[x] Închide căutarea
  Caută în categoria   Caută Autentificare

Prima pagina
Special
Forum
Newsletter
Sondaje
Cand credeti ca se va rezolva criza gunoaielor din Cluj Napoca?

  In timp util.
  Până la sfârșitul anului 2015.
  Până la mijlocul anului 2016.
  În doi ani.
  În mai mulți ani

Votează   |   Vezi rezultate

Concurs
concurs

Concursul este suspendat, momentan.

 
HOME
CĂUTARE
ARHIVĂ
DESPRE MINE
CONTACT
PUBLICITATE
Dezvaluiri
 
27.12.2016
  Castiga 1000 de lei pentru a gasi pretextul pentru care am fost indepartat de la Realitatea.

Dragi prieteni! Puteți câștiga lejer 1000 de lei dacă veți citi această postare până la capăt.
Timp de aproape trei ani am făcut "Matinalul" la Realitatea fm Cluj. Acest fapt a fost pentru mine o bucurie, o onoare și un privilegiu, pentru că am dăruit și m-am dăruit. Zi de zi am împărtășit oamenilor din ceea ce am acumulat în anii petrecuți în bibliotecă și-n tovărășia cărților. Am abordat, analizat și am discutat cu ascultătorii mei, sau cu invitați, - fără ură sau părtinire - chestiunile locale și naționale, arzătoare sau la ordinea zilei. Consider că mi-am făcut datoria de jurnalist cu onoare, profesionalism, fidelitate și eficiență. Cred că principala valoare pe care am cultivat-o în acești ani, în timpul celor trei ore de program, a fost LIBERTATEA. Ascultătorii mei au putut, liberi și neîngrădiți, să-și exprime opinia față de stări de lucruri, personaje puternice ale Clujului și țării, inclusiv față de mine. Cred în libertate mai mult decât în orice și această valoare este temelia pe care mi-am întemeiat viața și cariera.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 636. Comentarii: 0. Punctaj: 97.
 
 
27.11.2016
  Dan Puric, la Cluj: Fiecare roman trebuie sa fie un Marasesti individual si sa spuna „Pe aici nu se trece!”

Actorul Dan Puric, care a susținut la Cluj Napoca, la sfârșitul acestei săptămâni, o conferință  eveniment, intitulată: „Glăsuind în neguri”, în cadrul celei de-a 63-a ediții a Berăriei Culturale, desfășurată la Cinema Florin Piersic, a abordat mai multe teme, una dintre acestea fiind cea a conștiinței naționale și a rezistenței genei românești în fața otrăvurilor ideologice bolșevice și de tip neo-marxist. El a vorbit și despre paradoxul românesc în Europa contemporană, care are reflexe suicidale, prin negarea tradițiilor, valorilor și credințelor pe care s-a întemeiat civilizația europeană. În aceeași măsură, Dan Puric a deplâns dezbinarea românească și ipocrizia de a sărbători Ziua Marii Uniri într-o țară dezbinată sufletește. La conferința lui Dan Puric de la Cluj Napoca au participat cca. 750 de persoane, printre care remarcându-se mitropolitul Andrei și poeta Oana Boc (vezi galeria foto!).


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 323. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
18.11.2016
  Dan Puric: Se lucreaza intens la uitare. Un rol mare il are licheaua de roman.

Marele actor Dan Puric a vorbit în „Matinalul” Realitatea fm Cluj despre conferința-eveniment: „Glăsuind în neguri”, care va avea loc la Cluj Napoca, joi, 24 noiembrie, de la ora 19, la Cinema Florin Piersic.   Înbeznații ăștia. Parcă cineva a stins lumina în țara asta și am ajuns să ne cunoaștem pipăindu-ne, nemaiavând posibilitatea unei perspective. Un genial fizician german  a spus:„când orizontul unui om se strânge din ce în ce mai mult, adică devine tâmpit, orizontul devine la un punct și acel om zice: uite punctul meu de vedere.” Și atunci, nu poți să judeci un orizont de vedere creștin, cum este al nostru cu, să zicem, un punct de vedere european sau civil al unui nea Panos. Așa că noi devenim puncte, care ne atingem între noi. Așadar, când unuia i se închide orizontul, el devine punct și atunci vine unul și zice: „iată punctul meu de vedere!”. Ia gândiți-vă la punctul de vedere al unui amărât de acolo, din Bruxelles, despre România. Ce știe el despre noi sau despre Croația sau Rusia sau orice țară. Noi trăim acum numai din puncte de vedere și nu din taina existenței noastre. Știți că era bancul ăla extraordinar cu o blondă, în genunchi, în fața unui felinar. O găseșțte polițaiul și o întreabă: „ce faci domnișoară, în genunchi aici, în fața felinarului? Păi am pierdut inelul de logodnă. Și aici l-ați pierdut. Nu, ci printre blocurile de vis a vis, dar aici e lumină.” Așa e și cu ăștia. Ei caută unde li se aprinde lor lumina. Dacă li se aprinde lumina de la Bruxelles, de la Moscova, ori de la Washington acolo caută.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 585. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
19.09.2016
  Academicianul I.A. Pop ne spune care-i brand-ul de neam al romanilor

Într-un context geopolitic tensionat și într-un mediu național letargic și tulbure, Academicianul Ioan Aurel Pop - rectorul Universității Babeș Bolyai - este o voce limpede a conștiinței românești. Și a nevoii noastre de identitate națională. Domnia va susține miercuri seara la Berăria Culturală,  o conferință în primă audiție despre „Brand-ul de neam la români”. Acest eveniment academic de marcă va avea loc la Casino, în ziua de miercuri, 21 septembrie 2016, începând cu ora 19. Academicianul I.A. Pop va prezenta publicului care sunt elementele și trăsăturile care dau conținut și definesc brand-ul de neam al românilor. Ce anume asigură specificitatea și unicitatea noastră printre celelalte neamuri ale Europei și lumii întregi. Evident, că această definire a „mărcii de identitate” a românilor va fi prezentată mai ales din punct de vedere al faptei istorice și ținând cont de diversele conjuncturi. Sunt românii un popor ales, care se trage din uniunea celor mai viteji și mai drepți dintre traci cu romanii, cuceritorii lumii sau sunt un popor de la periferia Europei, format din hoți și netrebnici. Pentru a afla răspunsul și, mai ales, ce anume ne definește și ne-a făcut remarcat în istorie, nu ratați această conferință senzațională a rectorului UBB.
Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 592. Comentarii: 0. Punctaj: 22.
 
 
28.04.2016
  Constructorii si arhitectii clujeni le fac doua stadioane oltenilor

Modelul clujean de construire a infrastructurii sportive, care a transformat municipiul de pe Someș în capitala sportului românesc, a fost preluat dincolo de Carpați și de alte autorități locale. Dacă în primii ani după 2012 oltenii, în frunte cu energica primăriță a Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, îi ironizau pe clujeni pe diverse chestiuni, acum au decis să pună în aplicare modelul clujean la ei acasă. Ca să le reușească proiectul de a avea stadioane moderne la prețuri rezonabile, au contractat, prin licitație publică, firme clujene de construcții și proiectare. Așa se face că același consorțiu de de firme care a ridicat „Cluj Arena”, construiește acum două stadioane moderne la Craiova și Tg Jiu (click pe galeria foto). Este vorba despre asocierea dintre constructorul  ACI Cluj S.A., proiectantul Dico&Țigănaș din Cluj Napoca și firma ConA din Sibiu. Clujenii, alături de sibieni, au reușit să  coaguleze o echipă performantă pentru "design and build", cu arhitecți, ingineri si antreprenori care lucrează împreună ca o orchestră.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1002. Comentarii: 0. Punctaj: 27.
 
 
08.03.2016
  Ce sarbatorim de fapt la 8 martie? Adevarul istoric si culisele din spatele povestii.

Cea mai înțeleaptă și utilă lecție pe care am primit-o personal, de la Marele Lord, la unul dintre cursurile sale - e vorba de regretatul academician Camil Mureșan - a fost următoarea: „dragă domnule Novăcescu, când te uiți la o casă în flăcări, să nu te lași extaziat de focul ce a cuprins acoperișul, ci să cauți soba de unde a pornit focul.” Acesta a fost unul dintre principiile în baza căruia am analizat faptele istorice și mi-am scris cărțile. Să găsesc cauza și să nu mă rezum doar la efecte. Aceeași învățătură am aplicat-o în cazul semnificației adevărate, ORIGINALE, a sărbătorii de la 8 martie. Iar concluzia mi-a fost confirmată, cu uimire și încântare, de către preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, deputatul Aurel Vainer, cu care am avut un savuros talk show la Antena 1 Cluj.
Ei bine! Ce sărbătorim de fapt la 8 martie? Răspunsul unanim acceptat acum este: Femeia! Bineînțeles. Dar și ce femeie!!! Una care a devenit pildă biblică, închindu-i-se chiar un capitol în Cartea Sfântă a evreilor și creștinilor. E vorba de Regina Estera.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 481. Comentarii: 0. Punctaj: 22.
 
 
09.11.2015
  Barbarism contra evenimentului lui Dan Puric

Prieteni, de trei ani fac constant evenimente culturale, însă niciodată nu m-am confruntat cu un asemenea barbarism, precum cel care s-a năpustit asupra organizării civilizate și legale a evenimentului cu Dan Puric. În acest week end, din nou, au fost rupte aproape toate afișele amplasate în oraș, scăpând doar cele care sunt în incinte protejate. Am decis să nu mai tipărim și să nu mai punem alte afișe. E o risipă mult prea mare, pe care Fundația Armonia nu și-o poate permite, deși afișele aveau rolul de a-i informa pe vârstnici și pe cei care n-au acces la lumea electronică. Afișele rupte le-am înlocuit de trei ori.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 731. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
20.09.2015
  Inainte de a fi actor Marcel Iures a fost controlor de bilete

Înainte de a fi actor, Marcel Iureş a avut mai multe ocupaţii, de care acestuia nu-i este ruşine. A cărat cărămizi, a fost desenator tehnic la un institut minier şi a fost şi ... controlor de bilete la regia de transport din Craiova. Mărturisirea a fost făcută de marele actor roman în cadrul spectacolului „Leul Singuratic”, desfăşurat la Casa de Cultură a Studenților sub cupola unei ediții speciale a Berăriei Culturale. L-am întrebat „dacă era al naibii cu călătorii”, iar Iureş a spus: „ Nu, că eram timid. Chiar foarte timid. Îi întrebam pe oameni: este că aveţi bilete? 


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1004. Comentarii: 0. Punctaj: 21.
 
 
18.02.2015
  Video senzational: Cum i-a prins Bunicutza 007 pe hotii care furau in autobuzele din Cluj.

O doamnă în vârstă – pe care eu o supranumesc Bunicuţa 007 – este eroina zilelor de astăzi, în care nepăsarea şi indolenţa par a fi valori comune ale oamenilor ce locuiesc marile oraşe. Dând dovadă de o vigilenţă extraordinară, Bunicuţa 007 anulează tentativa a trei hoţi de buzunare, de a o jefui şi îi surprinde pe aceştia în flagrant delict, în timp ce-i furau portmoneul unei tinere. Venerabila doamnă a făcut faţă şi agresiunii celor trei hoţi care, după ce au fost prinşi s-au năpustit ca nişte hiene asupra ei, pentru a o intimida. Filmul acestei întâmplări extraordinare a fost înregistrat de camerele de luat vederi ale noilor autobuze Solaris, care circulă în Cluj Napoca. Infracţiunea comisă de cei trei hoţi, cu vârste între 44 şi 52 de ani, s-a petrecut în data de 17 februarie a.c., într-un autobuz care circula pe linia 35 cu directia Gara spre cartierul clujean Zorilor. Hoţii au domiciliul în judeţele Brăila şi Prahova.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 2672. Comentarii: 0. Punctaj: 30.
 
 
20.01.2015
  Socant a la Cluj! Politia il cauta pe businessman-ul care a paralizat si electrocutat doi controlori intr-un autobuz CTP

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca a deschis un dosar penal, cu autor necunoscut, iar Poliția Cluj Napoca îl caută pe individul cu semnalmente de business-man, care în seara zilei de luni, 19 ianuarie, s-a folosit, într-un autobuz aflat în mers, pe linia 24, de un spray paralizant și de un aparat cu electroșocuri pentru a evita plata contravenției pentru că nu avea bilet. Solicitat, de către unul dintre controlori, între stațiile Spitalul de Copii și George Coșbuc, să prezinte biletul la control acesta a refuzat. Individul, având vîrsta de 35 de ani, 1,75 - 1,80 înălțime, păr negru, față alungită, ochelari de vedere și - ATENȚIE! - foarte bine îmbrăcat, cu costum, cravată și geantă diplomat, a scos un spary paralizant, proiectându-i unuia dintre controlori un jet în ochi. A mai dispersat încă un jet în direcția celui de-al doilea controlor, moment în care panica s-a stîrnit printre cei 50 de călători aflați în autobuz.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1271. Comentarii: 2. Punctaj: 30.
 
 
01.12.2014
  Scurta lectie de istorie de 1 Decembrie: De ce n-avem fotografii din Sala Unirii de la 1918?

V-ați gândit vreodată de ce singurele fotografii pe care le avem de la Marea Adunare Națională a Românilor de la 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia sunt doar cadre exterioare și nu avem nicio fotografie din Sala Unirii și din timpul deliberărilor și semnării Actelor de către fruntașii românilor ardeleni? Motivul este incredibil. Ba chiar scandalos de neverosimil, dar adevărat. Pentru că singurul fotoreporter participant la eveniment NU A AVUT „ACREDITARE” și astfel nu i s-a permis să intre în incinta Sălii Unirii. Samoilă Mârza - supranumit "fotograful Unirii" - deși a venit special la Alba Iulia cu aparatul său de fotografiat cu burduf nu i s-a permis să intre în sală, fiindcă nu avea „credențional”. Adică mandatul care a fost acordat delegaților aleși prin vot universal să participe și să voteze actele unirii. Mai precizez un fapt istoric extraordinar, petrecut cu ocazia Marii Adunări de la Alba Iulia şi o fac pentru ţinerea voastră de mine şi pentru mândria de a fi roman. Unirea Românilor la 1 decembrie s-a decis prin vot universal. Pentru prima data în istoria românilor votul universal a fost folosit pentru alegerea celor peste 1200 de delegaţi din fiecare sat şi colt al Transilvaniei. Aşa că, nimeni nu poate contesta legitimitatea şi reprezentativitatea celor care au hotărât UNIREA NECONDIŢIONATĂ cu ŢARA.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1052. Comentarii: 1. Punctaj: 12.
 
 
28.10.2014
  Increderea romanilor în justitie analizata la Beraria Culturala

Cea de-a XXIII ediție a Berăriei Culturale, care va avea loc miercuri, 29 octombrie, ora 19, în sala Euphoria de la Fabrica de bere Ursus, are în program o dezbatere-eveniment,: „Încrederea în justiție la români”. În fața publicului select se vor afla: judecătorul Marian Mihăiță Lucian - președintele Judecătoriei Cluj Napoca, Mircea Pop - decanul Baroului Cluj, Septimiu Suciu - sociolog; Alin Golban - jurnalist, oameni și specialiști de mare credibilitate și competență, care vor încerca să răspundă la întrebarea fundamentală: în ce măsură au românii încredere în justiție. Organizatorul și moderatorul întrunirilor de la Berăria Culturală, istoricul și jurnalistul Ion Novăcescu, a precizat că alături de invitați și public, își propune să răspundă și la alte întrebări esențiale, cum ar fi: care sunt cauzele și mecanismele care fac ca o societate să aibă sau nu încredere în justiție?


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 873. Comentarii: 1. Punctaj: 0.
 
 
02.06.2014
  Soc!I Petran a recunoscut că a primit 10.000 de euro de la Davidescu. Jumătate i-ar fi dat lui Uioreanu.

Consilierul județean și președinte al PNL Cluj Napoca a dezvăluit, în cadrul Matinalului pe care-l fac cu Florin Otrocol, la Realitatea fm, pe 92,8 fm, că a primit 10.000 de euro de la „prietenul său”, Eugen Davidescu, director în cadrul companiei UTI din București. Petran  susține că acești bani nu reprezentau șpagă, ci erau o sponsorizare pentru filialele municipală și județeană ale partidului. El nu a precizat explicit dacă acești bani erau o sponsorizare a lui Davidescu - ca persoană fizică - sau a fost o sponsorizare a companiei UTI. Acesta a mai spus că are o chitanță de la partid care confirmă că a depus banii în visteria filialei municipale și că restul de 5000 de euro i-a dat lui Horea Uioreanu, „întrucât acesta era șeful organizației județene”. Petran a mai spus că nu era de datoria sa ca să verifice daă Uioreanu a depus banii în caseria organizației județene și că nu știe ce a făcut șeful PNL Cluj cu banii primiți de la UTI. Întrebat de mine dacă există un contract de sponsorizare pentru acești bani, Petran a precizat că înțelegerea cu Davidescu a fost să se facă un contract de sponsorizare la finalul campaniei electorale, dar că acest contract încă nu s-a făcut.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1072. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
30.05.2014
  Exclusivitate! Liberalii cer postul de viceprimar al Clujului.

Negocierile dintre PNL şi PDL pentru formarea noilor majorităţi politice în administraţia Clujului sunt din ce în ce mai interesante şi captivante. Liberalii pretind să primească de la pedelişti postul de viceprimar al Clujului, funcţie deţinută în acest moment de către Gheorghe Şurubaru. Surse demne de încredere din PNL Cluj ne-au declarat că din lista de consilieri locali liberali viitorul Birou Politic Judeţean interimar va alege un nume care va fi susţinut politic pentru a deveni viceprimar. Precizăm că PNL Cluj Napoca are cinci consilieri locali: Giacomo  Dreoni,  Ovidiu Florian, Doru Stoica, Dan Tarcea şi Ioan Bâldea. Şansele cele mai mari pentru a primi susţinerea politică a liberalilor le are consilierul Dan Tarcea. Acesta vizează şi funcţia de preşedinte al PNL Cluj Napoca, deţinută acum de Ioan Petran. Vă reamintim că, cu o zi înainte de reţinerea lui Uioreanu, patru dintre consilierii locali (cu excepţia lui Ioan Bâldea) i-au cerut public lui Petran să demisioneze din cauza rezultatului slab obţinut la alegerile europarlamentare (9,5%, în Cluj Napoca).


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 726. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
24.04.2014
  Exclusivitate! Up Date.CNSC a anulat licitatia pentru Tetarom I. In culise razboiul e aprig.

UP DATE: Consiliul Județean a anulat aseară atribuirea contractului către Asocierea câștigătoare, al cărei lider a fost SC TIM S.A. Decizia Comisiei de licitație este de a continua procedura de licitație, prin analizarea ofertei asocierii cțștigătoare. La acest moment nu știm care va fi decizia. Se va da cîștig de cauză solicitării avocaților TIM SA, ca să se țină cont de aferta asocierii, fără includerea Regiei Județene de Drumuri sau va fi declarată câștigătoare oferta de pe locul doi, făcută de SC ACI SA. Cert este, după cum spuneam și în articolul de ieri că, în culise, bătălia pentru adjudecarea acestui contract este aprigă. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a anulat licitația organizată de către Consiliul Județean Cluj pentru extinderea Tetarom I. Aceasta a fost una dintre cele mai importante licitații pentru o lucrare publică, organizată anul acesta la Cluj. Competiția pentru lucrarea: „Edificare Cladiri, Extindere si Modernizare Infrastructura”, finantțată prin Programul Operațional Regional, Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”, a fost cîștigată de asocierea unor firme clujene cu una dintre regiile Consiliului Județean Cluj. Astfel, oferta cîștigătoare a fost cea depusă de Asocierea S.C. Trustul de Instalatii Montaj şi Constructii S.A. – S.C. Grup 4 Instalatii S.A. – S.C. Electroconstructia Elco Cluj S.A. – Regia Autonoma a Drumurilor Judetene Cluj, cu o propunere financiara de 37.374.750 lei fara TVA, din care pentru Obiectul 1 – Deviere LEA 110 kV: 2.076.741,98 lei fara TVA.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 663. Comentarii: 0. Punctaj: 19.
 
 
10.04.2014
  EXCLUSIVITATE! ARR Cluj a retras din 9 aprilie licenta Fany si la inca sase operatori

Directorul ARR Cluj, Irinel Lungu, ne-a declarant, în exclusivitate, că în data de 9 aprilie Autoritatea Rutieră a trimis adresele de ridicare a licențelor de transport pentru 19 trasee județene, efectuate de către șapte operatori de transport în comun, inclusive Fany. Șefa ARR Cluj a precizat că în cursul zilei de astăzi a informat și Consiliul Județean despre acest demers official al său și este surprinsă că nu s-a dat publicității această informație. Irinel Lungu a mai precizat că, în ciuda atacurilor și presiunilor la care a fost supusă abia miercuri a putut trimite adresele de ridicare a licențelor, întrucât doar în 2 aprilie a primit solicitarea corect motivată a Consiliului Județean (CJ).


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 864. Comentarii: 1. Punctaj: 0.
 
 
02.04.2014
  CNSAS: Ion Novăcescu nu a colaborat cu Securitatea

Declaraţie: Vreau să precizez de la început că acum a venit vremea să fac public acest crâmpei din viaţa mea de adolescent. De ce? Pentru că instituţia împuternicită de statul român să stabilească dacă un cetăţean a colaborat sau nu cu fosta poliţie politică a dictaturii comuniste s-a pronunţat definitiv şi fără dubii şi în cazul meu. Prin votul unanim al celor 11 membrii ai Consiliului. Ceea ce fac astăzi este un gest de onestitate şi de transparenţă, bazat pe adevăr şi susţinut de probe indubitabile, pentru a curma strădania unora de a-mi murdări numele şi păta onoarea. A fost un efort diabolic al acestor oameni, pare-se obsedaţi de persoana şi numele meu, făcut timp de 15 ani, mai precis din momentul în care am început să fac emisiuni TV şi talkshow-urile mele au crescut în audienţă şi credibilitate. Din acel moment, aceşti indivizi au fost acaparaţi de obsesia compromiterii şi decredibilizării mele publice. Cu energie, determinare şi resurse demne de o cauză mai bună, aceştia s-au chinuit să-mi lipească pe numele şi onoarea mea de om infama etichetă de turnător al securităţii. Fără a avea nicio probă şi fără a-mi oferi, măcar odată, posibilitatea de a avea o replică sau de a da o dezminţire. Strădania şi obsesia lor a fost din ce în ce mai mare, mergându-se până acolo, în ultima perioadă, încât s-au publicat, săptămână după săptămână, articole calomnioase şi mincinoase în care eram făcut colaborator al securităţii. În concluzie, consider că cei 15 ani de linşaj mediatic, cu calomnii şi minciuni publicate şi difuzate obsesiv, uneori săptămâni la rând, în baza cărora am suferit prejudicii morale, materiale şi profesionale atât eu, cât şi familia mea sunt de ajuns şi au confirmat toleranţa şi răbdarea noastră. Menţionez, în acest sens, printre altele, că în urma unor asemenea denunţuri calomnioase, nu am mai putut preda cursul de Modernizare a României, pe care-l aveam la Facultatea de Studii Europene, întrucât conducerea facultăţii a fost pusă în situaţia de a se confrunta cu campanie de presă iar imaginea publică a instituţiei va fi compromisă prin faptul că „un turnător le predă studenţilor”. În urma aceloraşi denunţuri şi linşaje mediatice – dintre care unul a fost promovat pe o televiziune naţională -  a fost afectată imaginea şi credibilitatea noastră publică şi nu am mai putut avea propria noastră emisiune TV. În acelaşi timp – şi acesta a fost cel mai josnic act făcut de aceşti indivizi - copii mei au fost afectaţi psihic în urma reproşurilor care li s-au făcut că tatăl lor a fost colaborator al Securităţii. Iată de ce, începând din acest moment, având în vedere decizia fără dubii emisă de această autoritate a statului român, împuternicită de lege, consider închis acest subiect. În cazul în care va mai continua comiterea de acuzaţii sau referiri mincinoase şi calomnioase, în public sau în privat, la adresa mea, legate de acest subiect, le voi considera atac la persoană şi voi acţiona pentru tragerea la răspundere a celor vinovaţi, cu toată energia, indiferent de durata şi costurile necesare unei asemenea acţiuni reparatorii. Postez, în continuare, comunicatul de presă în care este sintetizată Povestea adevărată a necolaborării mele cu Securitatea, dar şi strădania unui copil de a deveni Om şi de a sta drept în viaţă. Mulţumesc!

Pentru a vedea fotografiile daţi click pe Galeria foto.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1995. Comentarii: 0. Punctaj: 30.
 
 
13.11.2013
  Povestea primului orfelinat taranesc din Romania. Zidit in 1927 de bunicul meu, Miron Novacescu

În emisiunea: "Poveştile României", de pe Look TV, din 9 noiembrie 2013, la care m-a invitat Sabin Gherman, am avut ocazia şi, mai ales onoarea, să vorbesc despre zidirea Bunicului meu, Miron Novăcescu, cel care, la 1927, a contribuit, din averea sa, la fondarea primului orfelinat ţărănesc din România. "Casa Dorca" a fost fondată în 1927, ca urmare a unui eveniment tragic petrecut în comunitatea baptistă din satul Prilipeţi, Valea Almăjului, judeţul Caraş Severin. În urma decesului unui membru al acestei comunităţi au rămas fără niciun sprijin şase orfani, de care se îngrijea doar mama lor care, însă, nu prea avea resurse să-i crească; existând riscul să-i piardă. Bunicul a fost unul dintre fruntaşii satului, fiind şi unul dintre apicultorii şi pomicultorii renumiţi ai Banatului care, alături de cei şase copii ai săi, munceau mult pentru a întreţine o gospodărie serioasă. Nenorocirea acelei familii nu a putut fi ignorată şi, din banii săi -aşa după cum arată extrasul din actul de donaţie făcut, în 1939, asociaţiei care administra orfelinatul - Bunicul a cumpărat un teren intravilan, precum şi materiale de construcţie cu care membrii comunităţii baptiste, în frunte cu renumitul păstor Ion Şuveţ, au ridicat orfelinatul.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 3194. Comentarii: 1. Punctaj: 95.
 
 
12.09.2013
  Operatiunea PISTA si manipularea de 10 milioane de euro

„Pista de 3500 de metri a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca poate fi terminată doar dacă va fi mutat traseul centurii ocolitoare Vâlcele-Apahida cu câteva sute de metri.” „Trebuie construită o nouă centură paralelă, în lungime de 3,4 km." „Trebuie dărâmat nodul rutier de la ieșirea din Cluj și construit altul în apropiere de Apahida.” „O nouă eroare de proiectare a centurii de ocolire a Clujului, care impune cheltuirea a încă 10 milioane de euro din bugetul judeţului Cluj, pe lângă cei aproape 200 de milioane de euro cheltuiți până acum cu blestemata Centură de lut". „Ba nu, trebuie să coborâm şoseaua și nodul rutier în aşa fel încât traficul să nu depăşească nivelul pistei.". Acestea erau titlurile Breaking News—urilor televiziunilor locale și naționale și știrea principală a ziarelor la începutul acestui an.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1404. Comentarii: 3. Punctaj: 37.
 
 
24.05.2013
  Ratiunea din spatele linsarii mele mediatice

Văzând linşajul mediatic la care sunt supus de câteva luni de zile, sunt convins că sunt destui oameni normali şi aşezaţi în Cluj (şi nu numai) care se întreabă: mă, dar cine naiba-i  Ion Novăcescu ăsta de e atacat aşa de urât şi i se acordă o importanţă exagerată în anchetele publicaţiilor locale, în comparaţie cu alţi oameni incomparabil mai puternici?! Pentru că - spun bârfele şi articolele (multe anonime): e doar un "fost" jurnalist şi un "istoric penibil", care a publicat cărţi în care a "a copiat din ziare" şi "l-a plătit pe Cristoiu să publice la Editura Adevărul şi să-l laude-n ziare şi la emisiunile tv". E nefiresc, totuşi şi chiar enervant ca unui asemenea amărât ca mine să i se acorde atâta importanţă, atenţie, energie şi să se consume atâtea resurse, inclusiv bani pentru atacarea şi compromiterea mea. Trebuie să fie o raţiune şi un interes, nu?


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1368. Comentarii: 1. Punctaj: 86.
 
 
05.04.2013
  URSUS dezminte acuzatiile ca sustine doar Timisoara pentru a deveni Capitala Culturala Europeanaă 2021.

Compania URSUS a reactionat la acuzatiile formulate in spatial public si in mass media clujeana referitoare la sustinerea, cu suma de 300.000 de euro DOAR a candidaturii municipiului Timisoara, in defavoarea Clujului, in competitia pentru castigarea titlului de Capitala Culturala Europeana. Oficialii URSUS precizeaza, intr-un communicate de presa, pe care-l redam integral, ca toate aceste acuzatii sunt rezultatul unei neintelegeri si ca URSUS are doar cu Clujul , respectiv cu Asociaţia ”Cluj-Napoca – Capitală Culturală Europeană”, un acord de susţinere a municipiului în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 730. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
13.03.2013
  Ancheta. Blestemul prostiei pe Drumul Paradisului.

Scandalos!Traseele drumului Ic-Ponor nu se întâlnesc.
Drumurile şi constructorii de şosesele din judetul Cluj par a se afla într-o avântată strădanie de a-şi croi un renume de neinvidiat. După îngrozitoarea si damnata Centura de lut a Clujului, un drum de doar 24 de km, de două benzi,  la care se lucrează de şapte ani; care nu-i gata şi care a înghiţit cca. 200 de milioane de euro din cauza erorilor grave de proiectare, un alt drum va intra în legendă. În legenda cu proşti şi incompetenţi costisitori ai naţiei române, care şi-au bătut joc de puţinele noastre resurse şi de viitor, îmbogăţindu-se din contractele publice. În nesfârşita serie de eşecuri înregistrate în cazul marilor investiţii făcute din bani publici,  falnice ratări colective ale românilor provocate de erorile de proiectare, includem şi ceea ce noi vom boteza a fi "Blestematul Drum al Paradisului".


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1438. Comentarii: 1. Punctaj: 10.
 
 
04.03.2013
  Secretul la vedere de pe stema Romaniei: Steagul secuiesc

Duminică seara, la Ediţia Speciala a Realităţii Cluj, realizată de Ciprian Aron, am relevat ceea ce eu am denumit "secretul la vedere" de pe stema oficială a României, şi anume: steagul Secuiesc. Mult hulitul, iubitul, controversatul, afişatul, interzisul steag secuiesc este - oameni buni - afişat/arborat, dacă vreţi în spaţiul cel mai vizibil şi cel mai sacru al României. Adică, pe stema oficială a ţării noastre. (vezi Foto 1) Şi nu de ieri, de alaltăieri - de când a apărut scandalul politic al arborării acestui steag pe instituţiile oficiale din Secuime, ci de... 90 de ani. Mai precis din martie 1923, când a fost adoptată Constituţia României Mari şi, odată cu Ea şi stema oficială a ţării. (vezi Foto 2).Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 10644. Comentarii: 5. Punctaj: 102.
 
 
07.12.2012
  CNA a obligat Realitatea TV sa-mi acorde dreptul la replica

Mos Nicolae mi-a adus ieri cel mai fain cadou: Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis in sedinta de joi, 5 decembrie 2012, sa oblige Realitatea TV imi sa-mi acorde astazi, IN ULTIMA ZI A CAMPANIEI ELECTORALE SI IN PRIME TIME (in intervalul orar: 19,20-20,00), dreptul la replica fata de atacul calomnios al lui silviu manastire la adresa mea, savarsit in data de 6 noiembrie 2012, atunci cand mi-a difuzat pe postul national "dosarul de candidat" la alegerile parlamentare, desi EU NU ERAM CANDIDAT.  In scrisoarea pe care am primit-o, producatorul emisiunii imi precizeaza ca voi intra in direct, vineri, 7 dec 2012, intre orele  19.20 - 20.00, cu  pseudo-inchizitorul sef al postului TV si cu moderatorul Dorin Chiotea. "In studioul din Bucuresti se va mai afla Mircea Dinescu. Va rog sa fiti concis in exprimare si sa raspundeti EXCLUSIV la afirmatiile facute in fillerul Dosar de Candidat, care va privesc direct." Multi oameni mi-au spus sa o las balta ca n-am nicio o sansa sa determin puternica TV bucuresteana sa-si recunoasca greseala si sa-mi acorde dreptul de a-mi proteja onoarea si munca jurnalistica de 20 de ani. I-am auzit si am tacut, stiind insa ca pentru mine onoarea si credibilitatea sunt bunurile mele morale cele mai de pret si ca, pentru protejarea lor, in acesti 20 de ani, am sacrificat multe si am rezistat la multe ispite de marire non-jurnalistica. In numele acestor valori supreme ale mele zilele nu-mi sunt usoare acum (pentru ca am ramas fara emisiune si fara un venit) dar noptile-mi sunt line si le dorm dus. Nu sunt un sfant, dar nici ticalos nu sunt. Sunt un om obisnuit, cu virtuti si pacate, care, in toti acesti ani, a muncit de dimineata pina seara si s-a straduit sa supravietuiasca in limitele legii si ale pietei in care activeaza: de media si de publicitate.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1013. Comentarii: 1. Punctaj: 87.
 
 
09.11.2012
  Despre mine, securitate si ocupatiile mele

Pentru prima data in viata mea mi-am angajat un avocat si ii voi da in judecata pe toti cei care au scris si mai scriu/difuzeaza minciuni si ticalosii despre mine. N-am furat, n-am inselat, n-am persecutat, n-am abuzat, n-am santajat, n-am uneltit sa-i fac rau cuiva, n-am barfit, n-am fost fals si prefacut, n-am fost arogant sau lingaul cuiva, nu m-am inchinat nimanui. Daca as fi facut-o eram si eu in cu functii inalte, ca minte si capacitati am. Am fost si sunt un banatean care a vrut sa-si faca un nume si o stare la Cluj, prin munca cinstita si prin onoare. Tot ceea ce am facut in aceasta viata: o familie frumoasa, un camin, doua firme (media si publicitate), fundatia, agoniseala, cariera profesionala sunt rezultatul muncii mele si al familiei mele. De dimineata pina seara tarziu. Inclusiv sambata, de atatia ani. Din 2004 imi cumpar spatiul de la TV locale pentru a fi liber si independent. Ca sa fie limpede: eu am platit ca sa apar la televizor, ca sa informez si ca sa fac reportaje, anchete, talkshow-uri. DOVADA STAU CONTRACTELE SI FACTURILE DE VALORI MARI PE CARE LE_AM PLATIT LA TIMP. Ca om am virtuti si pacate in suma egala. Printre virtuti e aceea ca eu nu mint si printre pacate ca de multe ori n-am curaj.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1682. Comentarii: 5. Punctaj: 59.
 
 
27.08.2012
  O mama nevoita sa aleaga intre cei doi copii pentru a avea acces la un serviciu

Am decis sa supun dezbaterii si sanctiunii publice toate cazurile  in care se manifesta lipsa de civilizatie, mitocania si prostul gust din Cluj, dar si de aiurea din Prea Frumoasa Tara Romaneasca. Un asemenea caz socant mi-a fost dat sa-l intalnesc zilele trecute, la intrarea in cladirea centrala a postei din Cluj. Inaintea usii rotative ( care e de pe vremea lui Pazvante Chiorul), pe trepte, era lasat singur si fara supraveghere, un bebelus intr-un carucior. Din graba, am intrat si eu in holul postei, dupa care am realizat riscul la care s-a expus acea mama si acea bunica care-l lasase singur pe micut.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 971. Comentarii: 0. Punctaj: 13.
 
 
11.06.2012
  Up date:Batalie dramatica la Cluj: Buda sustine ca Boc ar avea cu 1500 de voturi mai mult ca Nicoara

Up date: La ora 13.50: Presedintele PDL Cluj a declarat ca potrivit numaratorii paralele efectuate de stafful sau de campanie, Emil Boc ar avea cu 1508 voturi mai mult decat Marius Nicoara si ca nici o contestatie sau renumarare a voturilor nu mai poate schimba situatia. Precizam ca acestea nu sunt rezultate oficiale si ca Biroul Electoral Judetean va anunta rezultatele oficiale la ora 19.

Up date: La ora 11,15 la sediul de campanie al lui Nicoara, tocmai se numarasera voturile din 145 de sectii, din cele 159 totale. Conform lui Rares Feurdean, vicepresedinte TNL national, Nicoara ar fi cu 64 de voturi inaintea d-lui Boc, dar ca mai sunt de centralizat rezultatele din 14 sectii, inclusiv cele din Marasti (Expo). Despre votul exprimat acolo, insa, PDL sustine ca Emil Boc ar avea cu cca. 700 de voturi in plus. De aceea, USL ar fi cerut renumararea.

Consultantul politic, Florin Danciu, care a facut parte din stafful electoral al candidatului USL la Primaria Cluj, Marius Nicoara, ne-a declarat in urma cu cateva minute ca "dupa numararea voturilor in 120 de sectii de votare, Marius Nicoara l-a depasit pe Emil Boc cu 500 de voturi". Florin Danciu s-a declarat increzator ca USL va castiga "Batalia Clujului" si ca Nicoara va fi urmatorul primar al municipiului.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 940. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
11.03.2012
  Ancheta: Centura Clujului catre Mediterana. Vila lui Pop din Toscana,Italia

Proiectantul si (banui eu) decidentul traseului centurii de ocolire a Clujului: Valcele - Apahida a participat, in premiera, la o editie incendiara a talkshow-ului "A IV-A Putere", in cadrul careia acesta a facut dezvaluiri si precizari, in exclusivitate. Mircea Pop, cel care controleaza firma DP Consult - proiectanta centurii de ocolire a Clujului si cel despre care media locala si EV. Zilei au scris ca si-a luat o vila in Toscana, Italia, ca are atatea limuzine si ca este responsabil pentru dezastrul de acolo, pentru alunecari si pentru costul exagerat al centurii a acceptat invitatia mea si a facut precizari si dezvaluiri importante, care vor fi de folos inclusiv comisiei de ancheta a ministrului transporturilor, ce va sosi luni la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Cluj (DRDP).


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1276. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
06.03.2012
  Filmul vietii si al mortii copiilor inecati de tatal lor in lacul Tarnita

Intr-o editie emotionanta si tulburatoare a talkshow-ului A IV-a Putere, am reusit, cu ajutorul principalilor actori ai investigatiei politienesti si ai recuperarii trupurilor din adancurile inghetate, sa refacem filmul vietii si al mortii celor doi copii, frati, inecati de tatal lor in lacul de acumulare Tarnita. Salvatorul Dorel Onaca si comisarul Valentin Rusu, seful Serviciului Investigatii Criminale din cadrul IPJ Cluj au relatat ultimele ore de viata ale celor doi frati (fetita de trei ani si baiatul de 15 ani, care era semiparalizat) si momentul gasirii acestora, pe fundul lacului.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 865. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
06.02.2012
  Marele Rechin (VI). Mesajul secret al DNA in dosarul Apostu

La sfarsitul saptamanii trecute, mass media locala si nationala a publicat mai multe interceptari si fotografii din Dosarul de coruptie care-l vizeaza pe primarul Clujului, fapt care a avertizat opinia publica clujeana si nationala asupra surprizelor din acest dosar ce contine 3000 de file si foarte multe secrete. In avalansa de informatii, multe senzationale, altele zdrobitoare la adresa imaginii acuzatului, altele nerelevante juridic, ci mai mult cu caracter telenovistic, noua ne-au retinut atentia doua mesaje esentiale ale curajoasei luptatoare anti-coruptie, procurorul sef al DNA Cluj, Elena Botezan - aceasta Silvia Conti a Clujului (judecatoarea din serialul Caracatita), care par a sustine zvonurile din ce in ce mai insistente ca ar mai fi fost o "retinere" a lui Sorin Apostu de catre procurorii anticoruptie, la sfarsitul primaverii, inceputul verii, sau cel putin o citare a sa si a sotiei sale la DNA Cluj, si ca el ar fi fost scapat in urma interventiilor politice.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1184. Comentarii: 1. Punctaj: 10.
 
 
19.12.2011
  Acuzatie naucitoare! Moisin ia pozitia de drepti in fata lui Prigoana, sustine seful Brantner Cluj

Directorul general al companiei de salubritate Brantner-Veres, Eugen Veres, - cel supranumit "Gunoierul Csef al Clujului" - a lansat o acuzatie naucitoare la adresa conducerii Primariei Clujului, in sensul ca municipalitatea ar face sluj in fata patronului firmei de salubritate, Rosal, Silviu Prigoana. Veres sustine ca "Prigoana, in Cluj, a dirijat piata gunoiului" si ca, cu sprijinul Primariei, si-ar fi aranjat afacerile cum ar fi dorit. Mai mult decat atat, Veres sustine ca a fost martorul unei scene mai putin onorante pentru actualul primar interimar al Clujului, Radu Moisin, care ar fi stat intr-o pozitie servila in fata celui proclamat "Regele Gunoaielor" din Romania. Veres a relatat ca a fost convocat de Moisin la Primarie, in biroul sau, pentru o discutie cu reprezentantii firmei Rosal, moment in care ar fi intrat Prigoana in biroul viceprimarului i-ar acesta ar fi luat pozitia de drepti in fata acestuia. "Nici daca intra generalul, comandantul fortelor armate, radu Moisin nu lua o asa pozitie de drepti. Atata-i trebuia sa nu execute ordinele lui Prigoana. Eu nu pot uita asta", a mai spus Gunoierul Sef al Clujului.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1110. Comentarii: 3. Punctaj: 20.
 
 
09.12.2011
  Iata de ce ar fi dat Stoia mita lui Apostu

La "A IV-a Putere", de sambata au fost prezentate acte si probe senzationale din Dosarul Apostu - care constituie, in fapt esenta tezei acuzarii in speta coruptiei salubrizarii, alaturi de o acuzatie soc, vehiculata de procurorii DNA, in cel de-al patrulea episod al anchetei jurnalistice: " Cine-i Marele Rechin al coruptiei la Cluj?" In urma unei investigatii jurnalistice care a durat doua saptamani, timp in care am revazut si analizat zeci de emisiuni din arhiva personala, sute de documente, comunicate de presa si articole de presa, am fost in masura sa prezint opiniei publice posibilul interes material care l-ar fi putut determina pe reprezentantul firmei Brantner, Calin Stoia sa cumpere influenta iar pe primarul Clujului, Sorin Apostu, sa-si fi traficat influenta.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1597. Comentarii: 0. Punctaj: 34.
 
 
17.11.2011
  Multinationalele banuite ca ar fi platit taxa la Apostu

Up date 15 decembrie 2011: Ce anuntam noi, in exclusivitate, in data de 17 noiembrie, astazi s-a confirmat prin audierile facute la DNA Cluj, unde reprezentantii acestor multinationale au fost citati ca faptuitori. Circula informatia, neconfirmata inca de catre DNA, ca unul dintre directorii unei multinationale ce opereaza un lant de supermarketuri in Romania, ar fi facut o intelegere cu procurorii, in sensul de a depune un denunt penal contra lui Apostu, pentru ca restul angajatilor sa scape de acuzatia de dare de mita.

Motivarea Incheierii penale in baza careia primarul Sorin Apostu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile in dosarul de coruptie din primaria clujeana, document ce contine 64 de pagini, contine informatii socante despre presupuse activitati corupte ale familiei Apostu. Una din cele mai interesante informatii se refera la taxele de protectie pe care anumite firme le-ar fi platit primarului pentru autorizarea unor activitati sau investitii. Interesant este faptul ca in motivare numele acestor firme nu este precizat complet, fiind inserate doar initiale.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1243. Comentarii: 0. Punctaj: 36.
 
 
16.11.2011
  Retetele financiare si combinatiile secrete ale Dosarului Apostu

Toata presa a vuit astazi in urma dezvaluirilor cuprinse in motivarea Incheierii penale prin care s-a dispus arestarea preventiva, pentru 29 de zile, a primarului Sorin Apostu. In premiera, alturi de reporterul special al ziarului "Evenimentul Zilei", Mihai Soica - categoric cel mai bine informat ziarist clujean in dosarul coruptiei la Cluj - am prezentat, intr-o editie speciala a talk show-ului " A IV-a Putere", de sambata, 12 noiembrie, cateva din secretele si traseele financiare din "Dosarul Apostu". La acel moment (si acest fapt este confirmat si acum) exclusivitatea si noutatea absoluta a fost faptul ca, inainte de a lucrar prin intermediul cabinetului de vaocatura al sotiei sale, primarul Sorin Apostu ar fi lucrat cu o firma patronata de socrul sau. Mihai Soica aprezentat, in exclusivitate cea anume a facut firma respectiva a tatalui Monicai Apostu, cati bani a incasat si de la ce companii.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1282. Comentarii: 2. Punctaj: 20.
 
 
07.11.2011
  Pe cine urmareste DNA la Cluj de doi ani de zile?

Aceasta este intrebarea fundamentala care razbate in mod public din informatiile de top publicate in cuprinsul unui document oficial senzational al Curtii de Apel Cluj; intrebare care a fost subliniata in cadrul unei anlize jurnalistice facute de catre doi dintre cei mai bine informati jurnalisti ai Clujului, in direct si la o oara de maxima audienta. Prezint, mai jos, trei fragmente din talk show-ul "A IV-a Putere", de sambata, 05.11. a.c., in care a fost abordata aceasta tema fierbinte si deosebit de incomoda pentru preaputernicii zilei: " Cine sunt marii corupti ai Clujului, pe care DNA ii urmareste de doi ani de zile, intr-un dosar misterios, ce a fost recent dezvaluit opiniei publice. Emisiunea a fost dinamica, (uneori exploziva), ca urmare a informatiilor inedite prezentate. Ca asa stau lucrurile este dovedit de informatiile importante cuprinse in Incheierea Penala din 1 noiembrie a.ac. a Curtii de Apel Cluj, in baza careia a fost emis mandatul de arestarea preventiva pentru 29 de zile a vicepresedintelui Consiliului Judetea, Radu Bica, sub acuzatia de coruptie si luare de mita. In acest document se precizeaza negru pe alb, de catre presedinta completului de judecata, d-na judecator Delia Purice, ca DNA Cluj o monitorizeaza din 2009 pe misterioasa Aspazia Droniuc ( cea care l-ar fi mituit pe Radu Bica cu suma de 25000 de euro pentru un contract de mentenanta a stadiounului) pentru alte infractiuni de corupere, savarsite cu alte persoane. Concret e vorba de faptul ca procurorii DNA Cluj o monitorizeaza de doi ani pe anonima dar importanta Aspazia Droniuc, intr-un dosar de cercetare si urmarire, cu numarul 60/P/2011. Aceasta este suspectata de "dare de mita in form continuata, alaturi de alte persoane" si care-i vizeaza pe alti oameni puternici ai zilei.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1978. Comentarii: 5. Punctaj: 36.
 
 
13.10.2011
  Misterele afacerii "Nokia" de la Jucu

La sfarsit de septembrie al anului de gratie 2011, in vremea celei mai crunte crize economice pe care acunoscut-o omenirea, tara numita Romania a suferit una din cele mai grele lovituri economice pe care le poate suporta o tara saraca, trista si demoralizata: plecarea unui mare investitor economic si inchiderea unei afaceri care insemna: 1,3% din PIB; peste 5 % din exporturi; zeci de milioane de euro taxe si impozite platite; peste 3500 de locuri de munca si..., nu in ultimul rand o mare depresie si depresiune economica nationala.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1457. Comentarii: 1. Punctaj: 20.
 
 
20.09.2011
  Platon:Marturisire despre Infernul din arestul IPJ Cluj

Up date (14.11.2011): Vad ca sunt la mare cautare acum informatiile despre conditiile de detentie din arestul IPJ Cluj, acolo unde esteb arestat preventit si primarului Clujului, Sorin Apostu. In fisierul video de mai jos, de la minutul 3,04 puteti asculta marturisirea unui om care a stat mult timp in acest loc de detentie.Fostul prefect al judetului Cluj, Calin Platon, cel care in august 2010, dupa ce a accidentat mortal un bebelus pe trecerea de pietoni, a fost incarcerat aproape doua luni in arestul IPJ Cluj. Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1206. Comentarii: 2. Punctaj: 10.
 
 
20.06.2011
  Centura de lut-Golgota contribuabilului clujean

Aici puteti viziona un reportaj, despre care prietenul si colegul meu de lupta jurnalistica, Rares Bogdan, sustine ca este exceptional, referitor la cosmarul nesfarsit al centurii de ocolire a Clujului: Valcele Apahida. O investitie publica inceputa acum aproape sase ani, care si-a triplat costul iar stadiul lucrarilor - in ziua de 19 iunie 2011 - este prezentat obiectiv si nepartinitor, asa cum a fost inregistrat de ochiul rece al camerei de luat vederi. Desi liderii PD-L Cluj ne-au reprosat ca in acest reportaj "ne-am urcat cu picioarele pe Emil Boc", noi respingem cu hotarare aceasta acuzatie. Demersul nostru jurnalistic a fost pur si simplu unul de informare obiectiva a cetatenilor contribuabili dar si a unui om, pe care vrem inca sa-l credem ca este cinstit si cu buna intentie in fruntea treburilor publice ale natiei. Acest reportaj este cu adevarat dedicat premierului Romaniei, dl. Emil Boc, care, ne gandim noi, nu este informat corect asupra situatiei din santierul centurii. Alta explicatie nu poate exista la faptul ca domnia sa a anuntat luna decembrie 2011 al treilea termen limita de finalizare a lucrarilor, dupa ce la fel a spus in verile anilor 2009 si 2010.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1042. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
06.06.2011
  Eroii din Beciul Morilor de Vant

Acest reportaj sumar reproduce cateva clipe din epopeea cotidiana a celor 32 de medici si a singurei asistente de la Ambulatorul de Maxilo-Faciale de pe str Motilor, din Cluj Napoca, singura unitate specializata care asigura asistenta medicala gratuita si trateaza complicatiile si cazurile grave trimise din Cluj si tot Ardealul. Pentru efortul si daruirea lor zilnica, cei 32 de medici sunt platiti lunar cu un salariu intre 100 si 200 de lei, dupa ce pina acum, timp de doi ani, au fost obligati sa dea o declaratie scrisa ca pentru munca lor nu le trebuie salariu. Precizam ca in fiecare zi la acest ambulator vin in medie cca. 60 de copii, insa sunt zile in care acolo vin si cate 100 de copii.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1047. Comentarii: 1. Punctaj: 10.
 
 
16.03.2011
  Lista vietii si a mortii

La mijlocul lunii martie 2011 am inregistrat, cred, cea mai tulburatoare dezvaluire din ultimii ani de presa. E vorba despre o "lista a vietii si a mortii" intr-un spital de top al Clujului si al Romaniei. O adevarata "lista a lui Schindler", aidoma celei din timpul celui de-al doilea razboi mondial, petrecuta in lagarele de concentrare, cand industriasul Schindler a salvat sute - ba chiar mii de evrei - pe care-i lua din lagar sa munceasca la fabricile sale, scapandu-i de camera de gazare. Evreii care urmau sa traiasca erau trecuti pe lista sa si erau scosi din lagar.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1356. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
26.02.2011
  Regina din Muzeul Fantomelor

UPDATE 10 aprilie 2014: Prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan, a făcut marţi, 8 aprilie, o vizită? la Muzeul de Istorie al Transilvaniei din Cluj. În urma discuţiilor cu conducerea muzeului, reprezentantul guvernului a luat act, în mod oficial, de adevărul informaţiilor dezvăluite în ancheta noastră din februarie 2011. Şi anume că: Ministerul Culturii, în 2009, în timpul guvernului Boc, aliat cu UDMR, a alocat 13 milioane euro pentru - ATENŢIE - renovarea clădirii şi modernizarea expoziţiei. Din aceşti bani s-au cheltuit 1,5 milioane de euro pentru - ATENŢIE!!! pentru lucrări de împachetare şi mutare a exponatelor, de eliberare a sălilor muzeale, precum şi de iniţiere a noului concept de reamenajare muzeală. Odată cu revenirea la conducerea muzeului a profesorului Ioan Piso - destituit şi, poate, pentru a nu încurca această afacere - acesta a blocat derularea contractului, sesizând Camera de Conturi Cluj şi Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice. Acestea, la rândul lor, se pare, că ar fi DNA sau instanţa (treaba e în ceaţă) cu privire la problemele constatate, instanţa urmând a se pronunţa asupra legalităţii contractului şi a decontării lucrărilor efectuate în urmă cu cinci ani.

UPDATE: In 26 februarie  2011 am facut acest reportaj-ancheta cu dezvaluiri incredibile despre "Mega-afacerea renovarii Muzeului de Istorie a Transilvaniei" din Cluj, facute de catre profesorul universitar Ioan Piso, cel care atunci era director al muzeului; dupa ce castigase al doilea proces contra destituirilor abuzive la care a fost supus de sefii si birocratii din Ministerul Culturii. La acel moment, in afara de doua-trei articole in presa clujeana si unul parca in Cotidianul, putini l-au bagat in seama pe marele nostru arheolog si epigrafist. Multi jurnalisti clujeni si posturi TV au luat de bune calomniile celor care au semnat contractul de 13 milioane de euro pentru renovarea muzeului, cum ca dl. Profesor a luat-o razna. Eu, insa, i-am fost student acestui Om si-l stiu cat de drept este, asa ca l-am crezut ca acolo este o o afacere imensa si dubioasa pe bani publici. Intre timp, Profesorul a fost pensionat fortat, iar la conducerea muzeului a fost numita persoana care a semnat acel contract, cu acea imensa valoare din care se putea construi o cladire noua, nu doar renova una veche si cam improprie unui muzeu. Lucrurile pareau inmormantate si definitiv aranjate in paguba istoriei nationale si a contribuabilului roman. Pana saptamana trecuta cand, Curtea de Conturi a depus plangere penala la DNA, acuzand grave incalcari ale legii la atribuirea acestui contract. Precizam ca atribuirea s-a facut fara organizarea unei licitatii. Cei care au semnat acest contract erau pina mai ieri pe cai mari, iar acum cred ca n-au somn din cauza panicii si a cosmarurilor. Ideea e ca in Romania statul de drept incepe sa functioneze si, incet, incet, talhariile sunt relevate iar hotii, talharii si spagarii ajung la puscarie, in cele din urma. De la momentul in care eu am facut publica plangerea Profesorului Piso au trecut aproape doi ani. Pare ca au trecut repede acele zile in comparatie cu cele care o sa se scurga anevoie printre zabrelele celulei.

26.02.2011: Dezvaluiri senzationale in cadrul talkshow-ului "A IV-a Putere" de la Alpha TV.

Profesorul univ. dr., Ioan Pisso, cel care s-a facut remarcat prin lupta pe care o poarta contra distrugerii sitului roman si a galeriilor antice de la Rosia Montana si care a castigat toate bataliile juridice cu cei care l-au dat afara de la Muzeulu de Istorie al Transilvaniei din Cluj a facut dezvaluiri senzationale despre o alta "Regina" de la Bucuresti catre care, - e posibil - sa se fi indreptat o parte din colosala suma de 1,5 mil. euro, bani care s-au platit pentru... un album foto cu propuneri de restaurare a muzeului si fotografii virtuale; dintre care unele aberante (vezi amenajarea unei expozitii cu ceramica de paleolitic !!!)

 Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 3020. Comentarii: 4. Punctaj: 106.
 
 
20.12.2010
  Culmea!Viceprimarul UDMR al Clujului cercetat de DNA in urma unei plangeri facuta din Ungaria

Laszlo Attila, viceprimarul municipiului Cluj Napoca si in acelasi timp presedintele organizatie judetene Cluj a UDMR este cercetat penal de catre DNA, sub acuzatia de coruptie in operatiunea de restaurarea a grupului statuar Matei Corvin din centrul Clujului. Dezvaluirea a fost facuta in cadrul talkshow-ului "A 4-a Putere" de la Alpha TV Cluj, in cadrul careia viceprimarul a confirmat existenta acestui dosar penal. Cercetarea a fost deschisa in urma plangerii penale formulate impotriva liderului UDMR de catre reprezentantul unei firme din Ungaria, care-l acuza pe Laszlo ca i-ar fi pretins bani pentru a fi acceptati sa participe la licitatia pentru restaurarea monumentului si ca in urma refuzului acestei firme de a acorda mita, a fost descalificata abuziv din competitie. 


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1203. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
16.12.2010
  Furtul anului în blocul camarilei

Persoane necunoscute au furat în noaptea de sîmbătă 4 decembrie spre duminică 5 decembrie centrala termică, toate caloriferele şi chiuvetele din singurul bloc construit de către ANL în Cluj Napoca în 2010 şi care urma să fie dat în folosinţă înainte de Crăciun celor îndreptăţiţi să primească o locuinţă de la stat. Blocul este situat pe str. Taberei nr. 2 (vezi galeria foto) şi are două etaje şi un număr de 12 apartamente. Blocul a fost construit de către firma SC Napoca construcţii, în baza unui program ANL, pe o parcelă de teren de pe str. Taberei nr. 2 unde, până acum era o casă părăsită şi incendiată. Din informaţiile sigure pe care le avem, hoţii s-au dovedit a fi nişte profesionişti în domeniul instalaţiilor, întrucât au demontat centrala fără a produce stricăciuni ale branşamentelor.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 2235. Comentarii: 3. Punctaj: 41.
 
 
14.12.2010
  Exclusivitate:Scandal urias pentru Polivalenta din Cluj

Atribuirea de catre Primaria clujeana a lucrarilor de construire a Salii Polivalente din vecinatatea noului stadion al Clujului a fost contestatata in instanta pe motiv de pret de dumping, de catre consortiul plasat pe locul al doilea. Astfel, prin intermediul Casei de avocatura "Tuca, Zbarcea si Asociatii", consortiul format din ACI Cluj, Bogart, Grup IV Instalatii, TIM si DAAS Grup, prin plangerea inregistrata cu nr. 9064/117 din 9 decembrie 2010, au contestat direct la Tribunalul Cluj, Procesul verbal de afjudecare nr. 2893/29.11.2010, prin intermediul caruia Primaria clujeana a desemnat drept castigator al licitatie asocierea formata din Con-A Sibiu, SC Plan 31 si Dico&Tiganas, avand ca subcontractor pe SC Transilvania Constructii Cluj. Spuneam ca motivul principal al contestatiei il reprezinta pretul de dumping invocat de perdantii licitatiei ca ar fi fost inaintat de grupul clasat pe locul I. Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1060. Comentarii: 1. Punctaj: 10.
 
 
03.12.2010
  Culisele scandalului din PD-L Cluj

Prima şi cea mai mare grijă a trio-ului Buda-Apostu-Hârdău este ca nu cumva preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, să-şi depună sâmbătă candidatura la preşedinţia filialei, chiar în timpul lucrărilor conferinţei. Statutul PD-L permite acest lucru iar Tişe este – aşa cum l-au definit “prietenii” săi din partid – “imprevizibil şi incontrolabil”, şi, în consecinţă, e capabil de o asemenea “nebunie” politică. Buda a cam avut coşmaruri în ultimele nopţi pe această temă, determinate mai ales de impresia pe care i-a transmis-o Boc după întâlnirea privată pe care a avut-o cu Tişe, sâmbăta trecută,la Cluj, că nu are certitudinea că “rebelul” îl va asculta să accepte candidatura unică, dar democratică a lui Buda.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 965. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
23.11.2010
  Exclusivitate: Din culisele unei adjudecari cu succes. Sala Polivalenta din Cluj

La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc la Primăria Cluj Napoca procedura de analizarea a ofertelor depuse în vederea atribuirii contractului de achiziţie publică referitor la construirea Sălii Polivalente, care va fi amplasată lângă noul stadion. Acest obiectiv de investiţii complex şi modern a fost evaluat că va fi construit cu 24 de milioane de euro, adică  circa 100 milioane lei noi, intr-un interval de maxim trei ani. Au depus oferte firmele: DAFORA din Mediaş, CONA Sibiu, ACI Cluj şi ARCADA Center.( vezi galeria foto!)  Cea din urmă firmă, la momentul deschiderii plicurilor cu oferte, adică în 19 noiembrie, se afla încă în procedura de "evaluare" pe SEAP (sistemul electronic de achizitii publice.) De altfel, aşa cum se precizează în procesul verbal întocmit de comisia de evaluare, condusă de viceprimarul Clujului, Radu Moisin, firma nu a depus documentaţia necesară şi nici garanţia de participare. Preşedintele comisiei, viceprimarul Radu Moisin, înainte de a deschide plicurile, a stabilit în cadrul procedurii că achiziţia se face la cursul de 4,25 lei pentru un euro, curs de referinţă al BNR din data de 24 septemprie 2010. (Notă: cursul BNR din 24.09.2010, aşa cum este afişat pe site-ul BNR este de 4,2455 lei pentru 1 euro)


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1110. Comentarii: 1. Punctaj: 9.
 
 
22.11.2010
  Ocolitoarea Clujului. Centura de lut de 200 milioane de euro

Povestea centurii de ocolire a Clujului este una clasică în Pantheonul tranziţiei şi al investiţiilor publice româneşti de după 1989, având o introducere, un cuprins şi , sperăm noi, un final, inimaginabile şi incredibile. Toate părţile acestei poveşti au însă, până acum, 160 de milioane de dramuri de adevăr, toate verificabile prin facturile de plată, în valoare de aproape 160 milioane de euro, prin imagini incredibile surprinse la faţa locului de ochiul rece şi obiectiv al camerei, prin situaţii de lucrări aprobate, prin plăţi efectuate şi, nu în ultimul rând prin declaraţii publice ale oficialilor responsabili. Povestea ocolitoarei începe în 2006, când rivalitatea a doi oameni politici clujeni – Marius Nicoară şi Emil Boc  - i-a hotărât şi soarta.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 3043. Comentarii: 5. Punctaj: 49.
 
 
01.11.2010
  Cea mai tare farsa: Radio Zu nu emite la Cluj din cauza unei bucatarese

Una din placerile mele matinale este sa-mi vaccinez ratiunea cu doza de prostie romaneasca pe care de fiecare data genialul Buzdugan mi-o ofera prompt si gratis la 7,40, zilnic. De vreo cateva zile zile sufar pentru ca, pe frecventa Radio Zu, se aud doar paraziti. Modesta mea experienta mi-a sugerat ca e o problema tehnica si m-am gandit ca o sa se rezolve. Cum aceasta persita mi-am dat seama ca emisia este blocata: ori la nivelul receptarii semnalului transmis de la statia mama din Bucuresti, ori la nivelul retransmiterii semnalului in Cluj. Cum pe internet emisia nu este intrerupta, e limpede ca problema e la Cluj.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1921. Comentarii: 4. Punctaj: 31.
 
 
26.10.2010
  Exclusivitate: Secretele scumpirii stadionului

Campania electorala locala a inceput ieri la Cluj printr-un atac politic din partea opozitiei PSD si PNL pe tema unui mare obiectiv de investitii al Consiliului Judetean si in acelasi timp important vehicul electoral. E vorba de noul stadion al Clujului iar atacul vizeaza costul exagerat pe care-l presupune acest proiect. Tinta campaniei este Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean, care este beneficiarul acestei investitii. Pretextul atacului il constituie prezentarea de catre consortiul care executa lucrarea a costurilor suplimentare prilejuite de modificarea proiectului care, subliniem, nu a fost facuta sau ceruta de constructori.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1194. Comentarii: 2. Punctaj: 26.
 
 
14.05.2010
  Nesimtire: Petru Calian - cel mai cheltuitor deputat uninominal din tara

Seria neagra a esecurilor si ratarilor pare ca nu are sfarsit pentru "Capitala culturala a Transilvaniei",  si Clujul, prin reprezentantii sai politici de rang inalt, reuseste inca odata sa se faca remarcat in asa-numitele "topuri ale rusinii". In ultimele saptamani prestigiul Clujului si al clujenilor a fost grav afectat de:
1) "scandalul sexual " in care a fost implicat deputatul PD-L, Petru Calian, care a fost acuzat ca a intretinut relatii sexuale cu minore si a replicat sustinand ca nu a facut altceva decat sa faca "studii de impact" pentru fundamentarea Legii protitutiei;


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1626. Comentarii: 5. Punctaj: 20.
 
 
11.05.2010
  Marius Nicoara se uita la filme porno in Senat

Senatorul PNL de Cluj, Marius Nicoara, care este si liderul organizatiei de Cluj a liberalilor, a fost surprins luni uitandu-se la un film porno in timpul dezbaterilor la noua lege a pensiilor din Camera Superioara a Parlamentului. Imaginile inregistrate de un cameraman al Realitatea TV il arata, in plenul Senatului, pe senatorul Nicoara intr-o excelenta dispozitie in timp ce viziona imagini XXX cu doua asiatice. In momentul in care a sesizat  ca a fost surprins de camera de luat vederi, lui Marius Nicoara i-a inghetat zambetul pe buze ( vezi foto) si a avut doua tentative de a-si inchide laptop-ul pe care viziona imaginile, insa a continuat sa le vizioneze. Dupa o perioada, Nicoara a revenit la casuta sa de mailuri. 


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1029. Comentarii: 9. Punctaj: 21.
 
 
27.04.2010
  Exclusivitate: Misterele din liftul ucigas

Suntem in masura sa va prezentam, in exclusivitate, o prima varianta a filmului de groaza petrecut in interiorul " Liftului ucigas ", unde si-a pierdut viata studenta Luminita Popa, in noaptea de 13 spre 14 aprilie, pe baza declaratiei scrise, depusa la dosar, a singurului martor - studentul Dumitru Cosma - cel care a fost alaturi de ea in cabina, pina la momentul in care s-a prabusit in neant. Informatiile pe care le-am primit si declaratia studentului nu reusesc sa aduca lumina in acest mister si ramane datoria anchetatorilor sa stabileasca adevarul. Astfel, in seara zilei de 13 aprilie, Luminita Popa, studenta la Facultatea de Geografie a UBB, s-a deplasat impreuna cu un grup de fete in Caminul XVI, mai precis in camera unor studenti de la etajul IX. In jurul orei 1,45 dimineata, Luminita ar fi dorit sa mearga  pentru a vedea sala de lectura, aflata la un etaj inferior. 


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1854. Comentarii: 4. Punctaj: 50.
 
 
20.04.2010
  Razboi total intre Marga si omul lui Boc, Catalin Baba

Colegiul Senatului Universitatii Babeş-Bolyai il macuza pe actualul ministru-secretar de stat din Ministerul Educatie, Catalin Baba de " fraude repetate... si de coruptie", acte care ar fi fost facute in calitatea sa de cadru didactic al universitatii si il avertizeaza ca "instituţia va fi nevoită să procedeze – observând lipsa sa de calificare şi lipsa sa de performanţe în disciplinele pe care a fost angajat – la iniţierea procedurii de sancţionare conform procedurilor legale în vigoare."


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 900. Comentarii: 2. Punctaj: 20.
 
 
15.04.2010
  UpDate 2: Un martor vrea sa aduca lumina in Liftul blestemat care a omorat-o pe Luminita

UpDate2: Am decis sa public in cel mai vizibil spatiu cu putinta marturia unui student anonim, care sustine ca a fost martor la nenorocirea petrecuta in noaptea de 13 spre 14 septembrie, cand Luminita Popa a murit, prabusindu-se in casa liftului, de la etajul 8. Fac acest gest, cu atat mai mult cu cat, in pura traditie romaneasca - care constat ca e atat de prezenta si la tinerii studenti - doi dintre ei: Locatarul din 16 si Gabriela - recurg ( sub protectia anonimatului ) la minciuni si acuze stupide ca as practica cenzura. Pur si simplu cei doi au postat comentarii goale, fara continut pe acest blog. Asa ca, prelund textul trimis de Locatarul din 16 de pe site-ul  ftr.ro (http://www.ftr.ro/concluzie-socanta--liftul-ucigas-a-fost-blocat-din-interior-38918.php) il postez aici. Fac asta pentru ca e o opinie/marturie contrara ipotezei lansate de mine, pentru ca eu cred in libertate si pentru ca impreuna putem face lumina in intunericul care a rapit-o pe colega lor, Luminita.

 Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 2550. Comentarii: 8. Punctaj: 81.
 
 
08.04.2010
  Socant! Daca esti al 21-lea pacient, platesti!

Pentru mine nu mai e niciun dubiu: Romania e tara in care Kafka s-ar simti un mediocru neispravit si limitat. Pur si simplu in tara asta absurdul capata dimensiuni pe care nici un alt muritor nu si le-ar fi putut imagina. Romania e tara in care conducatorii legifereaza sau impun, prin ordonanta de urgenta, legi, norme, regulamente, ordine si alte reglementari care toate, doar absolut toate, au menirea sa-l streseze pe cetatean, sa-i complice viata si sa-i inrautateasca nivelul de trai.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 874. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
26.03.2010
  Daniel Don scapa de cosmarul "Zeus"

Una din cele mai stresante probleme care-l hartuieste de peste 18 luni pe Daniel Don are numele de cod " Zeus" si este o persoana juridica. Pe care acesta a infiintat-o in martie 2008 in asociere cu numita Miclea Diana Maria, fiecare din cei doi asociati avand 50% din partile sociale. Firma  SC Zeus Services Group SRL a fost infiintata pentru a putea gestiona una din cele mai moderne si ecologice spalatorii auto din Cluj. E vorba de spalatoria "Speed Wash" ce functioneaza in parcarea supermarketului Kaufland din Manastur.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1111. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
21.03.2010
  Up Date:Scandalul Revnic arunca-n aer politisti si procurori din Cluj

Retinerea sambata de catre politisti a lui Cornel Revnic, cunoscut a fi unul din cei mai mari fermieri si crescatori de oi din Cluj, - un adevarat Gigi Becali de pe Somes -, care detine si cateva lacuri cu pesti in zona Ciurila, va genera un scandal public de dimensiunea "Bordelului pentru politicieni", mai ales prin dezvaluirile de senzatie care se vor face luni in mass media si care sugereaza ca in culise se poarta un razboi economic in care ar fi implicati un politist de rang inalt si un procuror.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1920. Comentarii: 4. Punctaj: 19.
 
 
09.03.2010
  EXCLUSIVITATE-Update:Sediul inchiriat Bancii Transilvania, pradat anul trecut de hoti, scos la licitatie.

Administratia Finantelor Publice Cluj va organiza miercuri, 10 martie, o licitatie deschisa pentru vanzarea imobilului in care se afla sediul agentiei Bancii Transilvania din Manastur, jefuita in 2009, in ziua de vineri, 13 februarie, de catre doi hoti care acum se presupune ca sunt in arestul Politiei clujene. Spatiul situat in cartierul clujean Manstur, str.Bucegi nr.13-15, la parter, apartine firmei Piscicola SA, cu sediul in Cluj-Napoca, insa este inchiriat de mai multi ani catre firma S.C. DIAFARM SRL, care apartine sotiei celebrului politist clujean, Toma Rus, fostul sef al Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog pe Romania.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1252. Comentarii: 5. Punctaj: 48.
 
 
17.02.2010
  Exclusivitate: Familia unui erou-martir executata silit pentru neplata intretinerii

Apartamentul de trei camere al sotiei si al fiului eroului martir al Revolutiei romane, Lucian Matis, impuscat in P-ta Libertatii din Cluj, in 21 decembrie 1989 a fost scos la licitatie in acesta miercuri pentru neplata intretinerii. Executarea silita a Deliei Matis, sotia eroului-martir, s-a facut la cererea Asociatiei de proprietari din blocul in care locuieste, care i-a intentat proces pentru recuperarea sumei de 13.272 de lei, bani care reprezinta contravaloarea intretinerii pe care familia Matis nu a achitat-o in perioada iulie 2005 - februarie 2008, plus penalitati de intarziere. Precizam ca apartamentul scos la vanzare silita a fost evaluat de catre un expert tehnic judiciar la pretul de 62.500 de euro, echivalentul a 258.500 lei. Executarea silita a fost dispusa in baza unei sentinte definitive si irevocabile a Judecatoriei Cluj Napoca, emisa in 30 mai 2008.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 2749. Comentarii: 11. Punctaj: 65.
 
 
11.02.2010
  Cea mai mare pensie din Romania se da la Cluj

Un clujean, fost aviator, primeste lunar o pensie de 25.000 de lei, care este cea mai mare pensie care se acorda in acest moment in Romania, potrivit evidentelor Casei Nationale de Pensii. Judetul Cluj si Municipiul Cluj Napoca se plaseaza in topul ierahiei cu cele mai multe pensii speciale. Alti clujeni, fosti magistarti, aviatori si ofiteri din serviciile secrete primesc pensii lunare de cel putin 10.000 de lei noi. Acestora urmeaza sa li se recalculeze pensia dupa ce ieri guvernul Boc a adoptat proiectul Legii unitare a pensiilor publice, care va fi transmis Parlamentului spre dezbatere in regim de prioritate.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 798. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
Nume utilizator:
Parola:
Autentificare
Recuperare Parolă
Cont Nou

Promo
LINSAJUL MEDIATIC SI MANAGEMENTUL POLITIC AL LUI BRATIANU. DOUA CARTI ESENTIALE PENTRU TINE

Cărțile:

Ion I.C. Brătianu. Concepție și management politic, Editura Eikon, Cluj Napoca, 2011, 410 p. si:

 Linsajul mediatic în politica românească [...]


Talkshow online
Radio Napoca fm Cluj - 102,2 fm


Descarca-te!

Ai o problema ?

Copyright © 2018 Fundatia Armonia. Toate drepturile rezervate.
Home     Despre Mine     Contact     Forum     Publicitate     Termeni și Condiţii
made by EIKON