți și Preoții îngrijitori de suflete. Profesorul universitar dr. Teofil Lung - șeful Clinicii de Maxilo Faciale din Cluj Napoca crede că credința-i altceva decât religia și că unii „ reprezentanți ai lui Dumnezeu pe pământ” au alte griji și preocupări decât cele sfinte şi trebuincioase sufletului. De partea cealaltă preoții - Prof. univ. dr. Ioan Chirilă, preşedintele Senatului UBB şi Teodor Lazăr, de la Catedrala gr.cat. Schimbarea la Faţă - susțin că Biserica și religia  s-au întemeiat și trăiesc din credință.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 520. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
28.05.2015
  Doua nopti la Florica. In casa lui Bratianu

Co-fondatorul Fabricii de Lideri, Ion Novăcescu, a fost invitat la ceremoniile organizate la Vila Florica – reședința familiei Brătianu – situată în loc. Ștefănești, județul Argeș, în 23 mai 2015, cu prilejul sărbătoririi celor 140 de ani de la fondarea Partidului Național Liberal. La acest eveniment au participat liderii marcanți ai liberalilor, printre care-i amintim pe: Mircea Ionescu-Quintus – președintele de onoare al partidului, co-președinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga, senatorul Puiu Hașotti, Dinu Zamfirescu etc. Vizionare plăcută! (vezi galeria foto. Dă click!)Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 452. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
26.05.2015
  Seara de bancuri si povesti la Beraria Culturala

Cel de-al XXXV-lea eveniment organizat la Berăria Culturală, miercuri, 27 mai, de la ora 19, în sala Euphoria a Fabricii de bere Ursus, are în meniul său o fabuloasă și amuzantă selecție de bancuri și povești amuzante reale, ce vor fi spuse de cei mai buni povestitori de gen ai Clujului. Invitații speciali ai evenimentului "Seară de Poveste", de la Berăria Culturală sunt: prof. univ. dr. Călin Felezeu - decanul Facultății de Psihologie și Științele educației, Sergiu Vitalian Vaida - popularul realizator TV și cu ai săi „Nănași”. Acești oaeni faini ne vor oferi o seară memorabilă, de povestit apoi prietenilor. Cei care nu l-ați auzit spunând bancuri pe profesorul Felezeu - cel mai mare turcolog al țării - nu ratați ocazia și dăruiți sufletului ce-i al sufletului. Cu atât mai mult cu cât va face o echipă formidabilă cu Sergiu Vitalian Vaida - „omul poveste”, care-i are lângă el pe ai săi Nănași minunați și amuzanți”.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 490. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
12.05.2015
  Psihologia romanilor dezbatuta la Beraria Culturala

Reputatul psiholog clujean de talie internațională, Daniel David, va prezenta publicului, în premieră la Berăria Culturală, miercuri, 13 mai 2015, de la ora 19, în sala Euphoria de la Fabrica de bere Ursus, cele mai importante slide-uri din monumentala lucrare redactată sub coordonarea sa: Psihologia românilor. Evenimentul, de înaltă ținută academică și culturală, va avea loc în cadrul celei de-a XXXIV-a dezbateri organizate la Berăria Culturală, dedicate Virtuților și Latențelor românilor. Participanții la dezbatere vor asculta și muzică bună, interpretată live de către formatia muzicală ''Evergreen'', formată din absolvenți ai Academiei de Muzică din Cluj Napoca: Robert Papp - voce și Rancz Francisca Lorelei - pian. Aceștia vor interpreta melodii celebre, din musicaluri și filme mari, precum: You Must Believe in Spring, What are You Doing the Rest of Your Life, Strangers in the Night, Lady is a Tramp, Memory, New York New York etc.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 437. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
28.04.2015
  Rostul scolii la romanii de azi, dezbatut la Beraria Culturala

Cel de-al treilea sezon al mișcării cultural-civice și de dezbatere publică „Berăria Culturală” se deschide cu o provocare incitantă despre ROSTUL ȘCOLII LA ROMÂNII DE ASTĂZI. Dezbaterea va avea loc Miercuri - 29 aprilie 2015, ora 19, la Sala Euphoria, de la Fabrica de bere Ursus. Astfel, potrivit inițiatorului acestui proiect, istoricul și jurnalistul Ion Novăcescu, la cea de-a XXXIII-a ediție a Berăriei Culturale, sunteți invitați să vă spuneți părerea și să aflați răspunsuri la câteva chestiuni esențiale: Pentru ce ne trimitem copii la școală? Ce fac absolvenții școlilor românești cu diplomele și specializările lor înalte și numeroase? Are nevoie Țara de cunoștințele și pregătirea lor sau vor fi folosiți de alte națiuni pentru propria lor mărire și dezvoltare? În aceeași măsură, a vorbi despre rostul școlii presupune și o analiză a eficienței și modernității actului de instruire școlară, precum și respectarea statutului învățătorului și profesorului în societatea românească. Nu în ultimul rând, vom publicul va afla care este secretul școlii clujene care a reușit în acest an să califice 60 de elevi la faza finală a celor mai importante olimpiade școlare.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 407. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
27.03.2015
  Doamna Kamikaze si-a salvat tatal de la moartea prin infarct, cu pretul ranirii grave a unei batrane intr-un autobuz

Un eveniment șocant și deosebit de emoționat s-a petrecut vineri la prânz, în centrul Clujului. Ca să-și salveze tatăl, care mai avea de trăit doar câteva minute, o femeie din zona Gherlei a recurs la un gest disperat, aruncându-se pur și simplu, ca un kamikaze, cu mașina pe care o conducea, în fața unui autobuz nou al CTP, care circula regulamentar pe str. Moților, dinspre Mănăștur, către zona centrală. Pe bancheta din spate a Opelului Astra, cu care gonise disperată, Doamna Kamikaze avea un bărbat în vârstă, care mai avea câteva minute de trăit. Omul suferise un infarct, iar medicii din Gherla i-au spus că mai are de trăi 40 de minute și că doar la Cluj, la Institutul Inimii, omul mai poate avea o șansă la viață. Martorii accidentului au presupus că omul chircit de pe bancheta din spate ar fi tatăl femeii disperate.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1098. Comentarii: 0. Punctaj: 71.
 
 
17.03.2015
  Educatie versus libertinaj in scoala clujeana

S-a polemizat mult la Cluj pe marginea aşa-zisei îngrădiri a dreptului la liberă exprimare a elevilor, în urma scandalului de la Liceul Şincai. Eu cred că singurul drept la exprimare liberă care ar trebui garantat unui elev este cel de a-şi contrazice documentat profesorul la clasă. Acesta-i unul dintre principiile pe care le voi prezenta publicului la dezbaterea de mâine seară, de la Beraria Culturala: Educaţie versus libertinaj în şcoala clujeană. De asemenea, voi lămuri confuzia care există între educaţie şi instruire. Doar de instruire sunt responsabili profesorii şi şcoala. Educaţia este rezultatul şi rodul acţiunii şi influenţei familiei, mediului social, massmediei, reţelelor sociale, şcolii şi nu în ultimul rând a individului.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 486. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
18.02.2015
  Dezbatere exploziva la Beraria Culturala: cat costa de fapt sa fim Capitala Europeana a Tineretului.

Se anunţă o dezbatere incendiară, în această seară, la cea de-a XXX-a ediţie a Berăriei Culturale. Întreaga conducere a Federaţiei Share, alături de directorii responsabili din Primăria clujeană, vor participa în această seară la dezbaterea organizată pe tema organizării şi desfăşurării mega-proiectului comunitar: Cluj ・ Capitală Europeană a Tineretului. Astfel, cea de-a XXX-a ediţie a Berăriei Culturale are un titlul semnificativ: „316 zile şi întrebări・, fiind menit să ofere răspunsuri la întrebările şi dilemele legate de viziunea, programul şi finanţarea evenimentelor din Capitala Europeană a Tineretului.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 445. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
12.02.2015
  Lie to Me la Antena 3. Cum am descifrat microexpresiile Elenei Udrea

Invitat sâmbătă, 7 februarie 2015, de către Cristina Țopescu, în emisiunea sa „Dincolo de știri”, de la Antena 3, am încercat să ofer un model de analiză profesionistă, serioasă, obiectivă și detașată asupra limbajului non-verbal și discursului al unui actor politic. La această emisiune am participat în calitatea mea de specialist și formator în comunicare și am beneficiat de asistența de specialitate a profiler-ului Andrea Ilyas, co-fondator al Fabricii de Lideri. Mai precizez că și eu urmez cursurile Academiei de Profiling din București a profesorului și profilerului Ion Duvac. Analiza limbajului non verbal și cu precădere a microexpresiilor este doar un segment al profilingului politic. Mai precizez că folosirea în titlu a numelui unui serial de succes pe tema microexpresiilor are doar un rol jurnalistic. Din punct de vedere metodologic, trebuie să precizez că microexpresiile faciale n-au valoare predictivă, dacă nu sunt analizate în contextul general. Cei care studiază științific microexpresiile faciale și limbajul nonverbal subliniază că nu poți stabili cu precizie și fără umbră de îndoială dacă cineva minte pe baza unei microexpresii. Cu alte cuvinte nu există o microexpresie standard pentru minciună. Evident, microexpresiile sunt mesaje ale limbajului non-verbal, care îl pot ajuta pe specialist să facă o predicție, însă, subliniez, esențial este să analizezi și contextul.Este o bucurie și o mare onoare pentru mine că această emisiune a generat un trend nou al dezbaterilor la televiziunile de știri.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1906. Comentarii: 0. Punctaj: 28.
 
 
03.02.2015
  Surprize faine la Gala Traditiilor Populare de la Beraria Culturala

Miercuri seara, de la ora 19, la Berăria Culturala va avea loc “Gala Tradițiilor și Portului Popular Românesc - S.O.S. Tradiția Românească”, eveniment realizat în parteneriat cu Muzeul Popular „Poarta de su' Feleac”, fondat de familia domnului Gheorghe Capusan. Producătorul şi moderatorul evenimentului, jurnalistul şi istoricul Ion Novăcescu, a invitat publicul să vină la acest eveniment îmbrăcat în hainne tradiţionale româneşti. Organizatorul spune că va fi o Gală a Frumuseții și Autenticității milenare românești, dar şi a păstrătorilor acestei minunate creaţii lăsate moştenire de înaintaşiii noştri. Va fi un spectacol al Tradiției, pe care nu avem voie să o pierdem, dar şi a păstrătorilor de obiceiuri şi creaţii străvechi româneşti.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 461. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
20.01.2015
  Dezbatere exploziva la Beraria Culturala despre limitele libertatii de exprimare

Miercuri seara, de la 7, începe un nou sezon la Berăria Culturală, în cel de-al treilea an de conferinţe şi confruntări  academice şi polemice, la o halbă de bere. Cea de-a XVIII-a dezbatere la Berăria Culturală va fi una explozivă. Argumente: 1) tema: „Exprimare, Libertate, Responsabilitate”; 2) invitații şi polemicile aprinse între: Calin Hintea - decanul FSPAC din cadrul UBB; sociologul Ioan Hosu - FSPAC și Liviu Alexa - director Ziar de Cluj; 3) Publicul de calitate; 4) informațiile în exclusivitate și deosebit de utile ce vor fi împărtășite la dezbatere. Iată, așadar, argumente puternice care ca să vă facă să veniți mâine, 21 ianuarie, de la ora 19, la sala Euphoria, de la Fabrica de bere Ursus. Organizatorul şi moderatorul dezbaterilor, jurnalistul şi istoricul Ion Novăcescu arată că o asemenea dezbatere este necesară şi utilă în cel de-al doilea centru mediatic al ţării şi în contextual actual românesc şi European. “ În credinţa mea şi pe baza experienţei de peste 20 de ani în presă, libertatea de exprimare, neînsoţită de responsabilitate este aidoma cu libertatea de a conduce prin oraş cu viteza pe care o doreşti, în direcţia în care ai chef şi neţinând cont de nicio regulă, semafor sau trecere de pietoni.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 527. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
18.12.2014
  Gala Premiile de Excelenta URSUS va avea loc astazi la Beraria Culturala

URSUS Breweries premiază câștigătorii celei de-a cincisprezecea ediții a Premiilor de Excelență URSUS în cadrul evenimentului „Berăria Culturală”, care va avea loc în această seară la Fabrica de Bere URSUS.
Suporter al performanei academice, compania oferăanual un premiu de excelențăprimilor 10 studenți care s-au remarcat în cadrul celor mai importante universități clujene, în anul universitar 2013-2014.
Pentru a susține performanţa în educaţie şi comunitatea locală, Ursus Breweries acordă Premiul de Excelență URSUS, în valoare de 1.000 RON, studenților clujeni cu merite universitare deosebite. Selecția acestora este facută de către universitățile partenere luând în considerare atât activitatea academică a studenților,cât şi anumite criterii sociale


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 698. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
09.12.2014
  Liberul arbitru si predestinarea dezbatute la Beraria Culturala de un psiholog şi un preot

Cea de-a XXVI-a ediţie a Berăriei Culturale prilejuieşte o dezbatere polemică de înaltă ținută academică între un psiholog şi un preot pe tema liberului arbitru și a predestinării, care va avea loc miercuri, 10 decembrie 2014, de la ora 19, în sala Euphoria de la Fabrica de bere Ursus. Astfel, psihologul Daniel David - profesor universitar la Facultatea de Psihologie a UBB – este spiritul ştiinţific care susţine că libertatea alegerilor noastre este o iluzie. De partea cealaltă, a gândirii teologice, preotul Teodor Lazăr - preot paroh greco-catolic la Catedrala Schimbarea la Față – susţine că libera noastră alegere este darul cel mai de preâ al omului, oferit de Dumnezeu. Profesorul Daniel David scrie pe blogul său că speră: „ ca împreună cu părintele Teodor Lazăr să problematizăm şi să analizăm această temă sub cât mai multe aspecte, astfel încât apoi participanţii să-şi poată trage propriile concluzii.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 674. Comentarii: 0. Punctaj: 22.
 
 
25.11.2014
  Legile iubirii ale lui Codoban dezbatute la Beraria Culturala

Cea de-a XXV-a ediție a Berăriei Culturale prilejuieşte o dezbatere şi o polemică fascinante pe tema iubirii şi a libertăţii în care se vor angaja filosoful iubirii, Aurel Codoban, soprana Dana Păcurar-Neamț și poeta Lili Lazăr. Profesorul Codoban, printre altele, va fi provocat de producătorul şi moderatorul dezbaterilor de la Berăria Culturală, jurnalistul şi istoricul Ion Novăcescu, să lămurească care e cea mai bună alegere în această cultură a imagini. Şi în această eră a preamăririi trupului, când ce-i al sufletului a fost trecut în planul doi sau chiar este blamat şi biciuit de toată comunicarea publică. Trăind într-o eră a socializării şi comunicării globale, atât de însingurate, şi într-o lume în care imaginea ademeneşte şi controlează simţurile omului, e firesc să te întrebi care e alegerea naturală şi firească.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 611. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
30.09.2014
  Jurnalisti versus Propagandisti la Bearia Culturala

„Jurnaliști versus Propagandiști” este provocarea și tema celei de-a XXI-a ediții a Berăriei Culturală . Profesori universitari, ziariști marcanți ai Clujului și analiști politici vor analiza și dezbate dacă și în ce măsură în mass media locală și națională există o asemenea stare și dihotomie între gardienii adevărului și promotorii minciunii propagandistice. Este o dezbatere și o confruntare perpetuă între slujitorii libertății de exprimare și activiștii Ministerului Adevărului  orwellian sau al Propagandei lui Goebbels. Sunteți invitați să fiți parte la o dezbatere incitantă și captivantă pe marginea statutului și destinului unei profesii într-o democrație vulnerabilă, precum e cea românească. Confruntare dintre „Jurnaliști versus Propagandiști”nu-i nouă pe pământul românesc. S-a manifestat de la primul linșaj mediatic, petrecut în 1919. A fost și pe vremea luii Pamfil Șeicaru și este și astăzi, în vremea violentelor polemici și talk show-uri de la TV de știri.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 664. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
15.09.2014
  Cea de-a XX-a Berărie Culturală vine cu un show total cu Ioan Bocşa

Sezonul de toamnă la Berăria Culturală se deschide cu un eveniment de mare clasă, al cărui protagonist principal este maestrul Ioan Bocşa, îndrăgitul profesor universitar de la Academia de Muzică „Gh. Dima” şi cunoscut artist şi culegător de folclor. Aşa după cum promite afişul evenimentului, marele artist va aduce în faţa publicului reunit sub cupola agorei de prieteni de la Berăria Culturală, toată pasiunea şi tot harul său artistic, laolaltă cu darul de a spune bancuri şi poveşti amuzante, pentru a-i face pe oameni să se simtă bine şi să râdă. Toate condimentate, sau mai bine zis inspirate de un pahar de bere. Alături de mestru Bocşa, pe scena Berăriei Culturale, vor performa soprana Daniela Păcurar şi pianista Daniela Nemethi.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 646. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
19.06.2014
  Florin Piersic si Marcel Pavel vin marti la Beraria Culturala

Cei mai mari artiști din domeniile lor - Florin Piersic și Marcel Pavel - vor fi prezenți la Gala artistică și caritabilă a Berăriei Culturale: „Clujul dă Lumină”, care va avea loc marți, 24 iunie, de la ora 19, în sala Euphoria a Fabricii de Bere Ursus din Cluj. Cei doi mari artiști se alătură campaniei caritabile inițiate de poeta Oana Boc, cea care va susține și ea un moment poetic în cadrul galei.  În programul serii își vor aduce tributul de dăruire și rockerii: Costi Camarasan și Dudu Isabel, care vor avea un microrecital "unplugged". Aceste eveniment cultural-artistic este organizat de către Berăria Culturală în scopul strângerii de fonduri pentru operația de transplant de cornee și refacere a cristalinului la ochiul care poate fi salvat al studentului Silviu Roșu, de la Facultatea de Litere a UBB.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 709. Comentarii: 1. Punctaj: 9.
 
 
13.06.2014
  Fabuloasa marturie a pictorului Maniu despre femei la Beraria Culturala

Cea de-a XVIII-a ediţiei a Berăriei Culturale a prilejuit o dezbatere-eveniment, al cărei invitat a fost pictorul Nicolae Maniu, desfășurată în ziua de 21 mai a.c. L-am invitat pe savurosul artist clujean, care domiciliază şi crează de foarte mulţi la Paris, ca să vorbească despre “Culorile sufletului şi ale femeii”. Acesta a avut, în această perioadă, la Muzeul de Artă din Cluj deschisă, timp de o lună, cea mai mare și mai importantă expoziție cu tablourile sale, adunate de la colecționari privați și publici din mai multe țări. La Berăria Culturală, Nicolae Maniu a fost încântător. Ca să vă convingeți că nu exagerez, merită să vizionați înregistrarea video a evenimentului, realizată de echipa de la Cluj-am.ro, site care este și partenerul media pentru transmisiuni on line. Mai menționez că fotografiile senzaționale au fost realizate de către artistul fotograf - Cosmin Ignat - „Meseriașul Clipei - pe care eu îl consider cel mai bun fotograf al Clujului. Vă îndemn cu hotărâre să vizionați galeria foto!L-am provocat pe Nicolae Maniu ă vorbească despre trăirile sale în solitudinea atelieului din apartamentul parizian, despre inspiraţie şi despre femeile care i-au fost muze şi obiect al căutării. De altfel, într-un interviu dat în presa naţională, pictorul Nicolae Maniu a mărturisit că femeia, ca tovarăşă de viaţă, a fost cea mai mare căutare a vieţii sale şi, în acelaşi timp, cea mai mare dramă.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 684. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
23.05.2014
  Am daruit Primăriei marca Zilele Clujului

În calitatea mea de președinte al Fundaţiei Armonia, am cedat gratuit Primăriei marca „Zilele Clujului”, pentru a putea fi folosită în organizarea și promovarea sărbătorii orașului, care începe astăzi. Marca „Zilele Clujului” a fost înregistrată de mine, la Oficiul pentru Inventii si Marci OSIM), în aprilie 2002, în proprietatea intelectuală a Fundației Armonia, sub denumirea oficială: „Zilele Clujului. Sărbătoarea mărcilor, Produselor și Serviciilor de Cluj”, la clasa de produse și servicii nr. 35: „Evenimente publicitare, prezentare produse, vânzarea de mărfuri, afaceri comerciale etc.” Marca i-am înmânat-o primarului Emil Boc, care a mulțumit pentru gest, apreciind faptul că, începând cu ediția din acest an, municipalitatea nu va mai fi nevoită să promoveze sărbătoare orașului într-o formă agramată (Zilele Cluj Napoca n.n.) La rândul meu, spun că am făcut acest dar, întrucât și eu am primit o mulțime de daruri de la cetatea clujeană și a venit vremea să întorc ceva înapoi.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1172. Comentarii: 0. Punctaj: 20.
 
 
03.04.2014
  Trupa lu Bunu cu Dana Novacescu solista au facut show la Romanii au talent

"Trupa lu Bunu", formată din puşti de 12 şi 9 ani, au cânta LIVE, pe scena super show-ului "Românii au talent, de la Pro TV, vineri seara, 4 aprilie 2014. Solista trupei de rock este Dana Novăcescu. În „Trupa lu Bunu”, alături de ea sunt, la chitare: Darius Herghiligiu şi Tudor Berbecaru, la bass - Tudor Giurgiu iar la tobe, Tania Cosma (9 ani). Înregistrarea acestui episod - ultimul înaintea semifinalelor - s-a făcut în 31 august la Cluj. Puştii au interpretat în primă audiţie o piesă rock - "Vino la mine!" - compusă de fondatorul trupei Compact, Costi Cămărăşan, cel care le este nu numai magistru, ci şi un adevărat bunic. Toţi componenţii trupei sunt cursanţii Academiei de Rock, fondată de Costi la Cluj. 


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 739. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
26.03.2014
  Despre Dreptate si Justitia romanească, la Beraria Culturala

În această seară (26.03.2014), de la ora 19, la Berăria Culturală, se va ţine cea de-a XVII-a dezbatere intitulată: “Dreptatea, Fărădelegea şi Justiţia la români”. Invitaţii organizatorului şi moderatorului acestor dezbateri, jurnalistul şi istoricul Ion Novăcescu sunt: Andrea Chis – judecător la Curtea de Apel Cluj, Camelia Reghini - Biroul Avocatului Poporului Cluj, Mircea Pop - Decanul Baroului Cluj şi, nu la urmă,  Loredana Florina Curcudel - avocat. Intrarea fiind liberă, publicul este invitat să nu rateze o dezbatere-eveniment şi să-şi spună părerea, în cea mai liberă şi creativă agoră comunitară şi culturală din Transilvania, despre facerea dreptăţii şi a justiţiei în România, astăzi. Dar şi despre fărădelegile nenumărate care copleşesc spaţiul public şi mediatic şi prăduiesc resursele comune ale dezvoltării şi modernizării naţionale.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 670. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
21.03.2014
  Americanii de la German Marshall Fund of USA vin la Cluj sa caute noi lideri


VIN AMERICANII! Cu adevărat vin, pentru prima dată la Cluj, doi reprezentanţi de top din cadrul German Marshall Fund of USA: Maia Comeau şi Kevin Cottrell  Aceştia vor fi aduşi la rugămintea mea, la Facultatea de Studii Europene a UBB de către prietenul meu, Don Lothrop, fondatorul şi sufletul organizaţiei proromâneşti: Romania One. Care-i scopul şi utilitatea acestei vizite? Sunt mai multe, toate importante. Primul: cei trei americani influenţi pe lângă Congresul SUA sunt interesaţi să discute cu studenţii, masteranzii şi cadrele didactice ale facultăţii.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 814. Comentarii: 0. Punctaj: 37.
 
 
14.03.2014
  O veste buna! Firmele locale castiga marile lucrari de investitii publice din Cluj.

Printre atâtea veşti proaste şi tensionate care se revarsă zilnic asupra noastră, mai ales în domeniul economic, e util şi sănătos (la cap) să luăm act şi de veştile bune, menite să ne ridice moralul dărmat de atâtea eşecuri şi tunuri economice. Iată una dintre ele. În fapt e o ştire cu repetiţie pozitivă. Firmele de construcţii locale câştigă, în urma unor LICITAŢII PUBLICE, marile lucrări de investiţii ale Clujului, finanţate din taxele şi impozitele plătite de contribuabilii clujeni. Şi reuşesc această performanţă respectând legea achiziţiilor publice şi normele europene ale liberei concurenţe pe piaţă. Şi, mai ales, au această reuşită din cauza managementului performant pe care-l aplică conducerea acestora. Tonul succesului la licitaţiile publice pentru marile investiţii locale l-a dat firma Napoca Construcţii, cea care a câştigat licitaţia pentru construirea noii piste a Aeroportului internaţional "Avram Iancu".


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 839. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
03.03.2014
  De la 9,30, o noua editie incendiara A IV-a Putere

De la 9,30 vă invit să vă spuneţi părerea, pe http://www.novacescu.ro/talkshow/, despre campania electorală extremist-şovină pentru alegerile parlamentare din Ungaria, pe care o fac în Transilvania organizaţii interzise în ţara vecină. Alături de Cosmina Fernoaga, vă provoc să vă spuneţi părerea despre riscul producerii unor tensiuni interetnice la Cluj, cu ocazia mitingului şi marşului din 15 martie. Nu rata, de la 9,30, o nouă ediţie vie a talkshow-ului "A IV-A Putere", realizată pe http://www.novacescu.ro/talkshow/. Intră şi spuneţi părerea. Vă reamintesc că dacă nu puteţi fi în direct cu noi, puteţi viziona talkshow-ul oricând doriţi în cursul zilei, accesând linkul de mai jos. Emisiunea e în fiecare zi de lucru a săptămânii, în direct, dimineaţa şi se redifuzează toată ziua.NU RATATI! Informatii inedite, bancuri savuroase şi melodii faine, numai bune pentru un tonus ridicat de dimineata.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 767. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
28.02.2014
  Exclusiv! Fany alungata din zona metropolitana

Curtea de Apel Cluj s-a pronunțat în seara aceasta printr-o hotărâre definitivă și irevocabilă în favoarea transportului în comun metropolitan, realizat de către Compania de Transport Public (CTP).
Astfel, instanța a admis recursul înaintat de către Consiliul Județean Cluj împotriva sentinței civile nr. 634 din 25 noiembrie 2013, a Tribunalului Cluj, cât și cererile de intervenâie accesorii depuse de către comunele Florești, Baciu și Chinteni.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 568. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
26.02.2014
  Despre Om şi Dumnezeu în era faceebook la Berăria Culturală

Cea de-a XVI-a dezbatere de la Berăria Culturală, care se va ţine în această seară, la Fabrica de Bere Ursus, de la ora 19, are o temă filosofico-religioasă, referitoare la rolul şi rostul omului şi al lui Dumnezeu în era virtuală şi-n universul internetului. Invitat este actorul Dorel Vişan, care va vorbi despre căutările, dorinţele şi temerile omului modern în această lume digitalizată şi desacralizată, în care, pare-se, totul este permis şi fără limite celor „fără de Dumnezeu”. Adică oamenilor agresivi şi lipsiţi de scrupulele morale şi religioase, fiinţe pentru care sintagma: „Nihil sine Deo” nu mai are nicio valoare.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 519. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
24.02.2014
  Mangaietorul de suflete si instrumentul lui Dumnezeu

Dumnezeu mă ierte pentru blasfemia pe care, poate, c-o săvârşesc, dar asta simt şi asta a trebuit să scriu. Ştiu că doar Duhului Sfânt i se atribuie-n gând şi-n rugă starea de "Mângâietor al sufletului". Dar, mai ştiu şi cred că formele şi chipurile sub care Domnul Mângâierii ne ridică sufletul şi ne înalţă trăirea pot fi nesfârşite. Şi pogorârile Sale, la fel. Prin oameni şi întru semeni. Ei, Mângâietorii sufletelor, cereşti şi pământeni, uneori devin unul. Spirit şi trup, în creaţie şi dăruire. O fiinţă. O trăire. Pentr-un ceas, două sau trei...


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 675. Comentarii: 0. Punctaj: 23.
 
 
05.02.2014
  Esecul operatiunii de salvare a celor prabusiti in Munţii Apuseni va fi dezbătut la Beraria Culturala

Berăria Culturală îşi deschide porţile, în sezonul 2014, cu o dezbatere eveniment despre: "Psihologia eşecului la români", care va avea loc în această seară (miercuri), de la ora 19, la Fabrica de bere Ursus, în sala Euphoria. Invitat special este marele psiholog român şi european,  Daniel David. Acesta este profesor universitar de ştiinţe cognitive clinice la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca şi şeful Catedrei de Psihologie Clinică şi Psihoterapie a universităţii. De asemenea, printre altele, este preşedinte al International Institute for the Advanced Study of Psychotherapy and Applied Mental Health şi vicepreşedinte al Comisiei Prezidennţiale de analiză şi elaborare a politicilor din domeniile educaţiei.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 627. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
17.12.2013
  Cei mai buni studenti ai Clujului premiati la Beraria Culturala

În această seară, de la ora 19, în cadrul celei de-a XIV-a dezbateri de la Berăria Culturală, excelenţa universitară clujeană şi studenţească va fi premiată. Premiile de excelenţă Ursus pe 2013 vor fi oferite către 10 dintre cei mai merituoşi studenţi ai Clujului, care au obţinut rezultate excelente la studiu. „Regele berii” din România a hotărât să premieze şi câţiva studenţi cu o situaţie socială dificilă, dar care s-au remarcat prin rezultate academice bune. Valoarea unui premiu este de 1000 de lei, net, totalul fondului de premiere fiind de 10.000 de lei. Premiile vor fi decernate de către Dan Toader, Finance Projects Manager at SAB Miller Romania.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 577. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
04.12.2013
  Bunătatea şi dărnicia (de Crăciun) la români dezbătute la Berăria Culturală

În această seară (miercuri, 4 decembrie), de la ora 19, va fi cea de-a 13-a dezbatere la Beraria Culturala, cu tema: Bunătatea şi dărnicia (de Crăciun) la români. Prin tema aleasă, organizatorul şi moderatorul acestor dezbateri, jurnalistul şi istoricul Ion Novăcescu, vrea să afle de la public şi de la invitaţii de marcă, dacă SUNTEM buni şi darnici doar de Crăciun? Odată pe an? Vor încerca, într-un dialog cu publicul să ofere răspunsuri la aceste dileme doi profesori universitari de înaltă ţinută intelectuală ai Clujului:Profesor universitar dr. Teofil Lung - şeful Clinicii Maxilo-Faciale UMF
şi Conf. Univ. Dr. Alina Rusu - Prodecan, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, UBB.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 561. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
22.10.2013
  O cersetoare frantuzoaica face senzatie in centrul Clujului

O franţuzoaică din Paris face senzaţie zilele acestea în centrul Clujului cu o metodă originală de cerşit, care i-a entuziasmat pe clujenii care trec pe trecerea de pietoni de la intersecţia bulevardelor Ferdinand cu 21 Decembrie 1989. Issabellle are 20 de ani şi a venit în România în urmă cu două luni, iar în Cluj este de o săptămână pentru a face un leu cinstit cu metoda sa inedită de a cerşi.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1479. Comentarii: 0. Punctaj: 39.
 
 
19.09.2013
  Despre patriotism, cu 100 de tineri, la Beraria Culturala

Patru imagini (clik pe galeria foto), cât 4000 de cuvinte, despre dezbaterea de aseară de la Beraria Culturala, despre " Patriotism şi sentimentul moşiei la românul european". De la stânga: Filosoful şi Comunicatorul Aurel Codoban (alături de istoricii Ion Cârja şi Tene Ionut) vorbind cu suflet - aşa cum face el mereu - despre Iubire, MAtriotism şi Patriotism. De ce spunem Patrie şi nu Matrie, pentru că, mai degrabă, românii simt în matriotism. "În vreme ce mama te iubeşte pentru că exişti, tatăl te iubeşte pentru ce poţi să devii iar românii ca popor sunt un popor matern, legaţi de mamă, astfel se raportează la ţară ca la propria mamă.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1170. Comentarii: 2. Punctaj: 10.
 
 
22.08.2013
  Trupa lu' Bunu - Vino la mine

Trupa lu' Bunu din Cluj Napoca, repetând piesa: "Vino la mine" (piesa in prima auditie ), în sala de repetiţii a Academiei de Rock a lui Costi Cămărăşan (fondator trupa Compact). Compozitor & Versuri: Costi Cămărăşan. Membrii trupei: Dana Novăcescu (12 ani) - voce; Darius Herghiligiu (12 ani)- chitară; Tudor Berbecaru (12 ani) - chitară, Tania Cosma (9 ani) - baterie; Tudor Giurgiu (12 ani)- chitara bass. În imagine apare şi Bunu - Costi Cămărăşan - care s-a ocupat personal, alături de profesorii săi de la Academia de Rock de instruirea copiilor, de aranjamentul piesei etc, făcând o mulţime de ore de repetiţii. În semn de respect pentru Magistrul lor, eu am botezat trupa cu acest nume. Acesta-i un motiv. Cel de-al doilea e că Bunu Costi nu e doar bunicul lui Darius, ci al tuturor copiilor din trupă şi de fiecare dată are ceva pentru ei. Nu numai vorbe bune şi încurajatoare, ci şi bomboane şi suc..


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1153. Comentarii: 0. Punctaj: 51.
 
 
05.07.2013
  Poveşti cu şi despre mitocani şi academicieni la Beraria Culturala

Autor: Lacrima A. - participanta la dezbaterile organizate sub cupola "Berăriei Culturale" ( un proiect al Fundaţiei Armonia, realizat în parteneriat cu Ursus sub deviza: " Sunt din Cluj şi-mi place!" - vezi: Galeria foto de la dezbatere.)

Ce e acela un mitocan? Dar academia ce e? Despre academia prea puţini s-au întrebat pentru că erau convinşi că ştiu. Mitocanul a fost catalogat, definit, tras de capete pe lungime şi pe lăţime, ne-am întors la vremurile lui Carapancea şi ale hâtrelor sale scrieri. „Mis-cotton – micotan – mitocan”, adică exact ce mă frământase şi pe mine înainte de a purcede la eveniment: cum să te îmbraci pentru o antinomică Berărie Culturală? Aşadar, mitocanul era acel individ care nu-şi permitea stofa 100% din lână, ţesută după toate farafastâcurile pariziene, ci acela de-şi permitea doar autohtona invenţie românească: jumate-lână, jumate-bumbac - deci tot în jumătăţi de măsură! Poate totuşi o subtilitate a scăpat totuşi discuţiilor. Mitocanul în esenţa absconsă a sufletului său e individul care nu îşi ridică nici o întrebare, care nu are decât afirmaţii. Iar din acest punct de vedere, mitocănia cea perfidă se strecoară până şi în cele mai elevate conversaţii şi dezbateri.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 768. Comentarii: 1. Punctaj: 0.
 
 
06.06.2013
  Cum vad Boc si Giurgiu dezvoltarea cinematografiei la Cluj

Primarul Emil Boc, fondatorul şi preşedintele TIFF, Tudor Giurgiu - alături de Cristian Hordilă şi profesorul Doru Pop (Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB ), precum şi Ovidiu Câmpean - managerul proiectului Centrului de pentru Industrii Creative ( aşa zisul Hollzwood clujean din Lomb) şi-au prezentat miercuri seara ( 5 iunie 2013), la dezbaterea organizată la Berăria Culturală, viziunile şi strategia referitoare la dezvoltarea industriei cinematografice Cluj şi transformarea acestuia în principalul centru de producţie cinematografică al Clujului.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 780. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
21.05.2013
  Prima dezbatere la Beraria Culturala

Miercuri seara, la ora 19, se inaugurează "Berăria Culturala", la Fabrica de Bere Ursus. Berăria Culturală este un proiect cultural-comunitar al Fundaţiei Armonia, realizat în parteneriat cu Ursus, destinat creării la Cluj, în localul Fabricii de Bere Ursus, de pe Calea Moţilor, a unui spaţiu al prieteniei, dezbaterii academice, al comunicării şi socializării relaxate şi constructive. "Berăria Culturală" este dedicată oamenilor cu idei si minte deschisă, care vor să fie împreună pentru a dezbate temele culturale şi comunitare ale Clujului, la o halbă de bere, alături de prieteni. Este un loc creat pentru studenţi şi oamenii care se simt tineri, liberi şi creatori. Berăria Culturală vrem să fie o platformă de exprimare a ideilor şi proiectelor culturale şi comunitare pentru cei care nu au această posibilitate, în special pentru studenţi, dar nu numai.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 804. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
19.04.2013
  Va invit la standul de prezentare al cartilor mele de la Gaudeamus

Cei care nu pot veni la 11, la evenimentul lansarii cartii: Linsajul mediatic in politica romaneasca.1919.Adevarul versus Bratianu, Editura Adevarul, Bucuresti 201, vreau sa le spun ca ne putem intalni dupa masa, sambata si duminica la standul meu de prezentare a cartilor, din cadrul Targului de carte Gaudeamus. Acolo am expus Linsajul... si cartea: Ion I.C. Bratianu. Conceptie si management politic, Editura Eikon, Cluj Napoca, 2011. Standul l-am obtinut si amenajat cu ajutorul unui Prieten fidel, generos si boier cu mine de atatia ani. In paranteza spun ca sanctionarea mea de catre Politia d-lui Boc s-a facut in timp ce descarcam din masina materialele destinate standului, fiind reclamat de niste oameni mici la suflet). Decorarea standului si roll upu-urile mi-a fost asigurate de alt Prieten bun, Adi Pop, de la PMA, carora le multumesc! Ma gasiti la stand vineri dupa masa, sambata si duminica, bucuros sa stam de vorba despre istorie, politica si presa Si, mai ales, despre relatiile si legile societatii si ale istoriei care/si pun amprenta asupra acestor relatii.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 590. Comentarii: 0. Punctaj: 29.
 
 
16.04.2013
  Linsajul mediatic se lanseaza vineri la Gaudeamus

Editura Adevărul anunţă lansarea cărţii: Linşajul mediatic în politica românească. 1919. Adevărul versus Brătianu, autor Ion Novăcescu, în cadrul târgului de carte " Gaudeamus Cluj Napoca". Evenimentul lansării va avea loc vineri, 19 aprilie, ora 11, la standul editurii, organizat în cortul târgului din P-ţa Unirii. Cartea şi conjunctura istorică în care s-a produs primul linşaj mediatic al democraţiei româneşti a votului universal vor fi prezentate de către Vasile Dâncu (sociolog şi profesor universitar), conf. univ dr. Ciprian Păun. În cadrul evenimentului lansării cărţii va avea loc şi dezbaterea: " Presa clujeană şi provocările prezentului", care va fi moderată de către Ciprian Aron ( realizator Realitatea TV Cluj).


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 969. Comentarii: 0. Punctaj: 63.
 
 
05.04.2013
  Cum i-a desfiintat Cristoiu pe practicantii linsajelor de astazi si ce-a zis despre carte

Lansarea la Bucuresti (in 3 aprilie) a cartii mele: Linsajul mediatic in politica romaneasca. 1919. Adevarul versus Bratianu, Editura Adevarul, mi-a oferit privilegiul si onoarea sa fiu apreciat si criticat stiintific de trei oameni mari ai Presei, Culturii si Politicii nationale: Ion Cristoiu, Adrian Cioroianu si Valeriu Stoica. In aceeasi masura, am avut sansa sa cunosc oameni faini, ca: judecatorul Cristi Danilet, care si-a modificat programul (trebuia sa plece la Timisoara) pentru a veni la lansare; consilierul prezidential, Daniel Funeriu, care, in acea agitata zi de sterpul politicianism, si-a lasat treburile si a venit, alaturi Profesorul Constantin Schifirnet, aprigul ardelean, Petru Mihali etc. In acelasi timp, acest eveniment mi-a oferit, din nou, proba caracterului nobil pe care-l au Doamnele si Domnul politicii clujene - Elena Uioreanu si Aurelia Cristea, precum si Alin Tise. Elena Uioreanu - la fel ca sora mea de suflet - Paula Olteanu (care a venit anume din Constanta) a venit si ea, special, de la Cluj, pentru lansarea cartii. La fel au facut si doi oameni faini din conducerea unei companii multinationale, care cred ca prefera sa fiu discret cu identitatea lor.

 Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 914. Comentarii: 0. Punctaj: 80.
 
 
01.04.2013
  Lansarea cartii despre Linsajul Mediatic la Bucuresti

 
"Linşajul mediatic este operaţiunea mediatică non-jurnalistică, deosebit de agresivă, amplă şi uneori de lungă durată, promovată de către una sau mai multe instituţii media, coalizate sau nu, care acţionează premeditat, ori reactiv, împotri...va unui individ, de obicei cu statut de persoană publică, în scopul compromiterii şi distrugerii credibilităţii şi reputaţiei sale." Aceasta e definitia pe care am dat-o linsajului mediatic si pe care am extras-o din cartea noastra: Linsajul mediatic in politica romaneasca.1919. Adev[rul versus Bratianu, Editura Adevarul, a carei lansare va fi miercuri, 3 aprilie, de la ora 18, la Libraria Adevarul din Bucuresti. Au confirmat participarea: un fost premier al Romaniei, actuali si fosti ministri, parlamentari, actuali consilieri prezidentiali. Fata-n fata cu acesti vor sta figuri de prima marime ale presei nationale. Lansarea cartii vine intr-un context deosebit de tensionat, caracterizat de executii mediatice in direct, amenintari si acuze grave proferate intre ziaristi. Sper ca aceasta carte sa fie punctul de pornire al unei dezbateri interne a breslei despre statutul, misiunea si viitorul presei romanesti. Ceea ce se intampla acum in mass media cu raspandire nationala, dar si in cazul anumitor publicatii locale, care se ocupa cu santajul si linsajul mediatic, nu mai poate fi tolerat mult imp de catre societatea romaneasca.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 703. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
20.03.2013
  Cum a fost linşat mediatic Ionel Brătianu

Lansarea cărţii:  Linşajul mediatic în politica românească. 1919. Adevărul versus Brătianu, apărută la Editura Adevărul (2013),  va avea loc miercuri, 3 aprilie, ora 18.00, la Libraria din Strada Doamnei nr. 27 – 29, din centrul Bucurestilor. Vor vorbi despre linsajul mediatic in politica romaneasca:  Adrian Cioroianu - decanul Facultatii de istorie a Universitatii din Bucuresti, jurnalistii: Ion Cristoiu si Ioana Lupea, de la Adevarul şi Valeriu Stoica. În zilele următoare sper să fac şi un alt anunţ-surpriză privitor la un alt vorbitor, în cadrul evenimentului de lansare pe piaţă a cărţii. Această carte prezintă cititorului cronica primului linșaj mediatic din politica românească, executat în 1919, timp de 333 de zile,  de către marele jurnalist, Const. Mille – părintele fondator al presei române moderne și al său influent ziar, Adevărul, contra celui mai puternic om de stat al României Mari, premierul liberal Ion I.C. Brătianu.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 724. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
14.03.2013
  Mergand cu Dumnezeu in Raiul Muzicii

Vaya con Dios e un salut în spaniolă, care înseamnă: Mergi cu Dumnezeu! Vaya con Dios e şi-un spirit de credinţă în lumea catolică. Dar, pentru mine, Vaya con Dios e o formaţie ale cărei cântece mi-au bucurat urechile de mulţi ani. Aseară, 13.03.2013, numerele s-au îmbinat, la Cluj, în sala Sporturilor, într-o scară a înălţării spiritului. Pe care Vaya con Dios s-a coborât la noi pentru a ne urca, transfigurându-ne, în spaţiul sacru al muzicii.  În concertul de aseară, Vaya con Dios a cântat doar pentru mine şi mi l-a adus aproape pe Dumnezeu. Plutind în voie bună, spiritul mi s-a desprins din carnea obosită şi stresată şi, urmându-l pe Marele Spirit, a pătruns în Raiul muzicii. 


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 825. Comentarii: 0. Punctaj: 19.
 
 
11.09.2012
  La Marasesti - printre Eroi

M-am dus la Marasesti cu fetele mele, dintre care una are 12 ani, ca sa le arat locul unde doarme Mariuca, Eroina de 12 ani, impuscata in inima de dusman, in nucul de unde ii avertiza si-i indruma pe soldatii romani sa nu se lase biruiti. Fetele mele nu stiau nimic de Mariuca pentru ca patriotii care conduc destinele inavatamantului romanesc de 20 de ani au scos-o din manualul de istorie. La fel cum au facut cu toti marii eroi romani si cu toti marii creatori de istorie. In locul lor i-au plantat, in filele cartii si-n constiinta generatiilor de acum, pe guta, esca si alti noi "eroi". In timp ce americanii au cultul preamariirii eroilor, romanii, astazi, i-au omorat din nou. In suflete.

 Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1020. Comentarii: 0. Punctaj: 19.
 
 
15.08.2012
  Linsajul mediatic in politica romaneasca

Am reusit, dupa sase luni de cercetare in biblioteca sa finalizeze noua mea carte: LINSAJUL MEDIATIC IN POLITICA ROMANEASCĂ. Adevărul versus Brătianu, în 1919. Este un studiu științific, unic în istoriografia românească, cu cca. 500 de note de subsol ( majoritatea din izvoare primare, citate în premieră de mine), despre primul linșaj mediatic din democrația românească, executat pe parcursul a 11 luni, de către cel mai influent ziar politic, contra celui mai puternic om politic și de stat al vremii. În urma cestei operațiuni de presă, de o agresivitate și creativitate nemaintâlnite până atunci, coordonata de către Const. Mille - fondatorul presei române moderne, contra celui mai puternic om politic al vremii și poreclit a fi „tiranul”/ „dictatorul”/ „sultanul oriental”, liberaul Ion I.C. Brătianu, PNL-ul va pierde primele alegeri parlamentare, organizate in baza votului universal, in Romania. Le va pierde, desi - ATENTIE! - Brătianu si PNL au legiferat, cu cateva luni inainte: votul universal, reforma agrara, ziua de munca de 8 ore, repausul duminical, concediul de maternitate, protejarea copiilor de exploatare, prima politica de protectie sociala botezata „Belsugul Victoriei” si, cel mai important, a consfiintit, la Paris, la conferinta pacii, hotarele Romaniei Mari. Adică, oameni buni, au FĂCUT ATÂTEA pentru țară și ROMÂNIA. Dar, au comis, ca mai toți politicienii, păcatul aroganței și înfumurării că doar ei pot fi aleșii.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 795. Comentarii: 0. Punctaj: 37.
 
 
11.06.2012
  Exclusiv! Boc: Am mitraliera incarcata. Astept momentul ca sa-i ciuruiesc

Candidatul PDL la Primaria Cluj, Emil Boc, ne-a declarat in exclusivitate, la ora 8,45, in aceasta dimineata ca asteapta increzator anuntarea rezultatelor oficiale la scrutinul de duminica pentru alegerea primarului municipiului Cluj Napoca. Intrebat de noi daca va castiga  batalia simbolica a " Stalingradului politicii romanesti", asa dupa cum am definit noi batalia pentru fotoliul de primar al municipiului, Emil Boc, care era obosit dar parea relaxat, a spus ca: "astept momentul ca sa-i ciuruiesc. Am mitraliera la spate. E incarcata. Astept linistit!" PDL Cluj si candidatul sau au evitat in aceasta dimineata sa anunte rezultatul numararii paralele pe care au facut-o dupa centralizarea proceselor verbale din sectiile de vot de pe raza Clujului, dupa ce USL a contestat numaratoarea facuta in cinci sectii de votare (potrivit purtatorului de cuvant al USl Clu, Ana MAria Danciu). Surse din PDL Cluj ne-au declarat ca potrivit numaratorii paralele a proceselor verbale care au centralizat rezultatele scrutinului din 10 iunie, Emil Boc ar avea cu 700 de voturi mai mult decat candidatul USL, Marius Nicoara.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 733. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
06.06.2012
  Exclusiv! Boc il provoaca la confruntare pe Nicoara la A IV-a Putere. Lapusan a ridicat manusa.

Candidatul PDL la functia de primar al Clujului, Emil, Boc l-a provocat pe contracandidatul sau, Marius Nicoara, reprezentantul USL, la o confruntare televizata, care sa aiba loc in ultima zi in care, potrivit legi, asemenea dezbateri mai pot avea loc. Boc a aruncat manusa lui Nicoara marti seara, in cadrul talkshow-ului A IV-a Putere cand a spus ca-l provoaca pe Nicoara si pe ceilalti competitori inscrisi in cursa pentru fotoliul de primar la o confruntare directa, "cu proiectele si cu propriile noastre idi pe masa". Boc a mai spus ca prin aceasta provocare la lupta directa vrea sa elimine speculatiile si zvonurile lansate de stafurile de campanie ale contracandidatilor sai, conform carora ar evita o asemenea confruntare sau ca s-ar teme sa stea fata-n fata cu challangerul sau de la USL.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 704. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
24.05.2012
  Marea confruntare: Novacescu versus Boc.

"Fara mila si fara ura, cu toate intrebarile la care tu astepti raspuns!" - acesta este sloganul si principiul director care ma va ghida in timpul acestei mari, dificile si onorante confruntari cu fostul premier al Romaniei, fost primar al Clujului si actual candidat al PDL Cluj la functia de primar. Trebuie sa va marturisesc ca negocierea formatului si principiului director ale acestei emisiuni a fost deosebit de dificila. Au fost ceasuri si zile nenumarate in care am negociat cu seful campaniei electorale a d-lui Boc, europarlamentarul Rares Niculescu. Trebuie sa mentionez, cu respect pentru preopinentii mei pedelisti, ca a lor a fost solicitarea expresa de a se face confruntarea cu mine. De asemenea, atat Emil Boc, cat si Rares Niculescu au acceptat din start principiul si conditia mea, ne-negociabile, ca sa avem o confruntare, un ciclu de talkshow-uri pina in 10 iunie, in cadrul carora sa fie adresate toate intrebarile pe care clujenii si le pun si la care Emil Boc trebuie sa raspunda. Dar si sa ofer, EVIDENT, posibilitate candidatului de a-si expune proiectele pentru Cluj. Fara ura si partinire, cu obiectivitate si intransigenta din partea mea si cu transparenta si onestitate din partea sa.

 Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 730. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
18.04.2012
  Chiliman i-a recomandat lui Antonescu sa studieze cartea noastra despre Bratianu

Omul politic liberal  Andrei Chiliman ( primarul Sectorului 1 din Bucuresti) i-a recomandat public, marti, 17 aprilie a.c., lectura cartii noastre: Ion I.C. Bratianu. Conceptie si management politic. Recomandarea lui Andrei Chiliman a fost facuta in cadrul unei conferinte de presa tinute la Bucuresti, in cadrul careia liderul liberal a anuntat ca nu paraseste PNL si ca ramane simplu membru de partid. "Rămân la datorie şi pentru că m-am consultat cu Ionel Brătianu. Şi nu prin spiritism, ci prin lectură. O lectură pe care i-o recomand şi d-lui preşedinte George Crin Laurenţiu Antonescu. Îi dăruiesc această carte, a lui Ion Novăcescu, intitulată „Ion I.C. Brătianu- Concepţie şi Management Politic”, cu speranţa că va opri procesul de transformare a Revoluţiei Bunului-Simţ în Revoluţia Bunului-Plac", a spus Chiliman, care şi-a anunţat marţi demisia din Biroul Politic Central al partidului, după ce a fost înlocuit săptămâna trecută, la propunerea lui Crin Antonescu, din funcţia de preşedinte al Organizaţiei PNL din Municipiul Bucureşti. Este necesar sa precizez ca dl. Crin Antonescu a semnat Cuvantul inainte la cartea noastra, publicata in 2011, cu sprijinul financiar al ALDE si al Parlamentului European ( obtinut cu ajutorul doamnei europarlamentar Norica Nicolai). 


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 800. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
12.03.2012
  Afacerile secrete ale Printului bugetelor

Mai jos, va prezint, un nou episod, obisnuit, al serialului politic horror pe care noi, prostii de contribuabili, il finantam de 22 de ani pentru ca ei, politicienii si ciocoii (baietii destepti) din spatele lor, care-i manevreaza ca pe marionete, sa se imbogateasca pentru 20 de vieti. Ale lor si ale copiilor si nepotilor lor. In cadrul incendiarei editii a talkshow-ului A IV-a Putere s-au facut dezvaluiri socante despre afacerile firmei DP Consult, cea care a proiectat centura de ocolire a Clujului, firma care apartine lui Mircea Pop, cel pe care presa clujeana l-a botezat a fi drept: Printul bugetelor. Precizam ca acest proiect a fost aprobat pe vremea guvernului Nastase si sustinut politic, fara rezerve pe vremea guvernelor care ne-au mintit ca-i ard pe corupti si n-au facut altceva decat sa umple puscariile de pe urma furaciunilor facute.

 Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1077. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
16.12.2011
  Emil Boc e la Cluj. Tatal sau e la terapie intensiva

Premierul Emil Boc a venit de urgenta joi seara la Cluj, dupa ce a fost informat ca tatal sau, in varsta de 88 de ani, a fost dus cu salvarea la Spitalul de Recuperare din Clu, la Sectia de Neurologiej. Tatal premierului sufera de complicatii generate de un accident vascular. 


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 966. Comentarii: 0. Punctaj: 40.
 
 
23.08.2011
  De ţinut minte şi de învăţat de la Ei!

Aceasta este o poveste reală. De Sfanta Maria am fost acasa, in Banat. Mai precis in Valea Almajului, undeva intre Anina si Baile Herculane. Oamenii locului au fost emotionati profund, si cred eu, in bine, de un gest specific spiritului german. O delegatie a firmei austriece - care acum 100 de ani a construit in Banat un pod la primul tronson de cale ferata de pe teritoriul românesc, respectiv linia: Baziaş -Oraviţa - Anina, s-a prezentat la Primăria din Oraviţa pentru a anunţa autorităţile locale că garanţia de 100 de ani acordată de această firmă pentru podul de cale ferată de la intrarea în Oraviţa a expirat şi că din acel moment austriecii nu-şi mai asumă responsabilitatea asupra trăiniciei podului. Austriecii au venit în Banat la fel grănicerii românii Bănăţeni au mers, acum o sută de ani, la drăguţul de împărat. Îmbrăcaţi, ca de sărbătoare, cu diplomă festivă, cu flori, sampanie şi ghirlande. Pur si simplu: au venit să aducă ofrande Zeului tehnologiei nemţeşti, care le-a protejat munca si podul.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 983. Comentarii: 2. Punctaj: 9.
 
 
21.07.2011
  "Fierul rosu" la Realitatea TV pe colaborationismul si incompetenta opozitiei clujene

Emisiune fabuloasa in aceasta seara la Realitatea TV Cluj ( O puteti vedea pe site-ul Ziua de Cluj). O analiza corecta, profesionista, violenta, dura a radiografiei scenei politice clujene, asa cum ne-o arata sondajul de opinie comandat de catre PSD, in scopul stabilirii candidatilor pentru Primarie si Consiliul Judetean. Invitatii lui Ciprian Aron au fost: Tavi Hoandra, Rares Bogdan si subsemnatul. A fost una din cele mai dinamice, dure si spirituale emsiuni la care eu am participat. Eu si Rares am fost tenhici si politicosi.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 821. Comentarii: 3. Punctaj: 0.
 
 
26.05.2011
  O idee excelenta si cu mare impact de Zilele Clujului

Sarbatoarea "Zilele Clujului", care incepe maine si tine pina in 3 iunie, prilejuieste creativilor si creatorilor clujeni exersarea unor idei inedite si spectaculoase de promovare a propriilor creatii sau a clientilor acestora ( in cazul agentiilor de creatie si publicitate. Daca la prima categorie am in vedere pe autorii de carti, care vor avea lansari, ori blogeri, cum este cazul Imensei Frigarui, in cel de-al doilea caz am in vedere ideile creative ale firmelor de publicitate (ma refer in primul rand la conceptul grafic al evenimentului, facut de dl. Branzas), sau ale oamenilor creatori din Primarie.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 694. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
27.10.2010
  Tise si-a dat demisia din toate functiile din PD-L Cluj

Ziua de Cluj a anuntat in premiera, miercuri seara, la 19,30, gestul spectaculos al presedintelui Consiliului Judetean, Alin Tise, de a-si da demisia din toate functiile de conducere ale PD-L Cluj. Precizam ca el era prim-vicepresedinte al PD-L Cluj Napoca si vicepresedinte al organizatiei judetene. El ramane un simplu membru de partid. Tise mi-a declarat ca motivul oficial al gestului sau e ca functia administrativa ii ocupa tot timpul si nu se mai poate dedica activitatii politice. Motivul real il vom afla peste cateva zile, insa acesta este cel descris de noi in editorialul: Noaptea Cutitelor Lungi in PD-L Cluj si in postarea de azi dimineata,referitoare la razboiul portocaliu, care a inceput.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 771. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
12.07.2010
  Spania-Ce echipa de oameni frumosi si buni!!!

Spania a castigat meritat campionatul mondial, cred eu, din trei motive: 1. Spaniolilor le e drag fotbalul. Ei au devenit acum brazilienii copilariei mele. Mingea de fotbal - cum naiba o chema-o si cine-o fi fabricat-o, ca multe probleme le-a pus jucatorilor si portarilor - a fost un catelus cuminte si dresat la picioarele lui Xavi, Iniesta, ori Pedro. Spania a fost singura echipa care ne-a readus bucuria fotbalului, pe care orice muritor pasionat de acest sport o simte si doreste sa o aiba. In fotoliu, privind televizorul, pe gazon ori pe terenul sintetic.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 786. Comentarii: 7. Punctaj: 186.
 
 
12.07.2010
  UpDate: Horia Ciorcila trimis in judecata de DIICOT Cluj

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecata a  presedintelui Banci Transilvania, Horia Ciorcila. Alaturi de acesta mai sunt trimisi in judecata Claudiu Silaghi, actionar si fost vicepresedinte al bancii clujene; CHRISTOFOUROU GEORGIOS – director general al Bank Of Cyprus – Public Company Limited – Sucursala România,


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 982. Comentarii: 1. Punctaj: 24.
 
 
03.06.2010
  Patru neveste si-o amanta suparate c-au fost spionate

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a efectuat miercuri o ampla actiune nationala, inclusiv la Cluj, al carei scop a fost  destramarea unei asa zise retele nationale de interceptari telefonice ilegale. Procurorii DIICOT au avut mandate pentru verificarea a cinci cetateni clujeni care ar fi detinut si folosit instalatii tehnice si soft de interceptare a telefoanelor mobile. 


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 837. Comentarii: 0. Punctaj: 29.
 
 
02.05.2010
  Dimitriu din nou pe corabia Puterii

Ex-lider pesedistilor clujeni, Stefan Dimitriu, a fost numit presedinte interimar al organizatiei din Cluj a noii formatiuni politice Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR), cunoscut mai bine sub titulatura de "Partidul independentilor". In felul acesta, Dimitriu revine in tabara puterii dupa ce acesta, in calitate de lider al PSD Cluj, a militat intens pentru o buna si indelungata colaborare cu partidul lui Emil Boc. Va reamintesc ca in calitatea sa de sef al campaniei electorale a PSD Cluj pentru alegerile uninominale din noiembrie 2008, a produs un soc atunci cand a lansat un manual electoral pentru candidati si partid in care scria negru pe alb ca PSD trebuie sa aiba o relatie excelenta cu Emil Boc si, foarte important, sa nu-l atace sub nicio forma.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 682. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
18.03.2010
  Primarul din Baia Mare condamnat la inchisoare de catre Curtea de Apel Cluj

Curtea de Apel Cluj l-a condamnat ieri pe primarul municipiului Baia Mare, Cristian Anghel (PNL) la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare, anuland sentinta Tribunalului Maramures, care l-a achitat. Inalta instanta clujeana urmeaza sa trimita mandatul de arestare al primarului Anghel la Judecatoria din Baia Mare pentru a fi pus in aplicare. Sentinta este definitiva si executorie.
 Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 575. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
02.03.2010
  PrimarulCraiovei, Antonie Solomon, a fost retinut

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost urcat cu catuse la maini intr-o duba a politiei, in aceasta seara, la ora 20,03, fiind retinut pentru 24 de ore de catre procurorii anticoruptie intr-un dosar in care acesta este acuzat de coruptie. Duba Politiei l-a dus pe Solomon la Tribunalul Craiova, unde acesta va fi audiat de catre judecatori, care se vor pronunta asupra cereri de arestare preventiva pentru 29 de zile, cerere depusa de catre DNA.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 551. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
26.02.2010
  Marian Sarbu pleaca din PSD

Marian Sarbu, fostul ministru al Muncii in guvernul PD-L- PSD si unul dintre liderii social-democrati, pleaca din PSD. Sarbu a avut in aceasta dimineata o discutie cu liderul PSD, Victor Ponta, pe care a catalogat-o ca fiind " una calma". Acesta a mai spus ca nu se mai regaseste in " politica sociala a partidului din care face parte"


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 564. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
16.02.2010
  Iliescu se retrage din PSD

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a anuntat ca se retrage din toate functiile pe care le are in partid si ca este posibil sa se retraga si din Congresul care va avea loc sambata, la Romexpo, in Bucuresti. Iliescu a declarat la Antena 3 ca liderii partidului ca va ramane fidel stangii romanesti si ca soarta PSD  il preocupa, insa spera ca acest partid sa nu iasa slabit si divizat in urma Congresului. Ion Iliescu a precizat ca este extrem de nemultumit de "esenta discutiilor pe marginea statutului care risca sa transforme partidul intr-o grupare de grupuri care se lupta intre ele


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 553. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
11.02.2010
  Drogurile legale au fost interzise

Guvernul a adoptat in sedinta de miercuri Ordonanta de Urgenta prin care sunt interzise de la vanzare si consum asa numitele "droguri legale", comercializate in magazine de profil sub denumirea de "plante etnobotanice. Noua lege face referire la 36 de astfel de plante sau substante halucinogene iar magazinele care le au pe stoc sunt obligte sa le inventarieze si sa le distruga imediat.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 625. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
11.02.2010
  Evenimentul Zilei fost cumparat de Boby Paunescu

Ziarul Evenimentul Zilei si saptamanalul Capital au fost cumparate de catre Boby Paunescu, fiul controversatului magnat Constantin Paunescu, cel acuzat in anii 90 ca ar fi devalizat Bancorex. Cele doua titluri cumparate vor fi integrate in grupul media B1 din care fac parte B1TV, VOX News si cel mai puternic ziar local, Gazeta de Sud. Vanzarea a fost confirmata joi printr-un printr-un comunicat de presa emis de Ringier Romania, divizia trustului elvetian care a detinut cele doua publicatii in baza unei decizii de "eficientizare a portofoliului de print".


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 587. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
Nume utilizator:
Parola:
Autentificare
Recuperare Parolă
Cont Nou

Promo
LINSAJUL MEDIATIC SI MANAGEMENTUL POLITIC AL LUI BRATIANU. DOUA CARTI ESENTIALE PENTRU TINE

Cărțile:

Ion I.C. Brătianu. Concepție și management politic, Editura Eikon, Cluj Napoca, 2011, 410 p. si:

 Linsajul mediatic în politica românească [...]


Talkshow online
Radio Napoca fm Cluj - 102,2 fm


Descarca-te!

Ai o problema ?

Copyright © 2018 Fundatia Armonia. Toate drepturile rezervate.
Home     Despre Mine     Contact     Forum     Publicitate     Termeni și Condiţii
made by EIKON