[x] Închide căutarea
  Caută în categoria   Caută Autentificare

Prima pagina
Special
Forum
Newsletter
Sondaje
Cand credeti ca se va rezolva criza gunoaielor din Cluj Napoca?

  In timp util.
  Până la sfârșitul anului 2015.
  Până la mijlocul anului 2016.
  În doi ani.
  În mai mulți ani

Votează   |   Vezi rezultate

Concurs
concurs

Concursul este suspendat, momentan.

 
HOME
CĂUTARE
ARHIVĂ
DESPRE MINE
CONTACT
PUBLICITATE

inchide
Vezi toate articolele din Arogantul Si Penibilul Clujului.
 
11.09.2013
  Exclusivitate.Documentul care zdrobeste politica neliberala de la PNL Cluj

Scandalul se amplifică în PNL Cluj. Secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, a decis ieri, 10 septembrie, să amâne, pe termen nedefinit, ținerea Conferinței teritoriale (C.T.)  a PNL, care trebuia să aleagă președintele organizației și Biroul Județean, sâmbătă 14 septembrie. Prin Adresa trimisă președintelui în exercițiu, Marius Nicoară, (vezi foto) Hellvig îl anunță că a decis amânarea C.T. pe baza a trei considerente majore: 1. primirea la Secretariatul General a mai multor sesizări din partea membrilor filialei „legate de nerespectarea normelor statutare de organizare a Adunărilor Generale pentru C.T”.

2. Nerespectarea art. 19 din Regulamentul de aplicare a Statutului, care prevede "obligativitatea organizării Adunărilor Generale pentru desemnarea delegațiilor în toate orașele și municipiile."

3. "Convocatorul trimis de filiala Cluj, în data de 09.09.2013, nu corespunde cu norma de reprezentare aprobată de BPT Cluj și validate de Secretariatul General (lipsesc delegații municipiului Cluj Napoca)." Toate acestea l-au determinat pe secretarul general al PNL, în conformitate cu prevederile articolului 22 alin. 3, să amâne desfășurarea C.T. a PNL Cluj.

În plus, i-a mai transmis Hellvig lui Nicoară, a dispus „constituirea unei echipe de control care se va deplasa la Cluj Napoca în perioada următoare. Avem informații, neconfirmate oficial, că trei capete vor fi tăiate la Cluj pentru umilința la care a fost supus președintele PNL, Crin Antonescu. Acesta a fost pus în postura ridicolă de a veni special la Cluj pentru a-l susține pe Horea Uioreanu, iar acum conferința de alegeri nu se mai desfășoară - zic sursele - din cauza manevrelor făcute de către acești trei liberali din fruntea organizației municipale și a celei de tineret. Se pare că Marius Nicoară va primi mandatul să facă ordine și să ia orice măsuri se cuvin pentru a face ordine-n organizație.

Bun! Ăsta-i documentul obținut de noi de la una din filialele PNL Cluj din județ. Acum să vă mai spunem că difuzarea sa în județ a declanșat un scandal monstru, pigmentat cu acuze grave.

Gruparea Uioreanu l-a acuzat pe președintele Marius Nicoară că el ar fi fost unul dintre reclamanții care au depus sesizări la Secretariatul General al PNL, acuzație dezmințită vehement către noi de Marius Nicoară. „Eu chiar aș fi vrut să se țină alegerile, fiindcă am condus partidul la Cluj 12 ani și e vremea de sânge proaspăt și energii noi”, a spus el. El a arătat că nu-i stă în character să umble cu așa ceva și că aceia care-I acuză ar trebui să răspundă politic pentru postura penibilă în care a fost pus candidatul Horea Uioreanu, care a fost asigurat că va avea o majoritate confortabilă de alegători liberali pentru funcția de președinte. Nicoară a refuzat să dea nume, însă Mihai Szeplekan a fost cel care i-a nominalizat pe cei responsabili în persoana lui Ioan Petran, președintele PNL Cluj Napoca, Ioan Bâldea - președintele TNL Cluj și Gavrilă Iuga - vicepreședinte. Szeplekan susține că cei trei i-au garantat victoria lui Uioreanu și l-au „aranjat” și „compromis” moral în fața liberalilor, după ce acesta a fost nevoit să anuleze ținerea conferinței municipal, folosind ca pretext lipsa de cvorum..

L-a rândul său, Marius Nicoară ne-a declarat că soluția secretarului general este bine venită și necesară pentru că face ordine în dezordine și „strivește fără drept de replica o politică neliberală, cu caracter balcanic și fanariot”. Mai mult decât atât, el a mai spus că Horea Uioreanu a greșit politic și moral atunci când s-a instalat președinte al Adunării municipale care urma să desemneze delegații, întrucât el era unul dintre cei doi contracandidați la șefia PNL Cluj. Nicoară susține că într-o primă fază l-a susținut pe Uioreanu pentru șefia liberalilor clujeni, dar apoi s-a distanțat de acesta fără să precizeze motivul. Nicoară a mai precizat că în aceste condiții alegerea unui nou președinte al PNL Cluj va fi cel mai probabil amanată până în 2015, având în vedere Statutul partidului care stipulează că nu se organizează asemenea alegeri înaintea unui scrutin electoral. Cu Horea Uioreanu nu am putut lua legatura pentru a-și preciza poziția. Vom reveni cu părerea sa.
Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 2264. Comentarii: 2. Punctaj: 19.
Votează articolul


Listeaza articolul Trimite articolul pe mail Trimite articolul prin Yahoo! Messenger
TAG-uri: PNL Cluj  Uioreanu  Nicoara  Adresa  alegeri  
Vezi toate articolele din Arogantul Si Penibilul Clujului.
 
 
 
Comentariile cititorilor

 
coreeeeeeeeeeect! dar maine la 6 la casa de cultura e continuarea! sa nu lipsesti!
Trimis de lupul rau la 11.09.2013 19:12:13
 
 
Ce inseamna sa fii jurnalist de veche, cu relatii, bine informat cu exclusivitati. Te cauta informatia pe tine, nu tu alergi de nebun dupa ea. Voi intra constat pe blogul asta, ca vad ca e cu informatie de calitate. Felicitari, d-le Novacescu!
Trimis de Spectator la 11.09.2013 16:00:35
 
Nume utilizator:
Parola:
Autentificare
Recuperare Parolă
Cont Nou

Promo
LINSAJUL MEDIATIC SI MANAGEMENTUL POLITIC AL LUI BRATIANU. DOUA CARTI ESENTIALE PENTRU TINE

Cărțile:

Ion I.C. Brătianu. Concepție și management politic, Editura Eikon, Cluj Napoca, 2011, 410 p. si:

 Linsajul mediatic în politica românească [...]


Talkshow online
Radio Napoca fm Cluj - 102,2 fm


Descarca-te!

Ai o problema ?

Copyright © 2018 Fundatia Armonia. Toate drepturile rezervate.
Home     Despre Mine     Contact     Forum     Publicitate     Termeni și Condiţii
made by EIKON