[x] Închide căutarea
  Caută în categoria   Caută Autentificare

Prima pagina
Special
Forum
Newsletter
Sondaje
Cand credeti ca se va rezolva criza gunoaielor din Cluj Napoca?

  In timp util.
  Până la sfârșitul anului 2015.
  Până la mijlocul anului 2016.
  În doi ani.
  În mai mulți ani

Votează   |   Vezi rezultate

Concurs
concurs

Concursul este suspendat, momentan.

 
HOME
CĂUTARE
ARHIVĂ
DESPRE MINE
CONTACT
PUBLICITATE

inchide
Vezi toate articolele din Cea Mai Nesimtita Companie Institutie.
 
24.02.2012
  Caine de gunoaie la Cluj. Cel mai trist si tulburator reportaj al meu

"Slum dog de Cluj" sau "Caine de gunoaie de Cluj" este cel mai trist, mai tulburator si mai muncit reportaj pe care l-am facut eu in cariera de jurnalist TV. Este emotionant pentru ca spune povestea trista a unui numar mare de copii... tristi si fara speranta. Mai precis, e povestea celor 300 de copii fara speranta si fara viitor, nevoiti sa traiasca in gunoaie si cu gunoaie. 300 de copii inocenti si frumosi care au o poveste de viata asemanatoare cu cele ale eroilor din multipremiatul cu Oscar film: Slum dog millionaire. Aceeasi poveste trista, aceeasi disperare si aceeasi lupta pentru supravietuire, in acelasi cadru cu muntii de gunoaie si de dejectii, produse in exces de marele oras; cu singura diferenta ca e vorba de copii de la marginea Clujului.

Copii nevoiti sa-si imparta arealul in care supravietuiesc cu sute de caini, toti, om si animal, luptandu-se pentru resturile consumului nostru exagerat si de multe ori nerusinat. Va indemn!..., Va rog!..., sa urmariti acest reportaj. Am muncit multe zile la el, in ger, pe acuperisuri si-n gunoaie, alaturi de colegii mei, cu degetele inghetate pe butonul de pornire al camerei, in asteptarea imaginii care sa va cutremure si sa va trezeasca. Sa va faca sa va pese pina nu-i prea tarziu. Si am surprins-o! Imaginea terifianta, care m-a ingrozit, a celor trei fetite nevoite sa iasa goale-pusca, in ger, pentru a-si face nevoile. In fata casei si la marginea orasului civilizat, universitar si de cinci stele. Reportajul spune povestea unor oameni, cetateni ai Clujului, aflati in fata unui gard inalt de beton si, evident, in afara zidurilor cetatii si ale urbanitatii. Mesajul pe care vreau sa vi-l transmit, si sper ca sa fie priceput, mai ales de responsabilii din partide si de la Primarie, e ca ZIDURILE, oricat de inalte si de trainic au fost construite dealungul istoriei, nu au putut apara oranduirile civilizate de foamea si frustrarea celor multi si exclusi. Acolo, in fata zidului nostru inalt si fragil, care ne opreste vederea si simtirea, se afla sute de de copii. Inghetati si flaminzi, in cocioabe insalubre dar care, ATENTIE, toate au antene parabolice, care, in fiecare zi, le picura-n suflete dorinta si nevoia de a gusta cu nesat din viata noastra. Si cand vor fi mari si tari, si atat de multi nu-i va mai opri nimic. Cu atat mai putin un bicisnic de zid de indiferenta si beton. Luati aminte!


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 4966. Comentarii: 2. Punctaj: 96.
Votează articolul


Listeaza articolul Trimite articolul pe mail Trimite articolul prin Yahoo! Messenger
TAG-uri: slum dog  caine de gunoaie  copii  defavorizati  Cluj  
Vezi toate articolele din Cea Mai Nesimtita Companie Institutie.
 
 
 
Comentariile cititorilor

 
E tulburator si adevarat ce ati scris, d-le Miclaus!
Trimis de Ion Novacescu la 24.02.2012 12:22:07
 
 
Durerea cea mai cumplita este atunci cand saraciei materiale ii urmeaza cea morala si, mai ales, cand saracului i se pare ca nimeni dintre semenii sai nu-l vrea prin preajma.
Trimis de Pius Miclaus la 24.02.2012 11:15:43
 
Nume utilizator:
Parola:
Autentificare
Recuperare Parolă
Cont Nou

Promo
LINSAJUL MEDIATIC SI MANAGEMENTUL POLITIC AL LUI BRATIANU. DOUA CARTI ESENTIALE PENTRU TINE

Cărțile:

Ion I.C. Brătianu. Concepție și management politic, Editura Eikon, Cluj Napoca, 2011, 410 p. si:

 Linsajul mediatic în politica românească [...]


Talkshow online
Radio Napoca fm Cluj - 102,2 fm


Descarca-te!

Ai o problema ?

Copyright © 2018 Fundatia Armonia. Toate drepturile rezervate.
Home     Despre Mine     Contact     Forum     Publicitate     Termeni și Condiţii
made by EIKON