[x] Închide căutarea
  Caută în categoria   Caută Autentificare

Prima pagina
Special
Forum
Newsletter
Sondaje
Cand credeti ca se va rezolva criza gunoaielor din Cluj Napoca?

  In timp util.
  Până la sfârșitul anului 2015.
  Până la mijlocul anului 2016.
  În doi ani.
  În mai mulți ani

Votează   |   Vezi rezultate

Concurs
concurs

Concursul este suspendat, momentan.

 
HOME
CĂUTARE
ARHIVĂ
DESPRE MINE
CONTACT
PUBLICITATE
Administratie
 
04.11.2016
  Dreptate pentru Marton!

Marton e - cum s-a definit chiar el, când a intrat în direct cu mine la Matinalul Realitatea fm Cluj, în dimineața de 4 noiembrie - ... e „o corcitură simpatică”. Un suflet și-un trup de OM savuros plămădit de o mamă româncă și un tată ungur. Marton e unul dintre neștiuții mari boieri ai clasei muncitoare din Cluj. E Creativul care a lucrat 42 de ani la „Iris” - fabrica de porțelanuri făcută cioburi de burgheziții pitici ai tranziției. E cel care, printre altele, a lipit bine-bine pe o o bandă de cauciuc cele 42 de piese din porțelan ale ceasului de la Primărie. Toate astea, sumarul poveștii lui de viață și de of, ce include și-un „divorț în stil italian”, pe toate le-am aflat de la The Great Marton Bacsi în câteva minute, preschimbate-n ceasuri care - aflu - au oprit Clujul în loc. Omul ăsta - simbol viu al Veșniciei Românești și al poporului român, pe care zice că-l iubește - nu vrea mult de la stăpânirea Clujului. Vrea doar o ÎNTÂLNIRE. Cu un alt om. Mai mare și mai tare decât el. Care nu-l vede și nu-l aude de trei ani. Și pe care Marton l-a făcut și-l face om politic mare, dându-i fără preț din puterea sa. Votându-l! Că poate, poate...


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 867. Comentarii: 0. Punctaj: 39.
 
 
27.06.2016
  Culmea problemelor din administratia clujeana a fost rezolvata cu succes.

Mulțumesc lui Dumnezeu că am fost inspirat și am contribuit și eu la dorita și atât de așteptata soluționare.
În această dimineață a fost rezolvată cea mai spinoasă și mai complicată problemă din administrația clujeană. Chestiune deosebit de delicată și de enervantă, pentru soluționarea căreia un amărât de cetățean tot depune cereri și face apeluri de peste un an de zile. Și tot de atunci primarul Emil Boc și „furnicutzele” din Primărie se chinuie să o biruie. Nereușind însă să găsească o soluție. Până astăzi. De ce e atât de complicată problema? Pentru că e vorba de Luminare și de aducerea luminii-n întuneric. Concret: cetățeanul Florin Enache sună, de peste un an de zile, în fiecare luni, la „Matinalul” Realității fm Cluj și îl roagă pe primarul Clujului, dl. Emil Boc, să dispună amplasarea a două becuri, pe doi stâlpi, situați într-o stație de tramvai de pe B-dul Muncii. Timp de 53 de săptămâni consecutive, cetățeanul susnumit a așteptat salvarea, plin de speranță, optimist și răbdător. Omul, la un moment dat, - o mărturiesc și eu - devenise enervant cu apelativul său: „Tot eu sunt. Omul cu becurile de pe Plevnei.Vă rog frumos, d-le primar puneți cele două becuri, că nu-i lumină în stație. Ni se dau jos copiii în întuneric și e destul de riscant aici, la capăt de linie.” De fiecare dată situația devenea stânjenitoare pentru că primarul se străduia, de la o săptămână la alta, ba să se termine proiectul pe care l-a dispus pentru a se găsi soluția fezabilă pentru montarea celor două becuri, ba să urgenteze studiul de fezabilitate, impus de complicațiile acestei nerușinate culmi. Și, no! Vorba ardeleanului: treaba se lungea și se... Sau, altă vorbă ardelenească: „de ce să ne grăbim, când putem să n-o facem”.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 571. Comentarii: 0. Punctaj: 23.
 
 
22.06.2016
  CTP vrea Politie proprie si decaloguri ale comportamentului in autobuze si troleibuze

Directorul Companiei de Transport Public Cluj Napoca (CTP), Liviu Neag, a intrat în direct, în Matinalul Realitatea fm Cluj, din această dimineață, pentru a anunța că se lucrează la redactarea unor Decaloguri cu reguli profesionale și de comportament pentru șoferii și controlorii de bilete ai Companiei. În același timp, Liviu Neag a precizat că se impune și redactarea unui Decalog care să-i vizeze pe călători. Precizarea directorului CTP a venit în contextul incidentului petrecut marți pe un troleibuz, când un pensionar agresiv a bruscat o tânără care vorbea la telefon, fiind situată pe scaun lângă acesta. Neag arată că după constituirea noului Consiliu Local se va adresa deliberativului municipal cu o solicitare pentru ca aceste decaloguri să fie cuprinse într-o hotărîre, astfel încât să aibă putere de lege locală. Precizăm că intervenția telefonică a directorului CTP s-a făcut în urma dezbaterii aprinse, realizate la Matinalul Realitatea fm, în cadrul căreia ascultătorii au solicitat, în unanimitate, introducerea unor reglementări scrise. Clujenii au cerut ca aceste Decaloguri să fie afișate în interiorul mijloacelor de transport în comun și să codifice standardul comportamentului profesional și civic în cadrul sistemului de transport public clujean și metropolitan.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 509. Comentarii: 0. Punctaj: 21.
 
 
01.06.2016
  Peste 600 de copii au expus de 1 iunie in 33 de autobuze si troleibuze la Cluj.Temutii controlori le-au dat bomboane copiilor. Vezi foto!

Compania de Transport Public Cluj Napoca (CTP) a organizat de Ziua Copilului 33 de expoziții itinerante în autobuzeler și troleibuzele sale. În interiorul mijloacelor de transport în comun au fost expuse astăzi, toată ziua, cele peste 600 de desene realizate de copii Clujului și ai zonei metropolitane, în cadrul concursului organizat de către CTP pentru stabilirea noii mascote a Companiei. Călătorii au fost încântați de această idee și au admirat creațiile micuților. Liniile de transport au fost în așa fel alese, încât acestea au străbătut tot orașul cu aceste originale expoziții. De asemenea, CTP a botezat fiecare autobuz și troleibuz cu numele unității școlare care a participat la concursul de desen. Remarcabil a fost și gestul CTP de ai premia pe copiii care au călătorit astăzi, 1 iunie, cu mijloacele de transport ale Companiei. Temuții controlori ai CTP au urcat în mijloacele de transport, dar nu pentru a controla, ci pentru a dărui bomboane copiilor. Gestul a fost primit cu zâmbete. ( vezi galeria Foto!)


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 438. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
27.05.2016
  CTP vrea ca mascota Companiei sa fie desenata de copiii Clujului

Compania de Transport Public dorește să ofere copiilor Clujului bucuria de a stabili viitoarea mascotă a CTP. Compania vrea ca micuții creatori clujeni să deseneze și să dea și un nume viitoarei mascote, care să fie ori o „Față Zâmbitoare”, fie să aibă forma unui autobuz simpatic.  Iată de ce, în parteneriat cu Primăria Cluj Napoca și cu Inspectoratul Școlar Județean, a organizat un concurs de desene, dotat cu premii . La acesta au fost invitați să participe toți copiii din sistemul  preşcolar, precum  şi elevii din clasele primare din municipiul Cluj-Napoca și zona metropolitană. Regulamentul concursului se bazează pe principiul: “Un copil – un desen – un nume”. Astfel, fiecare copil participant va da un nume mascotei realizate. Lucrarea poate fi realizată în acuarelă, carioca sau creioane colorate. Formatul desenului trebuie să fie A4 sau A3. Culoarea agreată a mascotei este MOV.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 514. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
19.05.2016
  Minune!!! Consiliul Judetean a finalizat un proiect. Tetarom 1 e gata. La termen.

 O excursie în zona pădurii Hoia îți poate provoca surprize... plăcute. Pe care, la început, le poți considera iluzii optice, adevărate fete morgane într-un peisaj atât de verde, totuși. Noroc cu echipamentele de luat vederi care-ți confirmă marea minune. Un proiect major finalizat al Consiliul Județean Cluj!!! Instituția care a performat în arta ratării marilor sale obiective de investiții, în acești patru ani de mandat. Din ce arată fotografiile, inclusiv cele realizate cu drona (click pe Galeria foto) dezvoltarea parcului industrial Tetarom I pare a fi finalizată... la termen și i s-ar putea tăia și panglica de inaugurare; că și așa e campanie electorală.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 809. Comentarii: 0. Punctaj: 19.
 
 
20.09.2015
  Tom Cruise i-a daruit bani lui Marcel Iureş ca sa-si deschida propriul teatru

 Megastarul american, Tom Cruise, i-a dăruit bani actorului Marcel Iureş ca să-şi fondeze propriul teatrul într-o pivniţă din centrul Bucureştiului. Emotionanta mărturisire a fost făcută în premieră de marele actor român în  cadrul spectacolului „Leul Singuratic”, desfăşurat la Casa de Cultură a Studenților sub cupola unei ediții speciale a Berăriei Culturale. Precizăm că Iureş a jucat alături de Tom Cruise în primele două filme ale seriei: „Mission Impossible”, iar gestul respectiv s-a petrecut într-o pauză de filmări. La acel moment, Iureş se străduia să pună pe picioare teatrul său, lipsindu-i resursele şi un spaţiu. În timpul spectacolului "Leul Singuratic", după momentul în care Iureş a povestit că a refuzat oferta de 2,5 milioane de dolari pe an de la producătorii americani, l-am provocat la această mărturisire, spunând: „ Da, da, ai refuzat acei bani, dar după aceea ai oftat", la care acesta a replicat: " păi ce, tu n-ai ofta după atâţia bani". Eu am insistat, spunînd că oftatul a fost într-o pauză de filmări, când Tom Cruise l-a văzut cam abătut pe Iureş, care ofta ”...Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1071. Comentarii: 0. Punctaj: 31.
 
 
01.09.2015
  Mitropolitul Clujului vine joi la Beraria Culturala. Concert extraordinar.

Deschidem sezonul de toamnă la Beraria Culturala cu o dezbatere remarcabilă. În 3 septembrie, la Casino, într-un eveniment excepțional al Berăriei Culturale, vine I.P.S. Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, să dezbatem problema tinerilor într-o Europă care - zic eu - pare a vrea să se auto-suprime. În deschiderea dezbaterii și la finalul acesteia, cei trei tenori de la Ad Libitum Voices, vor susține un recital de arii celebre și pop-opera. Precizăm că participarea IPS Andrei la cea de-a 40 dezbatere de la Berăria Culturală se face în preziua deschiderii marelui eveniment: „Întâlnirea tinerilor ortodocși din Europa. 2015”, care va avea loc la Cluj Napoca între 4 și 7 septembrie.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 978. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
13.10.2014
  Iresponsabilitatea la romani, dezbatută la Beraria Culturala

Cea de-a XXII-a întrunire de la Beraria Culturala, care va avea loc: miercuri, 15 octombrie, de la ora 19, la Fabrica de bere Ursus, vine cu o temă grea și cu o provocare la sinceritate: cât de responsabili suntem noi, românii și în ce măsură ne asumăm răspunderea pentru faptele noastre? Sau preferăm, tot mai mulţi, să aruncăm vina și răspunderea pe seama altuia? Această temă a fost propusă de producătorul şi moderatorul dezbaterilor de la Berăria Culturală, jurnalistul Ion Novăcescu, ca urmare a sesizării fenomenului, aproape general în societatea românească, de pasare a culpei. Nimeni nu-i vinovat de nimic. Nimeni nu-şi asumă răspunderea pentru faptele comise şi mereu sunt invocate scuze sau este arătat cu degetul celălalt. De altfel, fenomenul nu-i nou sau doar la românii postdecembrişti.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 802. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
10.06.2014
  Exclusiv: Cele patru proiecte de hotarari de CJ prin care coalitia PNL-PDL va prelua maine sefia Clujului. PSD e în fierbere.

Cele patru proiecte de hotărâre de Consiliu Județean (CJ), prin intermediul cărora coaliția PNL-PDL vrea să preia m]ine (miercuri: 11 iunie a.c.) controlul asupra județului Cluj, se află în acest moment „pe traseu”, adică în avizare la directiile de specialitate ale institutiei, inclusiv la secretarul acesteia. Cele patru proiecte nu vor fi incluse pe ordinea de zi oficială a ședinței, întrucât „președintele interimar” al CJ Cluj, udemeristul Vakar Istvan, a refuzat să le includă pe convocator. Cu toate acestea, coaliția PNL-PDL are la îndemână prevederea legală, stipulată în Legea administrației publice locale, care prevedere dreptul la inițiativă legislativă al unui consilier județean. În baza acesteia consilierii PNL-PDL au inițiat și redactat cele patru proiecte de HCJ. Primul dintre acestea este cel de demitere a vicepreședintelui Ioan Oleleu ( PSD).


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 638. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
04.06.2014
  Tare! UDMR Cluj și Vakar îi păzesc capul lui Ioan de la tăiere

Președintele interimar al Consiliului Județean Cluj (CJ), Vákár István, a declarat în Matinalul de la Realitatea fm (92,8 fm), că nu va insera, în convocatorul ședinței extraordinare a forului județean, un punct, pe ordinea de zi, referitor la demiterea vicepreședintelui Ioan Oleleu (PSD).  Mai mult decât atât, Vákár István a subliniat că nici el și nici consilierii județeni ai UDMR nu vor vota pentru demiterea acestuia. Președintele interimar al CJ susține că nu există temei motivat pentru demiterea lui Oleleu și că acum CJ se confruntă cu o situație de urgență și blocaj, iar o eventuală demitere a lui Oleleu ar complica și mai mult situația. Cu toatea acestea, a recunoscut Vákár, atât Legea administrației publice locale, cât și Regulamentul de funcționare a CJ permite coaliției PNL-PDL să inițieze, în timpul ședinței ordinare, procedura de demitere a unuia dintre vicepreședinți.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1377. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
02.06.2014
  Exclusiv! Cîți bani a confiscat DNA din celebra geantă a lui Petran?

Una dintre informațiile cele mai tari care încă nu a fost făcută publică în scandalul de corupție de la Consiliul Județean Cluj, soldat cu arestarea preventivă a președintelui instituției, Horea Uioreanu, alături de oamenii de afaceri Ioan Bene și Vasile Pogăcean, este cea legată de confiscările făcute de către DNA în cursul zilei de miercuri, 27 mai 2014. Astfel, în Matinalul din această, de la Realitatea fm, pe 92,8 fm,  când l-am avut invitat, în direct, pe Ioan Petran - și îi mulțumesc pentru asta - l-am întrebat (pentru a verifica o informație referitoare la o mare sumă de bani confiscată), dacă în urma percheziției de miercuri, 27 mai 2014, făcută la casa sa, DNA a confiscat ceva.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1525. Comentarii: 0. Punctaj: 16.
 
 
19.12.2013
  RATUC s-a transformat in Compania de Transport Public Cluj Napoca SA

In baza rezolutiei nr. 27619  din 18.12.2013 a Oficiului Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Cluj , RATUC Cluj – Napoca si-a schimbat forma juridica din regie autonoma in societate pe actiuni  , cu denumirea Compania de Transport Public Cluj – Napoca S.A. (C.T.P.) Transformarea fostei regii in companie de transport public s-a facut in conformitate cu cerintele legislatiei nationale si europene, care impun o asemenea masura pentru operatorul clujean, care-si propune sa devina unul metropolitan.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 825. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
28.11.2013
  Campanie isteata anti-Boc in centrul Clujului

Astăzi a demarat o campanie isteaţă în centrul Clujului contra primarului Emil Boc şi politicilor publice pe care acesta le promovează în municipiul de pe Someş. Trei panouri mobile, cu expunere faţă-verso, având pe fiecare faţă chipul unei bătrâne din Cluj Napoca sau împrejurimi, au fost expuse în cel mai aglomerat spaţiu al Clujului: P-ţa Mihai Viteazul. Alături de chipul brăzdat de riduri, bătrâneţe şi neputinţă al acestor bătrâne sunt inserate şi mesaje de descriere a acestora şi, mai ales, a ocupaţiilor pe care sunt nevoite să le desfăşoare pentru a supravieţui.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1117. Comentarii: 0. Punctaj: 20.
 
 
03.09.2013
  Epopeea victoriosa a tramvaiului european la Cluj.

Modernizarea sistemului de transport public cu tramvaiul in municipiul Cluj Napoca reprezinta una dintre povestile clujene si romanesti de succes. Tramvaiul european, adaptat cerintelor publice si normelor mileniului III a reprezentat o investitie de 30 de milioane de euro care s-a scris nu numai din ratiuni tehnico-economice, ci si cu sufletul. Ca sa fie o mostenire utila pentru cei de azi, dar si pentru urmasi. (vezi galeria foto!) Transportul in comun este un serviciu social de o importanta incontestabila in aglomerarile urbane  si necesita o modernizare continua pe masura realizarilor tehnice si a unor norme noi privind eficienta, economia de energie si mai ales protectia mediului. Tramvaiul, cel mai vechi mijloc de transport in comun cu tractiune electrica, nu este demodat. Numeroasele avantaje pe care le are il fac sa revina in forta in transportul in comun din intreaga lume si mai ales in tarile Europene. Imbunatatirile tehnice care i s-au adus in timp fac tramvaiul un mijloc de transport in comun eficient si confortabil. Citeva din avantaje : este complet nepoluant, are consum mic de energie in functionare (randament 90%), capacitate mare de transport, confort, viteza mare de deplasare. Costurile mari initiale in infrastructura se recupereaza in timp prin economia de energie si perioada lunga de utilizare.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 917. Comentarii: 1. Punctaj: 9.
 
 
07.06.2013
  Dupa o discutie la o bere, Boc a hotarat sa fac un Parc al Distractiei in locul cimitirului

După o discuţie serioasă, intensă şi lungă la o bere, primarul Boc a hotărât: la Cluj, în locul cimitirului se va face un mare Parc al distracţiei. No, bine! Aşa să fie... Noul cimitir al Clujului, planificat de către Primărie a se amenaja pe Dealul Lomb, va fi făcut pe un alt amplasament. Anunţul bombă a fost făcut de către primarul Emil Boc, miercuri seara, după ce a ascultat cu atenţie, în cadrul dezbaterii de la Berăria Culturală, propunerea făcută de jurnalista Anca Dinu. După ce a ascultat expunerea făcută de primar şi dezbaterile asupra proiectului Hollywood-ului clujean, la care au participat Tudor Giurgiu (fondatorul TIFF), Mihai  Chirilov Cristian Hordilă, Ovidiu Câmpean şi Doru Pop, jurnalista a propus ca în acel spaţiu să se amenajeze şi un Parc al Distracţiei la Cluj şi că acel amplasament ar fi potrivit să se organizeze festivalurile Peninsula, Delahoya etc. Anca Dinu crede că s-ar crea astfel un complex unitar, compatibil cu proiect dezvoltării unui centru cinematografic şi de creativitate. Acest centru de producţie cinematografică şi dezvoltare a industriilor creative se va amenaja cu fonduri europene, pe Dealul Lombului.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 802. Comentarii: 0. Punctaj: 19.
 
 
14.05.2013
  Nepasarea ucide florile la Cluj

Nepăsarea, indolenţa şi lipsa de respect pentru aspectul european şi civilizat al oraşului, pentru frumos..., până la urmă pentru viaţă - fiindcă florile sunt şi ele fiinţe vii şi au dreptul să trăiască şi să fie îngrijite, dacă tot au fost plantate de Primărie în recipientele acelea de beton sau în rondourile din Cluj. Deşi s-au cheltuit bani publici numeroşi şi s-au consumat şi alte resurse cu plantarea florilor, Primăria lasă aceste flori să moară de sete, în condiţiile secetei îndelungate care a lovit oraşul.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 704. Comentarii: 0. Punctaj: 18.
 
 
18.07.2012
  Batalia pentru APA Romaniei

Am strabatut tara de la un capat la altul in aceste zile si peste tot am vazut parjolul facut de seceta, deznadejdea si, mai ales, neputinta oamenilor. Mila fata de amaratul de caine vagabond lesinat linga un canal de irigatii secat din pusta Baraganului si ...fata de batranul care n-avea vorbe si nici lacrimi in fata cerului senin si a tarlalei sale arse cu flori ale soarelui, M-AU HOTARAT!


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1045. Comentarii: 0. Punctaj: 49.
 
 
22.06.2012
  Exclusiv: Prima femeie viceprimar a Clujului

Ziua de 22 iunie va fi una istorica pentru municipiul Cluj Napoca, intrucat preconizata desfasurare a evenimentelor va confirma alegerea, de catre Consiliul Local, a unei femei in functia de viceprimar. Vineri, la ora 14, va avea loc sedinta de constituire a Consiuliului local Cluj Napoca, in cadrul careia vor fi alesi cei doi viceprimari, care-l vor asista pe primarul ales, Emil Boc. Conform surselor noastre, UDMR o va propune pentru functia de viceprimar pe Horvath Anna, care urmeaza sa faca echipa cu un consilier care va fi desemnat de catre PDL. La aceasta ora nu se stie sigur cine va fi cel de-al doilea viceprimar al Clujului, intrucata ata RAdu Moisin, actualul primar interimar, cat si celalat favorit pentru aceasta functie, Adrian Popa, nu par deloc incantati sa preia acest mandat, avand in vedere situatia deosebit de tensionata din mediul politic, de acuzatiile de plagiat aduse premierului Victor Ponta si de tentativa de sinucidere a fostului premier PSD, Adrian Nastase.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1014. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
22.03.2012
  SOC! ACI a castigat procesul pentru noua Sala a Sporturilor

Tribunal Cluj a dat astazi castig de cauza consortiului reprezentat de ACI, in litigiul cu Primaria Cluj Napoca pentru construirea noii Sali de Sport a Clujului, situata in vecinatatea stadionului, obligand municipalitatea sa anuleze decizia prin care firma CONA a fost declarata castigatoare. Precizam ca miza acestui proces a reprezentat-o clarificarea legalitatii deciziei comisiei de licitatie a Primariei, care a decis, in 2010, sa dea castig de cauza firmei CONA din Sibiu, care a oferit cel mai mic pret, insa a venit cu un alt proiect decat cel scos la licitatie ( vezi, in acest sens, plansele din galeria foto). Consortiul condus de ACI s-a plans instantei ca Primaria a acordat acest contract firmei CONA, desi, la multe capitole, lucrarile erau neconforme cu cele stipulate in caietul de sarcini si, astfel, s-a putut oferta un pret mai mic cu 60 de milioane de lei noi decat cel stabilit de Primarie prin propriul studiu de fezabilitate. Mai precizam ca instanta a obligat partile reclamate sa plateasca cheltuieli de judecata de aproape 180.000 lei noi catre reclamant.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1160. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
11.03.2012
  Proiectantul centurii Clujului: Daca ploua in primavara,va fi dezastru!

Mircea Pop, cel care controleaza firma DP Consult - proiectanta centurii de ocolire a Clujului a declarat in cadrul talkshow-ului "A IV-a Putere" ca "daca ploua, peste media anuala, in primavara va continua dezastrul", facand referire la faptul ca precipitatiile vor provoca noi alunecari de teren in zona care este si acum afectata. La intrebarea noastra ca aceste alunecari se datoreaza si faptului ca traseul centurii a fost ales fara a fi fost facut un studiu geotehnic serios, Pop a precizat ca acest studiu exista, ca s-au facut forari din 200 in 200 de metri si ca alunecarile se datoreaza strategiei gresite de constructie.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1170. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
16.02.2012
  Exclusiv:Viceprimar nou la Cluj

Demisia lui Sorin Apostu din functia de primar al Clujului are ca efect si alegerea unui nou viceprimar, intrucat viceprimarul Radu Moisin urmeaza sa fie ales vineri de catre Consiliul Local Cluj Napoca in functia de primar interimar. Acesta a exercitat pina acum, cu delegatie, atributiil de primar, si va reprezenta municipalitatea din cel mai inalt fotoliu al sau pina in iunie cand vor fi organizate alegerile locale la termen. Surse din cadrul PD-L Cluj ne-au declarat ca miercuri seara, dupa ce s-a inregistrat demisia primarului la Registratura Primariei, a avut loc o sedinta fulger la sediul PDL Cluj, in cerc restrans, in cadrul careia s-a decis ca actualul consilier local, Adrian Popa, sa fie ales in functia de viceprimar.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 719. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
25.01.2012
  Exclusiv! Politia Primariei Cluj isi cumpara doua autospeciale de interventie

Proiectul de buget al municipiului Cluj Napoca pe anul 2012 are un capitol interesant: Ordine si Siguranta Publica, in dreptul caruia sunt alocati o multime de bani, cea mai mare urmand a fi consumati cu cheltuielile de personal, adica plata salariilor politistilor Primariei. Interesant este insa subcapitolul DOTARI si ACHIZITII, unde este prevazuta suma de 1,2 milioane lei noi, adica 12 miliarde de lei vechi.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 753. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
03.07.2011
  PSD Cluj s-a plecat in fata PDL si s-a transformat in partid ecologist

Hotararea Consiliului Local Cluj Napoca, de vineri, 1 iulie 20011, luata cu 24 de voturi "pentru" ale consilierilor PDL, UDMR si PSD, prin care trenul de 200 de ha, concesionat in 2007 lui Paszkany pentru construirea cartierului Tineretului, a fost "convertit" in parc fotovoltaic, pentru producerea de energie verde, reprezinta: nu numai o victorie administrativa a primarului Sorin Apostu, care atrage o investi'ie,  un suuces al investitorului clujean, care pune pe picioare o afacere pe care sigur o va vinde cu cel putin 100 de milioane de euro, dar mai ales reprezinta o mare umilire a partidului de opozitie social democrat.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1039. Comentarii: 0. Punctaj: 39.
 
 
21.01.2011
  Exclusiv:ACI contesta la Curtea de Apel decizia Tribunalului in cazul Salii Polivalente

Directorul general al ACI Cluj, Dorin Aschilean, ne-a declarat ca firma sa va contesta la Curtea de Apel Cluj decizia Tribunalului Cluj privind respingerea contestatiei facute de consortiul: ACI, TIM, Bogart si DAS Grup fata de decizia Primariei Cluj Napoca de a desemna drept castigatoare a licitatiei firma CON-A din Sibiu. Precizam ca in data de 19 noiembrie 2010, la licitatia organizata de Primaria Cluj Napoca pentru desemnarea constructorului Salii Polivalente de 7000 de locuri, CON-A a facut o oferta de 12 milioane de euro, pret de constructie, in timp ce ACI a facut o oferta de 21 milioane de euro.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 986. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
18.06.2010
  Probleme mari la structura de rezistenta a Parkingul din Manastur?

Surse din cadrul santierului noului parking din Manastur ne-au declarat ca in acest moment s-ar lucra la consolidarea (sic!!!) structurii de rezistenta a parkingului, intrucat s-a ajuns la concluzia ca in caz contrar vor fi mari probleme de stabilitate. Mai mult decat atat, s-a avansa si ipoteza incredibila a riscului prabusirii parcului, atunci cand va fi plin cu cele 740 de masini, in cazul in care nu se executa aceste lucrari suplimentare.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1030. Comentarii: 0. Punctaj: 18.
 
 
21.04.2010
  EXCESIV: 20.000 de clujeni vor fi executati silit

Intr-un editorial pe care l-am publicat in februarie anul acesta in Foaia Transilvana (http://www.ftr.ro/articol-clujul---orasul-amendatilor-1470.php)  am botezat Clujul cu supranumele de " Orasul amendatilor". Am lansat aceasta sintagma bazandu-ma pe statistici ale Politiei Primariei si Inspectoratului de Politie al Judetului Cluj (IPJ) din care reiesea ingrijoratoarea realitate ca in 2009 unul din trei clujeni a fost amendat de catre Politia Primariei pentru diverse contraventii, in special pentru parcarea neregulamentara a autovehicolelor ( cea mai mare pondere ) dar si pentru lipsa curateniei, distrugerea spatiilor verzi si a bunurilor publice.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 789. Comentarii: 0. Punctaj: 20.
 
 
16.04.2010
  UpDate: Aeroportul din Cluj a fost redeschis

UpDate: Conducerea Consiliului Judetean Cluj si a Aeroportului international Cluj Napoca  au anuntat ca aeroportul a fost redeschis operational si ca pe perioada in care a fost inchis din cauza cenusei vulcanice a suferit pierderi de cca. 75.000 de euro. In principal aceasta paguba a fost provocata de de neincasarea taxelor aeroportuare.. Directorul Aeroportului international Cluj Napoca, David Ciceo, anuntat vineri seara, la ora 22, ca din cauza deplasarii norului de cenusa vulcanica, provenita de la eruptia vulcanului din Islanda, traficul pe aeroportul clujean va fi suspendat timp de 24 de ore, incepind cu ora zero a zilei de sambata, 17 aprilie. Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 701. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
23.03.2010
  Exclusivitate: Clujului i s-au aprobat 82 de mil. Euro din fonduri europene

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintelor (MDRL) a avizat favorabil Planul Integrat de Dezvoltare (PID) depus de catre Asociatia Zona metropolitana Cluj in cadrul strategiei nationale a polilor de crestere, ne-a declarat astazi primarul Clujului, Sorin Apostu. Ca urmare a emiterii acestui aviz favorabil, au fost depuse la  Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest documentatiile necesare finantarii din fonduri europene a trei mari proiecte in Cluj Napoca:


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 751. Comentarii: 1. Punctaj: 10.
 
 
05.03.2010
  O treime din stadion e gata

O treime din lucrarile la noul stadion al Clujului au fost finalizate, au anuntat ieri presedintele Consiliului Judetean, Alin Tise si reprezentantii consortiului constructorilor, in care lider este ACI Cluj. Dorin Aschilean, directorul general al ACI Cluj a declarat ca au fost finalizate 90% din lucrarile de infrastructura ale stadionului.." Speram ca pina la sfirsitul lunii iulie sa finalizam cele doua peluze. Urmatorul stadiu important in proiect ar fi tribuna II, care speram sa fie finalizata la data de 15 august, iar lucrarile la tribuna I Ia sfirsitul lunii noiembrie.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 782. Comentarii: 1. Punctaj: 7.
 
 
01.03.2010
  Razie in Manastur. Aproape 200 de amenzi.

Politia Primariei a realizat in weekendul trecut o razie ampla in cartierul Manaştur, in urma careia au fost aplicate aproape 200 de amenzi, in valoare de peste 76.000 lei. La actiune au participat 40 de poliţişti comunitari, 2 vehicule care transportă persoanele care apelează la mila publicului, un autovehicul de la Ecarisaj,  un autovehicul pentru Blocări auto, un autovehicul pentru Ridicări auto, şi 2 patrule mobile.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 714. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
19.02.2010
  Exclusivitate: Primaria muta Parkingul din Marasti in Manastur

Primaria Cluj Napoca a decis sa renunte la construirea parkingului de pe  str. Aurel Vlaicu, dupa refuzul si protestele locatarilor din zona, desi proiectul a fost licitat si adjudecat de catre firma SC Constructii Napoca. Intrucat Primaria a semnat contractulcu firma condusa de Stefan Dimitriu, in care se specifica si penalitati pe care municipalitatea urma sa le plateasca daca lucrarile nu incep din vina sa, primarul Sorin Apostu a decis sa mute proiectul in cartierul Manastur.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 721. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
15.02.2010
  Bugetul CJ: reduceri severe de cheltuieli si investitii masive

Presedintele Consiliului Judetean Cluj (CJ), Alin Tise, a a prezentat astazi principalii indicatori ai proiectului de buget pe 2010. Astfel, bugetul general al judetului Cluj va fi in acest an de peste 415 milioane lei ( mai mult de 101 milioane euro), suma totala din care o treime o reprezinta veniturile proprii. Merita remarcat faptul ca criza nu a diminuat valoarea totala a bugtului judetului, asa cum s-a intamplat in cazul bugetului municipiului Cluj Napoca. Bugetul CJ este mai mare decat cel de anul trecut cu 10 milioane de euro si, potrivit lui Alin Tise, a fost structurat cu bun simt si la valori minime.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 696. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
11.02.2010
  Primaria a gasit teren pentru piata din Grigorescu

Primarul Sorin Apostu a anuntata astazi ca municipalitatea clujeana a gasit terenul pe care urmeaza sa fie construita piata de cartier din Grigorescu. " Am ajuns la o intelegere cu Profi, care este de acord sa restituie Primariei 2000 de metri patrati din suprafata totala concesionata. Primarul a mai spus ca vineri  va avea loc masurarea si delimitarea suprafetei ce va reveni Primariei. Pe acel teren sunt amplasate acum mai multe cabanute din lemn, in care-si desfasoara activitatea diverse magazine de larg consum. " aceste cabanute le vom muta pe un teren situat in apropierea TVR Cluj, care este si nu este in proprietatea municipalitatii", a mai spus Apostu.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 685. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
Nume utilizator:
Parola:
Autentificare
Recuperare Parolă
Cont Nou

Promo
LINSAJUL MEDIATIC SI MANAGEMENTUL POLITIC AL LUI BRATIANU. DOUA CARTI ESENTIALE PENTRU TINE

Cărțile:

Ion I.C. Brătianu. Concepție și management politic, Editura Eikon, Cluj Napoca, 2011, 410 p. si:

 Linsajul mediatic în politica românească [...]


Talkshow online
Radio Napoca fm Cluj - 102,2 fm


Descarca-te!

Ai o problema ?

Copyright © 2018 Fundatia Armonia. Toate drepturile rezervate.
Home     Despre Mine     Contact     Forum     Publicitate     Termeni și Condiţii
made by EIKON